witek@ Napisano 8 Września 2013 Autor Share Napisano 8 Września 2013 No i olinowanie powstało metodą tradycyjną.owszem wygląda gorzej niż wykonane sławną nicią ale ta nie zechciała współpracować.model gotowy.W tygodniu machniemy kawał morza ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 8 Września 2013 Share Napisano 8 Września 2013 Cudeńko Ja się zapatruję na swój pierwszy model w 1:350 i wątpię by mi w tamtej skali wyszedł tak zdetalowany jak Twój w 1:700 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 8 Września 2013 Autor Share Napisano 8 Września 2013 Cudeńko Ja się zapatruję na swój pierwszy model w 1:350 i wątpię by mi w tamtej skali wyszedł tak zdetalowany jak Twój w 1:700 Ciesze się,że model wywołuje pozytywne odczucie.Mnie zmęczył na tyle,że najchętniej bym o nim zapomniał.mam nadzieję,że kolejny model mi to wynagrodzi ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 8 Września 2013 Share Napisano 8 Września 2013 Piękny ! Niemniej w takielunku daje się wyczuć brak serca. I jest to ewidentnie słaby punkt modelu. Ja bym przerobił. Bo resztę modelu włożyłeś ogromną ilość pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 9 Września 2013 Autor Share Napisano 9 Września 2013 Piękny ! Niemniej w takielunku daje się wyczuć brak serca. I jest to ewidentnie słaby punkt modelu. Ja bym przerobił. Bo resztę modelu włożyłeś ogromną ilość pracy. Żadnych poprawek,zbyt delikatne te maszty i już wielokrotnie naginane .Nie odważę się na kolejne zabiegi.Na szczęście dodam,że na żywo "sznurki" wyglądają lepiej.Z resztą na żywo cały model prezentuje się lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 9 Września 2013 Share Napisano 9 Września 2013 Model mi sie BARDZO podoba. Jest swietny. Gratuluje sledzilem pilnie relacje. Stara Tamiya naprawde ożyła.... Moze jednak pod "naporem" Forumowiczow olinowanie ulegnie zmianie... Ja napieram... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 9 Września 2013 Autor Share Napisano 9 Września 2013 Model mi sie BARDZO podoba. Jest swietny. Gratuluje sledzilem pilnie relacje. Stara Tamiya naprawde ożyła.... Moze jednak pod "naporem" Forumowiczow olinowanie ulegnie zmianie... Ja napieram... Uwierz mi,że ta stara Tamiya zmęczyła mnie a z pudła uśmiecha się do mnie Yamashiro z fujimi....więc wybacz przenosimy stocznię do kraju kwitnącej wiśni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 9 Września 2013 Share Napisano 9 Września 2013 Nareszcie gotowy, warto było czekać, bardzo mi się podoba Lubię Twoje modele i teraz czekam z niecierpliwością na Yamashiro Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 9 Września 2013 Autor Share Napisano 9 Września 2013 Nareszcie gotowy, warto było czekać, bardzo mi się podoba Lubię Twoje modele i teraz czekam z niecierpliwością na Yamashiro Pozdrawiam Wiesz,że projekt "Y" będzie projektem wymagającym od widza anielskiej cierpliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 9 Września 2013 Share Napisano 9 Września 2013 Cierpliwych Ci u nas dostatek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 10 Września 2013 Share Napisano 10 Września 2013 Przy Yamashiro linki zrób z czegoś innego ,-)) To jeden z moich ulubionych okrętów ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 10 Września 2013 Super Moderator Share Napisano 10 Września 2013 Cierpliwych Ci u nas dostatek... Ja się do nich nie zaliczam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 10 Września 2013 Share Napisano 10 Września 2013 Wiesz,że projekt "Y" będzie projektem wymagającym od widza anielskiej cierpliwości Dam radę, z projektem Scharnhorst ruszyłeś rok temu, więc też trochę cierpliwości wymagał Czekam więc na kawał morza i na rozpoczęcie projektu "Y" Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 15 Września 2013 Autor Share Napisano 15 Września 2013 Mała zajawka galerii. Podstawka w wersji 3 i ostatecznej z której nie jestem zadowolony.Niestety wody to ja nie potrafię robić choć delikatne postępy są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 15 Września 2013 Super Moderator Share Napisano 15 Września 2013 A ta woda nie wyglądałaby lepiej bez tych odskosów po drodze wzdłuż kadłuba? Wiem, że one są naturalne ale jakoś tak dziwnie się prezentują... W każdym razie nic się nie przejmuj, ja jestem zupełnym laikiem w tej kwestii i podglądam z zaciekawieniem wszystkie wasze próby z wodą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 15 Września 2013 Autor Share Napisano 15 Września 2013 A ta woda nie wyglądałaby lepiej bez tych odskosów po drodze wzdłuż kadłuba? Wiem, że one są naturalne ale jakoś tak dziwnie się prezentują... W każdym razie nic się nie przejmuj, ja jestem zupełnym laikiem w tej kwestii i podglądam z zaciekawieniem wszystkie wasze próby z wodą Akurat krytyka w tematach "wody" niewiele wniesie bo ni diabła u mnie do tego umiejętności Jakieś tam postępy robię ale to bardziej nazwał bym raczkowaniem niemowlaka.Droga w tym temacie dla mnie jest daleka. Co odkosów...hmm nie wiem w 100% czy te są naturalne bo widziałem tyle różnych odkosów na fotografiach,że sam nie wiem jakie powinienem tu zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stefan1965 Napisano 15 Września 2013 Share Napisano 15 Września 2013 A ta woda nie wyglądałaby lepiej bez tych odskosów po drodze wzdłuż kadłuba? Wiem, że one są naturalne ale jakoś tak dziwnie się prezentują... W każdym razie nic się nie przejmuj, ja jestem zupełnym laikiem w tej kwestii i podglądam z zaciekawieniem wszystkie wasze próby z wodą Akurat krytyka w tematach "wody" niewiele wniesie bo ni diabła u mnie do tego umiejętności Jakieś tam postępy robię ale to bardziej nazwał bym raczkowaniem niemowlaka.Droga w tym temacie dla mnie jest daleka. Co odkosów...hmm nie wiem w 100% czy te są naturalne bo widziałem tyle różnych odkosów na fotografiach,że sam nie wiem jakie powinienem tu zrobić. wprawdzie nigdy jeszcze nie robiłem wody ale trochę lat spędziłem na morzu i mogę stwierdzić że odkosy jednak nie wyglądają naturalnie. Pierwszego od dziobu nie powinno być a drugi bliżej burt. Ale nie zmienia to faktu że jestem pod wrażeniem twojego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 15 Września 2013 Share Napisano 15 Września 2013 Witek. Woda to trudny temat. Ale to nie znaczy,żeby go robić byle jak. Tu masz inspiracje w postaci prac boskiego Kostasa. Geniusza wody ! http://www.modelshipgallery.com/gallery/users/Kostas-Katseas/user-index.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 16 Września 2013 Autor Share Napisano 16 Września 2013 Witek. Woda to trudny temat. Ale to nie znaczy,żeby go robić byle jak. Tu masz inspiracje w postaci prac boskiego Kostasa. Geniusza wody ! http://www.modelshipgallery.com/gallery/users/Kostas-Katseas/user-index.html Prace Kostasa znam. tyle,że nie przekłada się to na moje umiejętności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 16 Września 2013 Share Napisano 16 Września 2013 Witek, Twoje modelarskie umiejętności są ogromne. A fajne morze wymaga przejrzenia kilku zdjęć. Mam wrażenie że pominąłeś ten ważny etap ,-)). Ale ciągle przecież możesz to swoje morze urealnić. Tylko, że ci się już pewnie nie chce. Niemniej jak oglądałem prace nad tym okrętem to mi co trochę szczena opadała i sobie myślałem, że ja takiego poziomu czystości detalowania w 700 nie osiągnę. Ale teraz widzę, że na finiszu jestem lepszy ,-))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi