Paweł Czarnocki Napisano 28 Listopada Share Napisano 28 Listopada Godzinę temu, Adams M1A1 napisał: Podwozie jest, nadbudówka jest, jarzmo jest, pewnie znając życie pojawi się też ISU 122 i z nowymi częściami jarzma armaty (było inne) też ISU 122S. Pozdr. A. No to może IS-3 wreszcie zrobią .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 28 Listopada Share Napisano 28 Listopada 49 minut temu, zyziek napisał: Co do ISU 152 to myślicie że zvezda wypadnie lepiej niż stara Tamka? Fotki ramek z IS-2 wskazują, że nie będzie gorszy .... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 29 Listopada Share Napisano 29 Listopada 41 minut temu, Paweł Czarnocki napisał: No to może IS-3 wreszcie zrobią .... Napiszę tak układ jezdny czyli kółka te same podobnie jak działo, ale niestety wieża, kadłub i płyta nadsilnikowa są zupełnie inne nawet wanna jest inna (szersza i dłuższa) także niestety Przyjacielu musisz dalej czekać aż się orkowie zlitują. Ja po tym jak wydali Urala 4320 też myślałem że w końcu wydadzą poprawnego Urala 375D w przeciwieństwie do pełnego baboli Trumpetera, ale niestety muszę dalej czekać i rzeźbić praktycznie od podstaw kabinę do 375D. Pozdr. A. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 29 Listopada Share Napisano 29 Listopada 11 godzin temu, Paweł Czarnocki napisał: No to może IS-3 wreszcie zrobią .... Nie odpuszczasz Paweł 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 29 Listopada Share Napisano 29 Listopada 10 godzin temu, Adams M1A1 napisał: Napiszę tak układ jezdny czyli kółka te same podobnie jak działo, ale niestety wieża, kadłub i płyta nadsilnikowa są zupełnie inne nawet wanna jest inna (szersza i dłuższa) także niestety Przyjacielu musisz dalej czekać aż się orkowie zlitują. Ja po tym jak wydali Urala 4320 też myślałem że w końcu wydadzą poprawnego Urala 375D w przeciwieństwie do pełnego baboli Trumpetera, ale niestety muszę dalej czekać i rzeźbić praktycznie od podstaw kabinę do 375D. Pozdr. A. Zgadzam się z Tobą w tej kwestii w 1000 %. Tak sobie marze po prostu . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 29 Listopada Share Napisano 29 Listopada 29 minut temu, Rafał B napisał: Nie odpuszczasz Paweł Ani na krok Uwzięły się firmy modelarskie na tego IS-3 czy co ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 29 Listopada Share Napisano 29 Listopada 2 godziny temu, Paweł Czarnocki napisał: Ani na krok Uwzięły się firmy modelarskie na tego IS-3 czy co ? Może więc w końcu uwzględnią wszystkie te Twoje wpisy i się zlitują 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemekW Napisano 29 Listopada Share Napisano 29 Listopada (edytowane) 3 godziny temu, Paweł Czarnocki napisał: Ani na krok Uwzięły się firmy modelarskie na tego IS-3 czy co ? To proste. Czekają, aż zaczniesz budować IS-a z Tamiyi. I wtedy, zgodnie z modelarskim prawem Murphy 'ego, pojawi się w końcu ON, doskonały model IS-3. Przemek Edytowane 29 Listopada przez PrzemekW 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TM48 Napisano 29 Listopada Share Napisano 29 Listopada 3 godziny temu, Paweł Czarnocki napisał: Uwzięły się firmy modelarskie na tego IS-3 czy co ? Ale skąd, w Zvieździe już wią. 1 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 29 Listopada Share Napisano 29 Listopada 26 minut temu, TM48 napisał: Ale skąd, w Zvieździe już wią. Ale się uśmiałem Kolego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 29 Listopada Share Napisano 29 Listopada 4 godziny temu, TM48 napisał: Ale skąd, w Zvieździe już wią. A ja już myślałem że i u nas mają szpiona. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 10 Grudnia Share Napisano 10 Grudnia Renderki Ził-a-131 w 1/35 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 10 Grudnia Share Napisano 10 Grudnia Na tych renderach auto wygląda zajfajnie , dużo szczegółów, np. ławki i co u orków jest standardem plandeka ,ciekawe jak będzie wyglądał cenowo, na tle innych producentów. Napiszę tak posiadam/posiadałem ZiŁ-a i z ICM-u z Bronco oraz z Trumpetera , najsłabszy w/g mnie jest ZiŁ z ICM-u , ale z kolei występuje w dwóch ciekawych wersjach tj. zabudową typu KUNG czyli z kontenerem będącym podstawą różnych wariantów specjalistycznych jak radiostacje, aparatownie itp. oraz kompletnym mobilnym warsztatem MTO-AT ( z pełnym wnętrzem i dźwigiem) . Części u Trumpetera i Bronco są porównywalne, ale wersja skrzyniowa Trumpetera jest uboższa (brak plandeki) ale za to są dwie wersje katiuszy (BM13 i BM21) i dwa ciągniki siodłowe z naczepami do przewozu rakiet czyli SA2 i SCUD, naczepy są praktycznie takie same, jednoosiowe tylko z trochę inną "architekturą". Jak dla mnie najlepszym czyli (najbogatszym) jest model z Bronco występujący w wersji skrzyniowej i ciągnika siodłowego (bez naczepy) ma np. dwa rodzaje dachu z możliwością zmontowania otwartych klapek wywietrzników. Myślę że dla Kolegów chcących wykonać ten pojazd w polskich barwach (LWP) ważną informacją jest to że tylko model z ICM-u z zabudową KUNG można wykonać w polskich barwach, bo u nas były użytkowane tylko odmiany specjalistyczne, przysyłane razem z zakupionymi systemami jak Newa, Kub czy np. specjalistyczne pojazdy lotniskowe. Pozdr. A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano Środa o 22:12 Share Napisano Środa o 22:12 3 godziny temu, Adams M1A1 napisał: Na tych renderach auto wygląda zajfajnie , dużo szczegółów, np. ławki i co u orków jest standardem plandeka ,ciekawe jak będzie wyglądał cenowo, na tle innych producentów. Napiszę tak posiadam/posiadałem ZiŁ-a i z ICM-u z Bronco oraz z Trumpetera , najsłabszy w/g mnie jest ZiŁ z ICM-u , ale z kolei występuje w dwóch ciekawych wersjach tj. zabudową typu KUNG czyli z kontenerem będącym podstawą różnych wariantów specjalistycznych jak radiostacje, aparatownie itp. oraz kompletnym mobilnym warsztatem MTO-AT ( z pełnym wnętrzem i dźwigiem) . Części u Trumpetera i Bronco są porównywalne, ale wersja skrzyniowa Trumpetera jest uboższa (brak plandeki) ale za to są dwie wersje katiuszy (BM13 i BM21) i dwa ciągniki siodłowe z naczepami do przewozu rakiet czyli SA2 i SCUD, naczepy są praktycznie takie same, jednoosiowe tylko z trochę inną "architekturą". Jak dla mnie najlepszym czyli (najbogatszym) jest model z Bronco występujący w wersji skrzyniowej i ciągnika siodłowego (bez naczepy) ma np. dwa rodzaje dachu z możliwością zmontowania otwartych klapek wywietrzników. Myślę że dla Kolegów chcących wykonać ten pojazd w polskich barwach (LWP) ważną informacją jest to że tylko model z ICM-u z zabudową KUNG można wykonać w polskich barwach, bo u nas były użytkowane tylko odmiany specjalistyczne, przysyłane razem z zakupionymi systemami jak Newa, Kub czy np. specjalistyczne pojazdy lotniskowe. Pozdr. A. no i trzeba pamiętać , że ze 2-3 ruskie firmy wypuszczą pewnie sporo dodatków i konwersji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano Środa o 23:07 Share Napisano Środa o 23:07 45 minut temu, Cypis napisał: no i trzeba pamiętać , że ze 2-3 ruskie firmy wypuszczą pewnie sporo dodatków i konwersji Wiesz Cypisku, jest pytanie jakie to by były konwersje bo ZiŁ 131 był prawdziwym wołem roboczym Armii Radzieckiej i występował naprawdę w niezliczonej ilości różnych mutacji od rozmaitych radarów, STZ-ów, warsztatów i innych aparatowni będąc nawet pługiem wirnikowym z silnikiem od czołgu pływającego PT76 na pace. Pozdr. A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano Środa o 23:56 Share Napisano Środa o 23:56 48 minut temu, Adams M1A1 napisał: Wiesz Cypisku, jest pytanie jakie to by były konwersje bo ZiŁ 131 był prawdziwym wołem roboczym Armii Radzieckiej i występował naprawdę w niezliczonej ilości różnych mutacji od rozmaitych radarów, STZ-ów, warsztatów i innych aparatowni będąc nawet pługiem wirnikowym z silnikiem od czołgu pływającego PT76 na pace. Pozdr. A znając ruskich to wszystkie , o których piszesz i jeszcze kilka , o których nie piszesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano Czwartek o 08:25 Share Napisano Czwartek o 08:25 Łoo Panie. Samych warsztatów jest że czterdzieści i nawet ja nie wiem co się w nich mieści a różnią się tylko liczbą okienek w różnych konfiguracjach lub brakiem takowych , a dolicz jeszcze te wszystkie tlenownie , aparatownie AP-y i nawet klimatyzatory bez których nie będzie funkcjonować żadne lotnisko a wszystko to na ZiŁ-ach i Uralach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano Piątek o 13:27 Share Napisano Piątek o 13:27 Э.В.М. wydaje drukowane w 3D gąski do IS-2 , typ - gąski odlewane (237-35-14) stalowe L-27SGT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_G Napisano Piątek o 16:21 Share Napisano Piątek o 16:21 Co do Ził-a 131 to fajną przeróbkę skrzyniowego używali bułgarscy specjalsi w Iraku - męczę takiego w 1:72. Też temat na konwersję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano wczoraj o 18:57 Share Napisano wczoraj o 18:57 W dniu 20.11.2025 o 22:08, Cypis napisał: T-62M rysunek z pudełeczka pierwsze zdjęcia złożonego modelu przedprodukcyjnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi