Paweł Czarnocki Napisano 28 Listopada 2025 Share Napisano 28 Listopada 2025 Godzinę temu, Adams M1A1 napisał: Podwozie jest, nadbudówka jest, jarzmo jest, pewnie znając życie pojawi się też ISU 122 i z nowymi częściami jarzma armaty (było inne) też ISU 122S. Pozdr. A. No to może IS-3 wreszcie zrobią .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 28 Listopada 2025 Share Napisano 28 Listopada 2025 49 minut temu, zyziek napisał: Co do ISU 152 to myślicie że zvezda wypadnie lepiej niż stara Tamka? Fotki ramek z IS-2 wskazują, że nie będzie gorszy .... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 29 Listopada 2025 Share Napisano 29 Listopada 2025 41 minut temu, Paweł Czarnocki napisał: No to może IS-3 wreszcie zrobią .... Napiszę tak układ jezdny czyli kółka te same podobnie jak działo, ale niestety wieża, kadłub i płyta nadsilnikowa są zupełnie inne nawet wanna jest inna (szersza i dłuższa) także niestety Przyjacielu musisz dalej czekać aż się orkowie zlitują. Ja po tym jak wydali Urala 4320 też myślałem że w końcu wydadzą poprawnego Urala 375D w przeciwieństwie do pełnego baboli Trumpetera, ale niestety muszę dalej czekać i rzeźbić praktycznie od podstaw kabinę do 375D. Pozdr. A. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 29 Listopada 2025 Share Napisano 29 Listopada 2025 11 godzin temu, Paweł Czarnocki napisał: No to może IS-3 wreszcie zrobią .... Nie odpuszczasz Paweł 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 29 Listopada 2025 Share Napisano 29 Listopada 2025 10 godzin temu, Adams M1A1 napisał: Napiszę tak układ jezdny czyli kółka te same podobnie jak działo, ale niestety wieża, kadłub i płyta nadsilnikowa są zupełnie inne nawet wanna jest inna (szersza i dłuższa) także niestety Przyjacielu musisz dalej czekać aż się orkowie zlitują. Ja po tym jak wydali Urala 4320 też myślałem że w końcu wydadzą poprawnego Urala 375D w przeciwieństwie do pełnego baboli Trumpetera, ale niestety muszę dalej czekać i rzeźbić praktycznie od podstaw kabinę do 375D. Pozdr. A. Zgadzam się z Tobą w tej kwestii w 1000 %. Tak sobie marze po prostu . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 29 Listopada 2025 Share Napisano 29 Listopada 2025 29 minut temu, Rafał B napisał: Nie odpuszczasz Paweł Ani na krok Uwzięły się firmy modelarskie na tego IS-3 czy co ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 29 Listopada 2025 Share Napisano 29 Listopada 2025 2 godziny temu, Paweł Czarnocki napisał: Ani na krok Uwzięły się firmy modelarskie na tego IS-3 czy co ? Może więc w końcu uwzględnią wszystkie te Twoje wpisy i się zlitują 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemekW Napisano 29 Listopada 2025 Share Napisano 29 Listopada 2025 (edytowane) 3 godziny temu, Paweł Czarnocki napisał: Ani na krok Uwzięły się firmy modelarskie na tego IS-3 czy co ? To proste. Czekają, aż zaczniesz budować IS-a z Tamiyi. I wtedy, zgodnie z modelarskim prawem Murphy 'ego, pojawi się w końcu ON, doskonały model IS-3. Przemek Edytowane 29 Listopada 2025 przez PrzemekW 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TM48 Napisano 29 Listopada 2025 Share Napisano 29 Listopada 2025 3 godziny temu, Paweł Czarnocki napisał: Uwzięły się firmy modelarskie na tego IS-3 czy co ? Ale skąd, w Zvieździe już wią. 1 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 29 Listopada 2025 Share Napisano 29 Listopada 2025 26 minut temu, TM48 napisał: Ale skąd, w Zvieździe już wią. Ale się uśmiałem Kolego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 29 Listopada 2025 Share Napisano 29 Listopada 2025 4 godziny temu, TM48 napisał: Ale skąd, w Zvieździe już wią. A ja już myślałem że i u nas mają szpiona. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 10 Grudnia 2025 Share Napisano 10 Grudnia 2025 Renderki Ził-a-131 w 1/35 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 10 Grudnia 2025 Share Napisano 10 Grudnia 2025 Na tych renderach auto wygląda zajfajnie , dużo szczegółów, np. ławki i co u orków jest standardem plandeka ,ciekawe jak będzie wyglądał cenowo, na tle innych producentów. Napiszę tak posiadam/posiadałem ZiŁ-a i z ICM-u z Bronco oraz z Trumpetera , najsłabszy w/g mnie jest ZiŁ z ICM-u , ale z kolei występuje w dwóch ciekawych wersjach tj. zabudową typu KUNG czyli z kontenerem będącym podstawą różnych wariantów specjalistycznych jak radiostacje, aparatownie itp. oraz kompletnym mobilnym warsztatem MTO-AT ( z pełnym wnętrzem i dźwigiem) . Części u Trumpetera i Bronco są porównywalne, ale wersja skrzyniowa Trumpetera jest uboższa (brak plandeki) ale za to są dwie wersje katiuszy (BM13 i BM21) i dwa ciągniki siodłowe z naczepami do przewozu rakiet czyli SA2 i SCUD, naczepy są praktycznie takie same, jednoosiowe tylko z trochę inną "architekturą". Jak dla mnie najlepszym czyli (najbogatszym) jest model z Bronco występujący w wersji skrzyniowej i ciągnika siodłowego (bez naczepy) ma np. dwa rodzaje dachu z możliwością zmontowania otwartych klapek wywietrzników. Myślę że dla Kolegów chcących wykonać ten pojazd w polskich barwach (LWP) ważną informacją jest to że tylko model z ICM-u z zabudową KUNG można wykonać w polskich barwach, bo u nas były użytkowane tylko odmiany specjalistyczne, przysyłane razem z zakupionymi systemami jak Newa, Kub czy np. specjalistyczne pojazdy lotniskowe. Pozdr. A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 10 Grudnia 2025 Share Napisano 10 Grudnia 2025 3 godziny temu, Adams M1A1 napisał: Na tych renderach auto wygląda zajfajnie , dużo szczegółów, np. ławki i co u orków jest standardem plandeka ,ciekawe jak będzie wyglądał cenowo, na tle innych producentów. Napiszę tak posiadam/posiadałem ZiŁ-a i z ICM-u z Bronco oraz z Trumpetera , najsłabszy w/g mnie jest ZiŁ z ICM-u , ale z kolei występuje w dwóch ciekawych wersjach tj. zabudową typu KUNG czyli z kontenerem będącym podstawą różnych wariantów specjalistycznych jak radiostacje, aparatownie itp. oraz kompletnym mobilnym warsztatem MTO-AT ( z pełnym wnętrzem i dźwigiem) . Części u Trumpetera i Bronco są porównywalne, ale wersja skrzyniowa Trumpetera jest uboższa (brak plandeki) ale za to są dwie wersje katiuszy (BM13 i BM21) i dwa ciągniki siodłowe z naczepami do przewozu rakiet czyli SA2 i SCUD, naczepy są praktycznie takie same, jednoosiowe tylko z trochę inną "architekturą". Jak dla mnie najlepszym czyli (najbogatszym) jest model z Bronco występujący w wersji skrzyniowej i ciągnika siodłowego (bez naczepy) ma np. dwa rodzaje dachu z możliwością zmontowania otwartych klapek wywietrzników. Myślę że dla Kolegów chcących wykonać ten pojazd w polskich barwach (LWP) ważną informacją jest to że tylko model z ICM-u z zabudową KUNG można wykonać w polskich barwach, bo u nas były użytkowane tylko odmiany specjalistyczne, przysyłane razem z zakupionymi systemami jak Newa, Kub czy np. specjalistyczne pojazdy lotniskowe. Pozdr. A. no i trzeba pamiętać , że ze 2-3 ruskie firmy wypuszczą pewnie sporo dodatków i konwersji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 10 Grudnia 2025 Share Napisano 10 Grudnia 2025 45 minut temu, Cypis napisał: no i trzeba pamiętać , że ze 2-3 ruskie firmy wypuszczą pewnie sporo dodatków i konwersji Wiesz Cypisku, jest pytanie jakie to by były konwersje bo ZiŁ 131 był prawdziwym wołem roboczym Armii Radzieckiej i występował naprawdę w niezliczonej ilości różnych mutacji od rozmaitych radarów, STZ-ów, warsztatów i innych aparatowni będąc nawet pługiem wirnikowym z silnikiem od czołgu pływającego PT76 na pace. Pozdr. A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 10 Grudnia 2025 Share Napisano 10 Grudnia 2025 48 minut temu, Adams M1A1 napisał: Wiesz Cypisku, jest pytanie jakie to by były konwersje bo ZiŁ 131 był prawdziwym wołem roboczym Armii Radzieckiej i występował naprawdę w niezliczonej ilości różnych mutacji od rozmaitych radarów, STZ-ów, warsztatów i innych aparatowni będąc nawet pługiem wirnikowym z silnikiem od czołgu pływającego PT76 na pace. Pozdr. A znając ruskich to wszystkie , o których piszesz i jeszcze kilka , o których nie piszesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 11 Grudnia 2025 Share Napisano 11 Grudnia 2025 Łoo Panie. Samych warsztatów jest że czterdzieści i nawet ja nie wiem co się w nich mieści a różnią się tylko liczbą okienek w różnych konfiguracjach lub brakiem takowych , a dolicz jeszcze te wszystkie tlenownie , aparatownie AP-y i nawet klimatyzatory bez których nie będzie funkcjonować żadne lotnisko a wszystko to na ZiŁ-ach i Uralach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 12 Grudnia 2025 Share Napisano 12 Grudnia 2025 Э.В.М. wydaje drukowane w 3D gąski do IS-2 , typ - gąski odlewane (237-35-14) stalowe L-27SGT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_G Napisano 12 Grudnia 2025 Share Napisano 12 Grudnia 2025 Co do Ził-a 131 to fajną przeróbkę skrzyniowego używali bułgarscy specjalsi w Iraku - męczę takiego w 1:72. Też temat na konwersję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 15 Grudnia 2025 Share Napisano 15 Grudnia 2025 W dniu 20.11.2025 o 22:08, Cypis napisał: T-62M rysunek z pudełeczka pierwsze zdjęcia złożonego modelu przedprodukcyjnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 27 Grudnia 2025 Share Napisano 27 Grudnia 2025 zapowiedź kolejnego typu gąsek do IS-2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 28 Grudnia 2025 Share Napisano 28 Grudnia 2025 W dniu 15.12.2025 o 19:57, Cypis napisał: pierwsze zdjęcia złożonego modelu przedprodukcyjnego wygląd ramek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
India Napisano 29 Grudnia 2025 Share Napisano 29 Grudnia 2025 Ciekaw który model Js-2 będzie lepszy- zwiezdy czy Rfm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 29 Grudnia 2025 Share Napisano 29 Grudnia 2025 45 minut temu, India napisał: Ciekaw który model Js-2 będzie lepszy- zwiezdy czy Rfm? Oba na jednym poziomie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyziek Napisano 29 Grudnia 2025 Share Napisano 29 Grudnia 2025 2 godziny temu, India napisał: Ciekaw który model Js-2 będzie lepszy- zwiezdy czy Rfm? Moim zdaniem RFM będzie wyżej w tej klasyfikacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi