Firefly Vc Napisano 13 Września 2012 Share Napisano 13 Września 2012 Witam wszystkich serdecznie.Kolejnym modelem jakim się teraz zajmuję jest to Hetzer z firmy Tamiya w skali 1:35.Co do samego zestawu to mogę za cytować słowa mojego kolegi merlin_PL ,,Tamiya składa się jak klocki LEGO,, ja od siebie dodam że model bardzo przyjemny i bez problemowy.Nazwał bym ten zestaw relaksacyjnym taki na weekend.W modelu do konałem paru poprawek dodałem spawy i śruby motylkowe.Do Hetzer-a mam zamiar jeszcze do kupić lufę,blaszki i gąsienice i gdy to wszystko w montuję w model przyjdzie czas na malowanie.Co do samego malowania to jeszcze nie podjąłem decyzji w tym temacie.W chwili obecnej to wszystko w tym temacie.Życzę miłego śledzenia wątku i pozdrawiam Rafał.Cdn. Post scriptum: Jeśli ktoś za uwarzył błędy albo czegoś brakuje lub coś nie gra to niech wali śmiało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 13 Września 2012 Share Napisano 13 Września 2012 Uwielbiam tego brzydala. Jakie kamo robisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Firefly Vc Napisano 13 Września 2012 Autor Share Napisano 13 Września 2012 Myślę że będzie w truj barwnym kamuflażu z ostrym przejściem kolorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 13 Września 2012 Share Napisano 13 Września 2012 Ładnie poskładany takie kamo jak piszesz będzie najodpowiedniejsze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Firefly Vc Napisano 13 Września 2012 Autor Share Napisano 13 Września 2012 Dzięki serdeczne a co do kamo to wezmę się dopiero za miesiąc jeszcze tylko tych do datków brakuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawekmalysek Napisano 13 Września 2012 Share Napisano 13 Września 2012 popracowałbym/wymienił osłony "rundumsfeur-a" bo te wyglądają jakby były zrobione z płyt pancernych ale tak to ładnie....sam szukam tego zestawu pozdr Sławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandman Napisano 14 Września 2012 Share Napisano 14 Września 2012 Ładny ten zestaw, dobrze sklejony. Mam dwie propozycje, które (moim zdaniem) warto rozważyć, mianowicie mógłbyś wymienić zestawowy 'drewniany' klocek i zrobić go od podstaw z kawałka prawdziwego drewna, dodać metalowe obejmy i śrubę motylkową (którą już dorobiłeś). Druga sprawa to gumowe pasy na kołach, mógłbyś je jeszcze trochę przeszlifować i zrobić na nich kilka ubytków skalpelem. Myślę, że dobrze by to wyglądało. Pozdrawiam, Kuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mamt1971 Napisano 14 Września 2012 Share Napisano 14 Września 2012 Piękny,extra robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Firefly Vc Napisano 14 Września 2012 Autor Share Napisano 14 Września 2012 Dziękuje serdecznie za sugestie i za zainteresowaniem się tematem .A co do poprawek na pewno je wykonam jak dojdą do mnie blaszki,lufa i gąski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Firefly Vc Napisano 31 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2013 Prawie gotowy do malowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ironkamil Napisano 31 Sierpnia 2013 Share Napisano 31 Sierpnia 2013 Panie kończ,i maluj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Firefly Vc Napisano 1 Września 2013 Autor Share Napisano 1 Września 2013 Wiem w końcu coś trzeba skończyć ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Firefly Vc Napisano 4 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2014 Kolejny model do malowania.Teraz tylko odłożyć PLN na nowy aerograf. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 5 Stycznia 2014 Share Napisano 5 Stycznia 2014 co ta gąska tak lewituje nad rolką podtrzymującą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Firefly Vc Napisano 5 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2014 Ponieważ nie jest przyklejona.Miał bym w tedy problemy przy jej malowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Firefly Vc Napisano 26 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2014 Już pomalowany.Jeszcze trzeba domalować parę rzeczy i można brudzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 26 Stycznia 2014 Share Napisano 26 Stycznia 2014 Widać film z pod kalek no i szew na wydechu(zdj. od dołu).Pomijam niedoskonałości w malowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 28 Stycznia 2014 Share Napisano 28 Stycznia 2014 No proszę Cię, spodziewałeś się, że kalki dobrze siądą na matowej farbie??? Myślałem. że wiesz better than that.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 29 Stycznia 2014 Share Napisano 29 Stycznia 2014 Gąsienice górą coś chyba nie bardzo się układają na kole podtrzymującym. Tzn lewitują nad nim. No i te maziaje na kołach, że niby olej się z piasty wylał, to znacznie lepiej by wyszły gdyby było to na lakierze półmatowym położone. Dodam jeszcze, że ta bańka na mleko powinna być przywiązana czymś, bo by szybko spadła w trakcie jazdy. No chyba, że jest na magnes.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Firefly Vc Napisano 30 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 30 Stycznia 2014 A gdzie jest na pisane że model jest ukończony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 30 Stycznia 2014 Share Napisano 30 Stycznia 2014 Czyli jak model jest w dziale "warsztat", to nie wolno komentować? Czy wolno jedynie pozytywnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Firefly Vc Napisano 30 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 30 Stycznia 2014 Bardzo mnie irytuje jak mi ktoś przypomina o tych rzeczach o których sam pamiętam.I nie lubię jak ktoś mi wypomina że o czymś za pomniałem w modelu.Ponieważ ja nigdy o niczym nie zapominam przy modelach.I tym bardziej nie na widzę gdy ktoś mnie traktuje jak amatora.I na koniec na piszę że nie znoszę jak mnie prowokują na siłę. co ta gąska tak lewituje nad rolką podtrzymującą? Ponieważ nie jest przyklejona.Miał bym w tedy problemy przy jej malowaniu. Tak samo nie przykleiłem bocznych osłon ponieważ uniemożliwiło by to ponowne malowanie kół i gąsienic.I brudzenia zakamarków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 31 Stycznia 2014 Share Napisano 31 Stycznia 2014 No to pisz o takich zamierzonych działaniach albo nie rób zdjęć które prowokują wręcz do takich komentarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi