Robert Ostrowski Napisano 10 Listopada 2012 Share Napisano 10 Listopada 2012 Witam Prosto z pudła bez wnikania w merytorykę ,malowany pactrami i Gunziakami ,neutral łosz Miga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 10 Listopada 2012 Share Napisano 10 Listopada 2012 (edytowane) Prosto z pudła bez wnikania w merytorykęI czasem tak najlepiej ! Bo dzięki temu modele się robi, a nie dłubie rok nad powiedzmy wydłużeniem kadłuba o 0,1mm Jak dla mnie ładniutko toto wyszło (bez wnikania w merytorykę), ale mogę być nieobiektywny, bo to mój ulubiony okres tematyczny... Napisz (i pokaż) Robercie jak się sklejały skrzydła na spodzie, bo takie fikuśne połączenie nam AZ zafundował, że normalnie... Edytowane 10 Listopada 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 10 Listopada 2012 Autor Share Napisano 10 Listopada 2012 Napisz (i pokaż) Robercie jak się sklejały skrzydła na spodzie, bo takie fikuśne połączenie nam AZ zafundował, że normalnie... Dzięki Grześ Co do skrzydła: to szpachla i kupa przeklenstw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 10 Listopada 2012 Share Napisano 10 Listopada 2012 Ładny Limek "Bez wnikania w merytorykę" to chyba jedyny sposób na sklejenie tego ... modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 10 Listopada 2012 Share Napisano 10 Listopada 2012 Ładnie i czysto, patrząc od góry wydaje się jakby górna listwa na owiewce poleciała na lewo. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 10 Listopada 2012 Share Napisano 10 Listopada 2012 Ładny model, podoba mi się. Lubię samoloty z tego okresu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 10 Listopada 2012 Autor Share Napisano 10 Listopada 2012 Dzieki Panowie Rafal jak zaczniesz go sklejać to zobaczysz ,że to lekki potworek o skrzydłąch była już mowa ale jest jeszcze kilka "momentów" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 10 Listopada 2012 Share Napisano 10 Listopada 2012 Brzmi dość pogardliwie... Czym ten zestaw sobie na to zasłużył? Pytam, bo też go mam... Widzę kulfoniaste zbiorniki, ale mam zamiar je wymienić na KP. Co jeszcze? Rafal jak zaczniesz go sklejać to zobaczysz ,że to lekki potworek o skrzydłąch była już mowa ale jest jeszcze kilka "momentów" No właśnie, kleję tego MiG-a w kilku odsłonach (warsztat na forum gdzieś jest) i przeżywam depresję "Frescodenną" Gdy pierwszy raz otworzyłem pudełko, to byłem nawet zadowolony, ale im dalej, tym gorzej ... a na dodatek niedawno Petr Muzikant z AZ Model zapowiedział na przyszły rok nową odsłonę MiGów w technologii "HQT". Powtórzę, że Robert zrobił dobrą robotę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 10 Listopada 2012 Share Napisano 10 Listopada 2012 (edytowane) sklejenie tego modelu to odpuszczenie sobie czasu na trzy lub cztery Tamki w zależności od umiejętności modelarza; na moim warsztacie widać jakie niesie to za sobą problemy, ja musiałem zrobić restart bo stwierdziłem że nie będę ratował tego co się rozpadło podczas próby odklejenia sklrzydła, model wyszedł - ładnie - no cóż gratuluję kopy pracy i udanych kolorków Edytowane 10 Listopada 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 10 Listopada 2012 Autor Share Napisano 10 Listopada 2012 ... a na dodatek niedawno Petr Muzikant z AZ Model zapowiedział na przyszły rok nową odsłonę MiGów w technologii "HQT". te same plastiki plus żywica? dobrze rozumiem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 10 Listopada 2012 Share Napisano 10 Listopada 2012 Po tak długim okresie ciszy trochę szkoda tego pominięcia merytoryki i całkowitego "spudła", choć model całkiem przyjemny w odbiorze. A załóż jakiś warsztat niekomercyjny, niech trwa choćby rok ale z zaangażowaniem właściwym wiedzy i umiejętnościom autora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 10 Listopada 2012 Share Napisano 10 Listopada 2012 Robert na pewno walnie nam jakiś warsztacik MIGa 21 - niebawem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 10 Listopada 2012 Autor Share Napisano 10 Listopada 2012 A załóż jakiś warsztat niekomercyjny, niech trwa choćby rok ale z zaangażowaniem właściwym wiedzy i umiejętnościom autora Szkoda czasu żartuje ,mam kilka modeli "komercyjnych" w magazynku ale coś swojego chciał bym i tak jak Mikołaj mówisz choc by i rok sklejany Robert na pewno walnie nam jakiś warsztacik MIGa 21 - niebawem zbieram sie powoli w 48ce może f-13 choc bardziej na MiGa 23 z Trampka mam chęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 10 Listopada 2012 Autor Share Napisano 10 Listopada 2012 A załóż jakiś warsztat niekomercyjny, niech trwa choćby rok ale z zaangażowaniem właściwym wiedzy i umiejętnościom autora Mikołaj zapomniałem o swoim "niebieskim plemniku " trwa sporo ponad rok i nie jest komercyjny viewtopic.php?f=86&t=27450&start=90 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 10 Listopada 2012 Share Napisano 10 Listopada 2012 te same plastiki plus żywica? dobrze rozumiem ? Na razie to niewiele wiadomo, ale pogłoski mówią o nowych formach - odpowiadających jakością nowemu Spitfire IX AZ-etu. Mam tylko nadzieję, że do tych nowych form wykorzystają też lepsze rysunki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 11 Listopada 2012 Share Napisano 11 Listopada 2012 Też się przymierzam do plemnika - bardzo chciałbym zrobić "Milicję" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Azazello Napisano 1 Grudnia 2012 Share Napisano 1 Grudnia 2012 piekny to on noze nie jest ale JEST. A to w przypadku wielu zestawow juz jest osiagnieciem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 1 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2012 piekny to on noze nie jest ale JEST.A to w przypadku wielu zestawow juz jest osiagnieciem. pojechałeś ale dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Azazello Napisano 1 Grudnia 2012 Share Napisano 1 Grudnia 2012 Nie ma za co A za szachownice i wspomnienia jakie obudziles we mnie (widzialem takie cacko w locie) stawiam kufelek w wersji UTI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 3 Grudnia 2012 Share Napisano 3 Grudnia 2012 Piękny Limek! ___________________________________________________________________________ Na warsztacie: TBF-1 Avenger - Academy 1/72 MiG-9 Amodel 1/72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apache Napisano 3 Grudnia 2012 Share Napisano 3 Grudnia 2012 Fajny Limek jak na ten zestaw. Czasami przyjemnie zrobić sobie taki model bez większego wnikania w kwestie meteoryczne. sam co raz bardziej mam ochote zrobić jakiś szybki model nawet w skali 72. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbychm Napisano 7 Grudnia 2012 Share Napisano 7 Grudnia 2012 Robercie, przeoczyłem wcześniej Twojego Lima, a szkoda bo jest naprawdę bardzo ładny. Dla mnie wrażenia estetyczne są ważniejsze od drobnych odstępstw merytorycznych, więc gratuluję i chętnie oglądam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi