wisa Napisano 10 Października 2012 Autor Share Napisano 10 Października 2012 Tomek, rozważam taką opcję jak najbardziej. Tylko, że nie mam nigdzie ładnie pokazanego tego elementu co zasłania otwór... Może być też tak, że nie umiem szukać :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wisa Napisano 10 Października 2012 Autor Share Napisano 10 Października 2012 Bulik - pomogłeś! Wielkie dzięki. Wykorzystam element Tamiyowski ale porzeźbię go frezem i koniecznie przykleję odwrotnie niż to przewiduje instrukcja. Będą więc wycieniowane ścianki i otwory pod śruby do mocowania kondonika znajdą się w odpowiedniej odległości od wieży. Jeszcze raz Ci dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wisa Napisano 11 Października 2012 Autor Share Napisano 11 Października 2012 No to takie coś sobie umyśliłem. Do wieży będzie przyklejone tak jak na zdjęciach. Teraz to jeszcze trzeba deczko papierkiem dopracować, wyfrezować ładny otwór we wieży i przykleić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wisa Napisano 11 Października 2012 Autor Share Napisano 11 Października 2012 Wybaczcie, że post pod postem piszę ale.... Nie wytrzymałem,. wyfrezowałem otwór we wieży i wkleiłem osłonę km-u. Jak na zgrabiałe ręce i słaby mój wzrok - w sumie ma to ręce i nogi Klej do jutra porządnie wyschnie i wtedy poddam to maleństwo obróbce "na gotowo". Teraz żałuję, że osłony km-u nie zrobiłem przed detalizowaniem wieży. Miałbym na pewno mniej gimnastyki i nie musiałbym na wszystko uważać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wisa Napisano 12 Października 2012 Autor Share Napisano 12 Października 2012 Osłona km-u zrobiona, reflektor podczerwieni (tak to się nazywa?) na swoim miejscu. Aż strach pomyśleć co z tego wyjdzie po położeniu podkładu Muszę jeszcze zrobić zasilanie reflektora. Ale.... jak ono idzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 12 Października 2012 Share Napisano 12 Października 2012 Bardzo podoba mi się podejście do tematu. PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 12 Października 2012 Share Napisano 12 Października 2012 reflektor podczerwieni (tak to się nazywa?) A dokładniej Ł-2AG Łuna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wisa Napisano 26 Października 2012 Autor Share Napisano 26 Października 2012 Niewiele ale podziałałem. Reflektor podczerwieni skończony, wyrzutnie granatów dymnych też... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wisa Napisano 29 Października 2012 Autor Share Napisano 29 Października 2012 Mała rzecz a cieszy Do poprawki jeden motylek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 29 Października 2012 Share Napisano 29 Października 2012 Możecie sobie z Wojtkiem (wosiek) ręce podać. Jubilerska robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 29 Października 2012 Share Napisano 29 Października 2012 Ładna praca się zapowiada będę zaglądał do tego wątku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wisa Napisano 6 Listopada 2012 Autor Share Napisano 6 Listopada 2012 Bazylms - poziom jaki prezentuje Wojtek i to w skali 1:72 jest dla mnie nie do doścignięcia. Na razie... ;) W bólach i trudach powstała pierwsza skrzynka amunicyjna... Jeszcze dwie takie i git Generalnie do skończenia wieży pozostała jeszcze jedna skrzynka ammo i kilka uchwycików Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wisa Napisano 9 Listopada 2012 Autor Share Napisano 9 Listopada 2012 Kontynuacja skrzynek: powstało ich mocowanie do kadłuba: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 9 Listopada 2012 Share Napisano 9 Listopada 2012 Nie wyobrażam sobie jak wy to możecie lutować - dla mnie to jak nano technologia. Nie zostają jakieś "nadlewki" cyny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wisa Napisano 9 Listopada 2012 Autor Share Napisano 9 Listopada 2012 Cyna po użyciu topnika pięknie się rozlew... I czasem tylko trzeba coś tam delikatnie przeszlifować papierkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wisa Napisano 12 Listopada 2012 Autor Share Napisano 12 Listopada 2012 No cóż.... Wieża skończona - gotowa do malowania podkładem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eljazz Napisano 12 Listopada 2012 Share Napisano 12 Listopada 2012 Witek -to maluj maluj szkoda czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 12 Listopada 2012 Share Napisano 12 Listopada 2012 Piękności Będziesz tworzył do niego jakieś oznaczenia? Numery taktyczne? Godła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek - MaXus Napisano 12 Listopada 2012 Share Napisano 12 Listopada 2012 Ostatnie zdjęcia bardzo fajnie skadrowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wisa Napisano 12 Listopada 2012 Autor Share Napisano 12 Listopada 2012 Zenek - szkoda czasu ale wciąż go za mało mam... Tomku - generalnie chciałem go zrobić w jedynie słusznych barwach 9BKPanc ale... Kuba Ślęczka podesłał mi zdjęcie polskiego T-72 z beczką Wermachtu i ... Coraz bardziej skłaniam się ku takiemu wyborowi Niestety, fotka jest tylko jedna i przedstawia pojazd z tyłu z naciskiem na beczkę paliwową. Widać też numery wozu. A może ktoś ma więcej fotek T-72 z beczką wermachtowską? Będę wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 12 Listopada 2012 Share Napisano 12 Listopada 2012 No to jeśli teraz powstanie z beczkami z wermachtu to następny już mam nadzieje, że w 9 BKPanc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wisa Napisano 13 Listopada 2012 Autor Share Napisano 13 Listopada 2012 Tomku - sprawa malowania nie jest przesądzona Generalnie ten model miał powstać w braniewskich barwach i taki mnie się podoba. Muszę tylko zrobić jedną rzecz: pojechać do Braniewa i obfotografować jeden konkretny egzemplarz z każdej strony plus oczywiście oznaczenia. Będę miał wówczas rozkład plam konkretnego egzemplarza. Ale to śpiewka przyszłości.... Na razie z drżącym sercem pokryłem wieżę Mr.Primer Surfacerem 1000. Kurde, parę latek aero nie trzymałem w łapkach Ale jakoś to wyszło - pewnych rzeczy się nie zapomina Wyszło kilka niewielkich poprawek - myślałem, że podkładówka pokaże, że jednak wyszła mi kaszana..... Jak na powrót po latach to wydaje mi się, że nie jest źle. Z resztą zobaczcie Koledzy fotki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 13 Listopada 2012 Share Napisano 13 Listopada 2012 Fajnie, surfacer dodał mu uroku. Jak go rozcieńczasz? Mi ostatnio takie nitki się ciągnęły jak malowałem aero. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wisa Napisano 13 Listopada 2012 Autor Share Napisano 13 Listopada 2012 Kolega mi podpowiedział abym go rozcieńczał 1:0.5 i tak uczyniłem. Nitki też zaczęły mi się tworzyć - trzeba malować ciśnieniem do 1,5 atm i jest git. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 13 Listopada 2012 Share Napisano 13 Listopada 2012 Do wyboru, do koloru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi