p_bladek Napisano 27 Października 2012 Share Napisano 27 Października 2012 Witam, kolejny projekcik, tym razem podejdę trochę ambitniej, ale nie lubie się przemęczć, zreszta sami wiecie. Aktualnie pasowanko i chlastanko, w dalszym etapie zabudowa wyciętych siatek i ogona + blachy do wnętrza Wygląda tak: w dalszym ciągu szukam dobrych zdjęć silnika, aby go zabudować, skoro go już wykastrowałem z blach i zabudowałem wnęke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 28 Października 2012 Autor Share Napisano 28 Października 2012 Od rana podłubałem trochę. Element wyjściowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 28 Października 2012 Share Napisano 28 Października 2012 A jakie malowanie przewidujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 28 Października 2012 Autor Share Napisano 28 Października 2012 Pudełkowe, chyba że dorwę gdzieś kalki Końcówka na dzisiaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Świderski Napisano 28 Października 2012 Share Napisano 28 Października 2012 Widac ze pierwszy raz podklejales siatki, zanim bedzie za pozno odklej je i sezlifuj plastik do grubosci papieru, wklej je ponownie. W przeciewnym razie bedziesz mial bardzo duzy uskok pomiedzy powierzchnia modelu a wklejana od spodu siatka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 5 Listopada 2012 Autor Share Napisano 5 Listopada 2012 Pasowanko+ progres kabiny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 22 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 22 Grudnia 2012 Let's ride. I dalej iiiii..... 0/p_bladek/DSCF7336.jpg[/img] I zamknięcie wydechu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qalimar Napisano 22 Grudnia 2012 Share Napisano 22 Grudnia 2012 Silnik jest prawie taki sam jak w SH-2G. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 23 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2012 Być może, aż tak się w to jeszcze nie zagłębiałem I dalej, Surfacer, lakier light ghost grey ,podmalówki i delikatna eksploatacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 26 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2012 Szczęściarz, ja sobie mogę polatać na Youtube albo W Battlefield 3 Kalkomanie nałożone, zmatowiony tu i tam, zdięte maski, oszklenie krystalicznie czyste i zonk zapomniałem przydymić górne szybki i co teraz, ma ktoś jakiś pomysł. Dalsze prace nad zespołem napedowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apache Napisano 26 Grudnia 2012 Share Napisano 26 Grudnia 2012 Bardzo mi się podoba. Naprawdę ładny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 26 Grudnia 2012 Share Napisano 26 Grudnia 2012 pięknie Ci wyszedł co do szybek to zamaskuj tasma wokół i pryśnij smołkiem albo sido barwionym herbatą /nie wiem jaki kolor tego przydymienia ma byc/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAAB Napisano 27 Grudnia 2012 Share Napisano 27 Grudnia 2012 cyt "sido barwionym herbatą /nie wiem jaki kolor tego przydymienia ma byc/" Robert zapomniałeś dodać-"zieloną" Z poważaniem Tomasz Bilkiewicz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 27 Grudnia 2012 Share Napisano 27 Grudnia 2012 Tomek dlatego napisałem że nie wiem jaki ma byc kolor i tylko podalem sam sposob Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAAB Napisano 28 Grudnia 2012 Share Napisano 28 Grudnia 2012 Czego to ludzie nie wymyślą Jak z nasyceniem i transparentnością? No i kryciem, poproszę o jakieś przykładowe fotki, Intrygująca metoda. Musiałeś być bardzo zdesperowany. Wiem że herbatę masz w domu ale nie łatwiej z Bejcą spirytusową i Hydroparkietem "S" Lacmy w bejcach masz całą gamę kolorów, nie ma problemu z jakością herbaty. Ok zbierasz siateczki i szukałeś zastosowania dla zawartości. Bejca też jest zielona, A co z pechowcami którym nie wyjdzie ? Eee Robert ma zapasowe szybki w ramach rekompensaty. Robert pamiętaj, że posty czytają ludzie o różnym stopniu zaawansowania, śledzą fajne wątki, doświadczeni wiedzą jak sobie poradzić i nie wbić się na minę. Pomyśl o tych - co chcą się dowiedzieć skutecznej metody, pamiętaj mają różne modele tanie, drogie, niedostępne. Są czasami jedynymi ich modelami, nasze "podpowiedzi" nie mogą szkodzić, kierować ich na fałszywy tor. Nikt nie urodził się mistrzem, jedni mają to "coś" dar i im przychodzi to łatwo a drudzy mają mniej zdolności ale mają pasję. Nawet jak robią tak jak robią to nie wolno im tego zabierać - to jest wypoczynek, relaks, odskocznia od szefa, "Szefowej" itd. frajda tak frajda. Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 28 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2012 Eeeee, ani Robert ani Tomek sie raczej w sobie nie zamkną. Spróbuje jednak "Tamki zielonej". Od tego czy się uda czy nie martwię się bardziej o to, że z aerografu nie wyleje idealnie błyszczącej powierzchni i zrobię mat lub półmat (dlatego właśnie takie cuda maluję od środka). Święta, Święta i po świętach i znowu braknie czasu na modelowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Świderski Napisano 28 Grudnia 2012 Share Napisano 28 Grudnia 2012 Po tym jak mi jeden "miszcz" przygadal o robieniu modeli dla poklasku [pewnie mierzy wszystkich swoja miarka] nie wypowiadam sie na forum, wiesz gdzie i jak mnie znalesc wiec jak chcesz podam Ci patent na zielona transparetna, wyjdzie super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzer_lehr Napisano 28 Grudnia 2012 Share Napisano 28 Grudnia 2012 Marek, a Ty cały czas swoje. Są przecież farby transparentne, o różnych odcieniach i praktycznie każdy producent ma je w ofercie. Bierze się taką i pryska na szybki...herbata to bardzo fajny jest napój np. przy modelowaniu na długie wieczory, ale nie do barwienia. Wszystkim naj naj po Świętach i w Nowym Roku. Maciej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 28 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2012 Zespół napedowy skończony, szybki górne pomalowałem za radą SAAB-a od zewnątrz Tamiya green smoke, wyszło całkiem przyzwoicie. Odkurz na ramkach szybek zamalowałem pędzelkiem retuszerskim "dziugajac" je po dwóch browcach Co by się łapa nie trzęsła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apache Napisano 28 Grudnia 2012 Share Napisano 28 Grudnia 2012 Silnik wygląda naprawdę pięknie. Te przyciemnienia na szybkach też wyszły ładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 28 Grudnia 2012 Share Napisano 28 Grudnia 2012 Przemek ja nie z tych co się "zamkna w sobie " A smiglak coraz lepiej wyglada ,silnik i szybki fajnie wyszły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 29 Grudnia 2012 Share Napisano 29 Grudnia 2012 Na dowód ,że sido barwionym herbatą da sie przyciemnic owiewkę http://www.dws.org.pl/viewtopic.php?f=62&t=129864 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 30 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2012 Zaiste ciekawy efekt. Może wypróbuje w przyszłości, bo akurat tutaj potrzebny był odcień zielony. Dzisiejszy dzień zleciał nad przeróbkami wirnika głównego i łopat. Pół dnia siedziałem z cyną, lutownica pilnikiem i brzeszczotem, co by dorobić mocowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 31 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2012 Jedziemy dalej. Głowica: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ariel007 Napisano 31 Grudnia 2012 Share Napisano 31 Grudnia 2012 Jedziemy dalej. Głowica: wspaniale zamaskowana tłem, żeby nikt nie podejrzał szczegółów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi