GrzesiekW Napisano 23 Października 2012 Share Napisano 23 Października 2012 Na lepszych fotkach wygląda bardzo ładnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 23 Października 2012 Share Napisano 23 Października 2012 Łopata już pomalowana? Ja maluję metalowe części na czarno a potem suchym pędzlem daję metalizer. Oczywiście nie trzeba tego tak robić. Sorki że ci zaśmiecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
r0bson Napisano 23 Października 2012 Autor Share Napisano 23 Października 2012 Jednak i tak prawa strona body do poprawy i wózki w paru miejscach i wg mnie jeszcze wieża do pomalowania podstawka to zostawiam na końiec pomaluje ją na czarno napisy tzn nazwa malowania modelu nick po bokach i jeśli znajdę to nazwiska czołgistów danego czołgu, a druga sprawa to gąski w instrukcji jest na gun metal no ale coś nie bardzo chyba żeby były na ten kolor no i te narzędzia za nic nie wiem na jaki kolor oprócz szpadla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
r0bson Napisano 23 Października 2012 Autor Share Napisano 23 Października 2012 Spoko jak masz coś to dodawaj ale powiem ze łopata twoja to to jest zajebiaszcza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 23 Października 2012 Share Napisano 23 Października 2012 Generalnie wszystkie narzędzia robię w ten sam sposób co szpadel - czarny a na to metalizer steel lub gun metal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
r0bson Napisano 23 Października 2012 Autor Share Napisano 23 Października 2012 ok zrobię tak samo jeśli się nie obrazisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 23 Października 2012 Share Napisano 23 Października 2012 Po to są warsztaty aby się dzielić. Nie są to może szczyty, ale mnie się podobają. Konrad C też robi nieźle narzędzia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
r0bson Napisano 23 Października 2012 Autor Share Napisano 23 Października 2012 Widziałem:-) ten bok musze pomalować i wierze bo kolor nie równo złapał i przez moją głupote wózki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
r0bson Napisano 2 Listopada 2012 Autor Share Napisano 2 Listopada 2012 Witam witam po dłuższej przerwie przemalowałem co nieco, fotki kiepskie ale zrobie lepsze jak tylko będzie lepszy aparat mam nadzieje że będzie to wieczorkiem a jeśli chcecie to na upartego moge wrzucić teraz zostanie tylko dopieszczenie kilku narzędzi i gąski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
r0bson Napisano 2 Listopada 2012 Autor Share Napisano 2 Listopada 2012 Tak jak już wcześniej wspomniałem dodaje fotki wieczorem, jeśli byłby jakieś uwagi to bardzo proszę i tak się zastanawiam czy te gąski mają być naprawde na gunmetal ? a teraz fotki a teraz z modelem testowym kurde nie wiem czyja to jest wina czy tak ma być że na foto kolor ma jaki ma a normalnie jest nieco zielony, zostają jeszcze do zrobienia drobne detale kółka i gąski nie wiem czy to dobrze ale tył będzie miał pusty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
verde Napisano 3 Listopada 2012 Share Napisano 3 Listopada 2012 Weź zrób fotki przy świetle dziennym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 3 Listopada 2012 Share Napisano 3 Listopada 2012 Albo ustaw balans bieli odpowiedni w aparacie. Co to za pojazd? Pershing? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
r0bson Napisano 3 Listopada 2012 Autor Share Napisano 3 Listopada 2012 Albo ustaw balans bieli odpowiedni w aparacie. Co to za pojazd? Pershing? tak z hb 1:35 może też go skończe równo z nim ale to taki bardziej model do testowania czegoś co bym miał położyć na Shermanie, niby testowy, a nitro położyłem na ryzyko odrazu na Sheru a teraz fotosy ze światła dziennego a narazie etap prac nad modelem z tematu jest na tym etapie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 3 Listopada 2012 Share Napisano 3 Listopada 2012 Od razu lepiej. Jeszcze tylko jednolite tło jakieś by się przydało. Razi mnie ta lina. Lepiej by wyglądała gdybyś pomalował ją na czarno i przetarł suchym pędzlem metalowym kolorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
r0bson Napisano 3 Listopada 2012 Autor Share Napisano 3 Listopada 2012 tło muszę skombinować jakieś, a z liną to jest już inna bajka chciałem później poddać ją washowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 4 Listopada 2012 Share Napisano 4 Listopada 2012 Hej.No teraz dopiero widac jakis kolor-wczesniej wygladal jak bez malowania. A z lina to odwrotnie-czarny a potem kropla mieszanki srebrnej z czarna na palec i kulamy line w palicach az bedzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
r0bson Napisano 4 Listopada 2012 Autor Share Napisano 4 Listopada 2012 Hej.No teraz dopiero widac jakis kolor-wczesniej wygladal jak bez malowania.A z lina to odwrotnie-czarny a potem kropla mieszanki srebrnej z czarna na palec i kulamy line w palicach az bedzie ok. Witaj, no to mam problem bo lina zagościła już na stałe będzie trzeba jakoś inaczej się poratować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 4 Listopada 2012 Share Napisano 4 Listopada 2012 To na czarno olejna ja potraktuj a potem przetrzej gun metalem,co tam masz akryl czy olej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
r0bson Napisano 4 Listopada 2012 Autor Share Napisano 4 Listopada 2012 akryl dokładnie pactra, gąski też gun metalem czy czym innym ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 4 Listopada 2012 Share Napisano 4 Listopada 2012 Gąski możesz na czarno pomalować i potem przetrzeć na srebrno suchym pędzlem wystające elementy a wszystkie zagłębienia jakimś rdzawym lub wpuść jakiś brud Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 4 Listopada 2012 Share Napisano 4 Listopada 2012 Dobrze jest pomalowac gesi na ciemny szary olejna a potem dzialac roznymi washami,olejami i pigmentami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 5 Listopada 2012 Share Napisano 5 Listopada 2012 Ja używam jako bazy vallejo 304 track primer a potem zapuszczam washa ciemnego a potem rdzawego następnie przetarcia na srebrno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
r0bson Napisano 5 Listopada 2012 Autor Share Napisano 5 Listopada 2012 Ok czyli możliwości jest wiele z tego co widze, czyli czarny humbrol nadawałby się do tego, ale myslę żeby przetestowac to na tych gąskach a jak kaski przybędzie to kupie lepsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 5 Listopada 2012 Share Napisano 5 Listopada 2012 tylko uważaj na te gąski bo nie wiem jak na nich farba się czyma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 5 Listopada 2012 Share Napisano 5 Listopada 2012 Znim zaczniesz malować te zestawowe gąsienice polecam najpierw prysnąć je jakimś podkładem. Jak ich niczym nie zapodkładowałem zaczęła mi farba złazić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi