jacek172 Napisano 2 Października 2012 Share Napisano 2 Października 2012 Widzieliście co SK Model wprowadza ? http://www.martola.com.pl/pl306/produkty45142/pzl_p_23_a_b_karas_ex_heller_80247_ Jestem ciekaw jaka będzie cena? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tytus Napisano 2 Października 2012 Share Napisano 2 Października 2012 Ostatnio, jak SK Model puściło Karasia kosztował ok 20zł, myślę że niewiele się zmieni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech Butrycz Napisano 3 Października 2012 Share Napisano 3 Października 2012 Ja ten model kupiłem dobrych kilka lat temu za 18, 30 ( to dzisiaj zapewne 20-22 zł, wiadomo: inflacja). Ładne pudełko, a właściwie malunek A. Wróbla, poza tym kompletny Heller, łącznie z instrukcją i niepoprawnymi kalkomaniami z logo Heller, a nie SK Model. Pozytyw: jasny szary plastyk, na którym nie widać "potrącenia rydwanem czasu" (jak mawia się o kobietach). Negatyw: okładka sugeruje poprawne malowanie samolotu nr 1 (litera podskrzydłowa C, a nie jak w Hellerze N), co się ma nijak do wspomnianej, załączonej kalkomanii i instrukcji malowania Hellera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tytus Napisano 3 Października 2012 Share Napisano 3 Października 2012 Ja ten model kupiłem dobrych kilka lat temu za 18, 30 ( to dzisiaj zapewne 20-22 zł, wiadomo: inflacja). Ładne pudełko, a właściwie malunek A. Wróbla, poza tym kompletny Heller, łącznie z instrukcją i niepoprawnymi kalkomaniami z logo Heller, a nie SK Model. Pozytyw: jasny szary plastyk, na którym nie widać "potrącenia rydwanem czasu" (jak mawia się o kobietach). Negatyw: okładka sugeruje poprawne malowanie samolotu nr 1 (litera podskrzydłowa C, a nie jak w Hellerze N), co się ma nijak do wspomnianej, załączonej kalkomanii i instrukcji malowania Hellera. O, dokładnie taki gdzieś leżakuje, na moim składzie i zapewne tyleż kosztował. Z jednej strony trochę szkoda, że nic nowego, z drugiej strony fajnie,że w ogóle dostępny. Pamiętam, że kiedy pokazał się pierwszy raz z SK Model, to ceny Hellerowego na aukcjach przekraczały 100zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 3 Października 2012 Share Napisano 3 Października 2012 (edytowane) Miło by było żeby powstał nowy model karasia, ale lepiej żeby było to co było niż, aby nie było nic. Edytowane 3 Października 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BigJ Napisano 3 Października 2012 Share Napisano 3 Października 2012 Wspaniale, że robią wznowienie tego modelu! Kupiłem taki w Martoli ze 3 lata temu (kosztował wtedy 15 zł.) i był całkiem fajny nie licząc źle wykonanych kalkomanii. Żal było patrzeć na zestawy blaszek i kalek do Karasia, które były dostępne, ale nie było do czego ich użyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek172 Napisano 3 Października 2012 Autor Share Napisano 3 Października 2012 Byłem dzisiaj w Martoli, model będzie dostępny od listopada. Jaką będzie miał cenę jeszcze nie wiadomo. Liczę, że tak jak piszecie przyjemność wyniesie około 20 zł. Trzeba będzie wtedy zachomikować z 2 zestawy w magazynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 3 Października 2012 Share Napisano 3 Października 2012 Ja mam Hellerka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LimaOscar Napisano 3 Października 2012 Share Napisano 3 Października 2012 Techmod przecież oferuje piękny zestaw kalkomanii do Karasia, a nawet dwa, więc akurat w tej kwestii problemu nie ma. http://www.techmod.pl/aviation-72/72124-pzl-23ab-karas http://www.techmod.pl/aviation-72/72125-pzl-23b-karas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzidas71 Napisano 3 Października 2012 Share Napisano 3 Października 2012 A jak ze sklejalnością i poprawnością tego Karasia ? Spasowanie odpowiednie ? No i ile przeróbek jest potrzbne , aby przypominał orginał , nie pytam o blaszki , bo to oczywiste ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 3 Października 2012 Share Napisano 3 Października 2012 Typowy model z lat 70-ych, wypukłe linie, dość dobrze sklejalny i ogólnie poprawny. Jak dla mnie nawet z pudła przypomina Karasia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LimaOscar Napisano 3 Października 2012 Share Napisano 3 Października 2012 Trzeba będzie wtedy zachomikować z 2 zestawy w magazynku. a potem wyprzedawać na szybko za bezcen, jak czesi zrobią nowy model.. Hahahahahah! Dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 4 Października 2012 Share Napisano 4 Października 2012 a potem wyprzedawać na szybko za bezcen, jak czesi zrobią nowy model.. E ,mozna ,a nawet trzeba tak , http://www.master194.com/forum/viewtopic.php?f=4&t=66643&hilit=Karas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzidas71 Napisano 4 Października 2012 Share Napisano 4 Października 2012 A są "podejrzenia" o nowym Karasiu w 1:72 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech Butrycz Napisano 4 Października 2012 Share Napisano 4 Października 2012 Ja właśnie tak (podobnie) postąpiłem wykorzystując zarówno oba zestawy PART, a właściwie trzy, bo zestaw k.m. "Szczeniak" też, jak i Eduard (niektóre części), oraz jeden z dwu zestawów TECHMOD. Ale a propos zapowiedzi, krąży plotka, że RS Model, który słynie z poprawiania modeli Heller (teraz Caudron C.714C1), ma się przymierzyć do Karasia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi