Skocz do zawartości

HH-60 Italeri 1:48

p_bladek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, kolejny projekcik, tym razem podejdę trochę ambitniej, ale nie lubie się przemęczć, zreszta sami wiecie.

Aktualnie pasowanko i chlastanko, w dalszym etapie zabudowa wyciętych siatek i ogona + blachy do wnętrza

Wygląda tak:

DSCF7242.jpg

DSCF7244.jpg

DSCF7245.jpg

DSCF7246.jpg

DSCF7248.jpg

DSCF7249.jpg

DSCF7251.jpg

w dalszym ciągu szukam dobrych zdjęć silnika, aby go zabudować, skoro go już wykastrowałem z blach i zabudowałem wnęke.

• 1 month later...

Być może, aż tak się w to jeszcze nie zagłębiałem I dalej, Surfacer, lakier light ghost grey ,podmalówki i delikatna eksploatacja.

DSCF7356.jpg

DSCF7353.jpg

DSCF7352.jpg

Szczęściarz, ja sobie mogę polatać na Youtube albo W Battlefield 3

Kalkomanie nałożone, zmatowiony tu i tam, zdięte maski, oszklenie krystalicznie czyste i zonk zapomniałem przydymić górne szybki i co teraz, ma ktoś jakiś pomysł.

Dalsze prace nad zespołem napedowym.

DSCF7367.jpg

DSCF7366.jpg

DSCF7365.jpg

DSCF7364.jpg

DSCF7362.jpg

DSCF7361.jpg

cyt "sido barwionym herbatą /nie wiem jaki kolor tego przydymienia ma byc/"

Robert zapomniałeś dodać-"zieloną"

Z poważaniem

Tomasz Bilkiewicz

Czego to ludzie nie wymyślą

Jak z nasyceniem i transparentnością?

No i kryciem, poproszę o jakieś przykładowe fotki,

Intrygująca metoda.

Musiałeś być bardzo zdesperowany.

Wiem że herbatę masz w domu ale nie łatwiej z Bejcą spirytusową i Hydroparkietem "S" Lacmy

w bejcach masz całą gamę kolorów, nie ma problemu z jakością herbaty.

Ok zbierasz siateczki i szukałeś zastosowania dla zawartości.

Bejca też jest zielona,

A co z pechowcami którym nie wyjdzie ? Eee Robert ma zapasowe szybki w ramach rekompensaty.

Robert pamiętaj, że posty czytają ludzie o różnym stopniu zaawansowania, śledzą fajne wątki,

doświadczeni wiedzą jak sobie poradzić i nie wbić się na minę.

Pomyśl o tych - co chcą się dowiedzieć skutecznej metody, pamiętaj mają różne modele tanie, drogie, niedostępne.

Są czasami jedynymi ich modelami, nasze "podpowiedzi" nie mogą szkodzić, kierować ich na fałszywy tor.

Nikt nie urodził się mistrzem, jedni mają to "coś" dar i im przychodzi to łatwo a drudzy mają mniej zdolności ale mają pasję.

Nawet jak robią tak jak robią to nie wolno im tego zabierać - to jest wypoczynek, relaks, odskocznia od szefa, "Szefowej"

itd. frajda tak frajda.

Tomek

Eeeee, ani Robert ani Tomek sie raczej w sobie nie zamkną. Spróbuje jednak "Tamki zielonej". Od tego czy się uda czy nie martwię się bardziej o to, że z aerografu nie wyleje idealnie błyszczącej powierzchni i zrobię mat lub półmat (dlatego właśnie takie cuda maluję od środka). Święta, Święta i po świętach i znowu braknie czasu na modelowanie

Marek, a Ty cały czas swoje. Są przecież farby transparentne, o różnych odcieniach i praktycznie każdy producent ma je w ofercie. Bierze się taką i pryska na szybki...herbata to bardzo fajny jest napój np. przy modelowaniu na długie wieczory, ale nie do barwienia.

Wszystkim naj naj po Świętach i w Nowym Roku.

Maciej.

Zespół napedowy skończony, szybki górne pomalowałem za radą SAAB-a od zewnątrz Tamiya green smoke, wyszło całkiem przyzwoicie. Odkurz na ramkach szybek zamalowałem pędzelkiem retuszerskim "dziugajac" je po dwóch browcach Co by się łapa nie trzęsła.

DSCF7376.jpg

DSCF7377.jpg

DSCF7378.jpg

DSCF7379.jpg

Zaiste ciekawy efekt. Może wypróbuje w przyszłości, bo akurat tutaj potrzebny był odcień zielony.

Dzisiejszy dzień zleciał nad przeróbkami wirnika głównego i łopat. Pół dnia siedziałem z cyną, lutownica pilnikiem i brzeszczotem, co by dorobić mocowania.

DSCF7380.jpg

DSCF7381.jpg

DSCF7382.jpg

DSCF7383.jpg

DSCF7384.jpg

DSCF7385.jpg

DSCF7386.jpg

DSCF7387.jpg

DSCF7388.jpg