tytus Napisano 23 Października 2012 Share Napisano 23 Października 2012 Z racji tego, że kalki poszły już do druku, mogę zapodać tą informację publicznie. Wkrótce (mam nadzieję, że w przeciągu miesiąca) na rynku dostępne będą dwa zestawy do SW-4 z Aeroplastu. Kalki drukowane przez Techmod, więc jakościowo będą na wysokim poziomie. ZESTAW 1: "SW-4 Puszczyk", czyli wszystkie wojskowe malowania (wszystkie nr seryjne i boczne), komplet napisów eksploatacyjnych na zewnątrz i do kabiny. ZESTAW 2: "SW-4", czyli 4 malowania cywilne. Tak jak w wojskowym, nr seryjne, rejestracje, napisy eksploatacyjne. Kalki będą dostępne tylko w dobrych sklepach modelarskich Dla zwolenników skali 1:72 kalki do powyższych malowań dostępne będą na indywidualne zamówienie (od poniedziałku). Wydrukowane będą trochę inną techniką, ale co i jak, napiszę jutro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 23 Października 2012 Share Napisano 23 Października 2012 Najs:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LimaOscar Napisano 23 Października 2012 Share Napisano 23 Października 2012 No i pięknie. Trzeba będzie zakupić jak tylko się pojawią. Model już czeka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 23 Października 2012 Share Napisano 23 Października 2012 Pięknie... Bogato Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 23 Października 2012 Share Napisano 23 Października 2012 A czy licencyję to kolega posiada hehe ? ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blitzaaa Napisano 23 Października 2012 Share Napisano 23 Października 2012 A czy licencyję to kolega posiada hehe ? ;) Nie wywołuj kolego wilka z lasu, bo kalki zacne Ale tak apropos, to nie mogę się powstrzymać od małego off topa, bo nie tak dawno miałem okazję zobaczyć chyba ciąg dalszy znanej z tego forum historii pewnego śmigłowca w okolicznościowym malowaniu i kalek z nim związanych. Jak pewnie pamiętacie, na forum MW doszło do całkiem bogatej dyskusji co do praw autorskich, która skończyła się stwierdzeniem, że poproszono koncern z mielca o opinię na temat praw cod o malowania. Odpowiedzi z mielca na forum nie zauważyłem, ale podczas targów w Kielcach był rozdawany model tego śmigłowca właśnie w takim to malowaniu. Miałem okazję zobaczyć jeden egzemplarz tego modelu, który sobie spokojnie stał na półeczce w biurze prasowym Targów Kielce. Dostał go bodajże prezes tej zacnej instytucji. Model był plastikowy, tak sobie pomalowany, z zamalowanymi na czarno szybami kokpitu i wspomnianą okolicznościową kalką, w dodatku kiepsko przyklejoną. I tak sobie myślę, że jeden z uczestników dyskusji która tak grzała nasze forum, musiał mieć faktycznie dobry kontakt z Mielcem. No chyba, że znany koncern poza oryginałami montuje też samodzielnie modele wręczane promocyjnie ;-). jeszcze raz przepraszam za off top. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LimaOscar Napisano 23 Października 2012 Share Napisano 23 Października 2012 W kwestii Puszczyka - dajcie spokój z tymi dyskusjami o 'licencjach'. Po jaką cholerę w ogóle porusza się ten temat? Dopóki się ktoś nie przypier...li nie ma o czym rozmawiać ;). A po takich tekstach to jeszcze nawet jakiś mechanik się upomni o tantiemy, bo żółty napis to on osobiście, pędzelkiem (albo 'aerozolem od szablonu') pomalował... Co do S-70i - cała ta dyskusja tutaj na forum była funta kłaków warta. Niepotrzebne emocje i ciśnienie takie, że dekle w Humbrolach wybijało. Sikorsky Corp. nie ma żadnych obiekcji ani zastrzeżeń co do wydawania kalkomanii i robienia modeli. W ogóle skwitowali całą sprawę pobłażliwym uśmiechem. Konkluzja była taka: 'a większych problemów to już naprawdę nie macie?'. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tytus Napisano 24 Października 2012 Autor Share Napisano 24 Października 2012 A czy licencyję to kolega posiada hehe ? ;) Moses ja Tobie to chyba zestaw specjalny wręczę, osobiście. Będzie z autografem i licencją na hodowlę jedwabnika (wszystko to nadrukowane na arkuszu, żeby nie zginęło) Model był plastikowy,.... To były żywiczne kolony. Gdzieś na tym forum jest nawet fotka tych S-70 w trakcie produkcji. A wcześniej było jeszcze kilka sztuk w fikcyjnym malowaniu polskiej Marynarki Wojennej, też chyba z przeznaczeniem dla Mielca na jakieś targi albo wystawę (fotka również dostępna na tym lub innym forum). Co do S-70i - cała ta dyskusja tutaj na forum była funta kłaków warta.... Popieram. Dziękuję za pozytywne przyjęcie tematu kalek do SW-4. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek172 Napisano 24 Października 2012 Share Napisano 24 Października 2012 Lajkuję Jakaś przybliżona cena kaleczek jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tytus Napisano 24 Października 2012 Autor Share Napisano 24 Października 2012 Puszczyk 1/72 Fotka z próbką: Lajkuję Jakaś przybliżona cena kaleczek jest? Kalki w 1/72 30zł (ze względu na inną technikę druku inny nakład, a właściwie jego brak i w ogóle wszystko inne). Zainteresowanych zapraszam do działu "Giełda"http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?f=59&t=35156 Natomiast tych w skali 1/48 jeszcze nie kalkulowałem, ale obiecuję, że podczas tych kalkulacji wezmę pod uwagę dwie rzeczy. 1. Nie każdy modelarz może sobie pozwolić na zbytnie nadwyrężanie domowego budżetu, a zwłaszcza na jakieś nalepki 2. Po tygodniu sprzedaży to ja mam zamiar jeździć bolidem Kubicy, po miesiącu kupić willę z niepotrzebnymi do niczego bajerami, a Sylwestra mam zamiar spędzić na orbicie A tak na serio to myślę, że nie będzie odbiegała od ceny kalkomanii innych producentów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tytus Napisano 24 Października 2012 Autor Share Napisano 24 Października 2012 ...no ładne cacko..... Dzięki Adam. Twoje kalki też są niczego sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi