Skocz do zawartości

Lim 5 n/b 1023 AZModel

Robert Ostrowski

Rekomendowane odpowiedzi

Prosto z pudła bez wnikania w merytorykę
I czasem tak najlepiej !

Bo dzięki temu modele się robi, a nie dłubie rok nad powiedzmy wydłużeniem kadłuba o 0,1mm

Jak dla mnie ładniutko toto wyszło (bez wnikania w merytorykę), ale mogę być nieobiektywny, bo to mój ulubiony okres tematyczny...

Napisz (i pokaż) Robercie jak się sklejały skrzydła na spodzie, bo takie fikuśne połączenie nam AZ zafundował, że normalnie...

Edytowane przez Gość

Brzmi dość pogardliwie... Czym ten zestaw sobie na to zasłużył? Pytam, bo też go mam... Widzę kulfoniaste zbiorniki, ale mam zamiar je wymienić na KP. Co jeszcze?

Rafal jak zaczniesz go sklejać to zobaczysz ,że to lekki potworek o skrzydłąch była już mowa ale jest jeszcze kilka "momentów"

No właśnie, kleję tego MiG-a w kilku odsłonach (warsztat na forum gdzieś jest) i przeżywam depresję "Frescodenną"

Gdy pierwszy raz otworzyłem pudełko, to byłem nawet zadowolony, ale im dalej, tym gorzej ... a na dodatek niedawno Petr Muzikant z AZ Model zapowiedział na przyszły rok nową odsłonę MiGów w technologii "HQT".

Powtórzę, że Robert zrobił dobrą robotę

sklejenie tego modelu to odpuszczenie sobie czasu na trzy lub cztery Tamki w zależności od umiejętności modelarza; na moim warsztacie widać jakie niesie to za sobą problemy, ja musiałem zrobić restart bo stwierdziłem że nie będę ratował tego co się rozpadło podczas próby odklejenia sklrzydła,

model wyszedł - ładnie - no cóż gratuluję kopy pracy i udanych kolorków

Edytowane przez Gość

Po tak długim okresie ciszy trochę szkoda tego pominięcia merytoryki i całkowitego "spudła", choć model całkiem przyjemny w odbiorze. A załóż jakiś warsztat niekomercyjny, niech trwa choćby rok ale z zaangażowaniem właściwym wiedzy i umiejętnościom autora

A załóż jakiś warsztat niekomercyjny, niech trwa choćby rok ale z zaangażowaniem właściwym wiedzy i umiejętnościom autora

Szkoda czasu

żartuje ,mam kilka modeli "komercyjnych" w magazynku ale coś swojego chciał bym i tak jak Mikołaj mówisz choc by i rok sklejany

Robert na pewno walnie nam jakiś warsztacik MIGa 21 - niebawem

zbieram sie powoli w 48ce może f-13 choc bardziej na MiGa 23 z Trampka mam chęć

A załóż jakiś warsztat niekomercyjny, niech trwa choćby rok ale z zaangażowaniem właściwym wiedzy i umiejętnościom autora

Mikołaj zapomniałem o swoim "niebieskim plemniku " trwa sporo ponad rok i nie jest komercyjny

viewtopic.php?f=86&t=27450&start=90

te same plastiki plus żywica? dobrze rozumiem ?

Na razie to niewiele wiadomo, ale pogłoski mówią o nowych formach - odpowiadających jakością nowemu Spitfire IX AZ-etu.

Mam tylko nadzieję, że do tych nowych form wykorzystają też lepsze rysunki.

• 3 weeks later...

Robercie, przeoczyłem wcześniej Twojego Lima, a szkoda bo jest naprawdę bardzo ładny.

Dla mnie wrażenia estetyczne są ważniejsze od drobnych odstępstw merytorycznych, więc gratuluję i chętnie oglądam.