skikut87 Napisano 10 Grudnia 2012 Share Napisano 10 Grudnia 2012 Witam, Na początku miał być cały zielony gdyż nie widziałem żadnego fajneko camo, ani nie mogłem zdobyćwyrzutni UB 32... aż tu nagle natrafiłęm na bardzo ciekawe zdjęcie i boooom!! Z tego powodu warsztat ten dotyczy praktycznie końcówki modelu czyli samego malowania. Dobra czas na opis malowania: Baza: Mieszanka farb tamiya xf 5 i żółtego xf 4 Za pomocą tych dwóch farb wykonana pseudo modulacja. Następnym krokiem było wczorajsze olśnienie wykonane farbami: Tamiya xf 4 - yellow Vallejo - iraq sand Pactra- chyba A 76 plus biały vallejo air. A teraz efekty: i wzór teraz tylko matowy lakier filtry potem satyna i oleje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 10 Grudnia 2012 Share Napisano 10 Grudnia 2012 Biorąc pod uwagę zdjęcie i model to ten bazowy zielony jest za jaskrawy wręcz fluoreesencyjny daje strasznie po oczach,modulacja pod kamo no nie wiem(tak bezsensu troszkę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 10 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2012 zielony przestanie być taki po filtrach a kamo też zmoduluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 10 Grudnia 2012 Share Napisano 10 Grudnia 2012 Nie wiem, czy uda się Tobie filtrami doprowadzić ten kolor do właściwego ...różnią się zasadniczo. Może warto podejść do tego jeszcze raz? Poza tym (może to wina zdjęcia) Ty masz camo niebieskawe, a na oryginale jest to raczej odcień szarości wpadajacy w niebieski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 10 Grudnia 2012 Share Napisano 10 Grudnia 2012 Trzymam kcciuki żeby sie udało ale mam wątpliwości i sam bym się na taki krok nie zdecydował,co prawda filtry dzialają cuda ale tu faktycznie lepiej byłoby wyjść z jakiegoś oliwkowego koloru npXF49(jak już chcialeś sie bawić w modulacje).Modulacja to najmniejszy problem w sumie,ja bym to zmył bo różnica jest zbyt widoczna ,a kamo niezmiernie ciekawe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 10 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2012 (edytowane) 1. i tak nic nie zdziałam do weekendu 2. z wnętrzem się udało Edytowane 10 Grudnia 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 10 Grudnia 2012 Share Napisano 10 Grudnia 2012 Ale żeś je...ł kolor jak ta trująca żaba xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 10 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2012 (edytowane) Panowie zmywanie nie wchodzi w gre jedynie co ale to jak sie wkurze i będe musiał poprawiać żółte kółeczka przemalowanie całości. Natomiast ten żabkowy kolor bierze się z tego że podstawa jest jak by glosowa po zmatowieniu się uspokoii a po nałożeniu filtur nabierze odcienia oliwki - nie pierwszy raz tak robie z ruskami ;) Po prostu mi zaufajcie. Edytowane 10 Grudnia 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
verde Napisano 10 Grudnia 2012 Share Napisano 10 Grudnia 2012 Jak Hashish to zrób przepalonego przez mudżahedinów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 10 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2012 no raczej na trzeźwo tego nie wymyślili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 10 Grudnia 2012 Share Napisano 10 Grudnia 2012 Pożyjemy, zobaczymy co wyjdzie z tym kamo. jestem niezmiernie ciekaw... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 10 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2012 Panowie jak nie wyjdzieto się prysnie go innym odcieniem zieleni ;) Bo myć choć by ze względu na wnętrze nie będę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 10 Grudnia 2012 Share Napisano 10 Grudnia 2012 To pryśnij i będzie po kłopocie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 11 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2012 kłopot to Ty widzisz a nie ja w tym jest cały problem ... Jeśli chodzi o moje modele to robie je dla siebie a nie dla was, wielu z was by się zapewne przekręciło gdyby widzieli jak pewne rzeczy robie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 11 Grudnia 2012 Share Napisano 11 Grudnia 2012 Spokojnie kolego, bez spiny: każdy chyba tutaj prezentuje swoje prace robione dla samego siebie i zabawy - po prostu. Sugerujemy jedynie, że kolor kamuflażu delikatnie rzecz biorąc pasuje raczej do dżungli amazońskiej, niż do Afganistanu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 11 Grudnia 2012 Share Napisano 11 Grudnia 2012 kłopot to Ty widzisz a nie ja w tym jest cały problem ...Jeśli chodzi o moje modele to robie je dla siebie a nie dla was, wielu z was by się zapewne przekręciło gdyby widzieli jak pewne rzeczy robie. Dobrze... cofam słowo "kłopot"- tylko po co zamieszczałeś to zdjęcie... żeby co? Napisałem tak z mojego, subiektywnego punktu widzenia... Po znalezieniu takiego ciekawego i ważnego merytorycznie zdjęcia JA bym widział "kłopot" i przemalowałbym... Pozdrawiam i z zapartym tchem czekam, co dalej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 11 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2012 Zobaczymy jak to będzie, jeśli czas będzie i będzie się dało jakoś usunąc tą farbę by nie psuć wnętrza to go zmyje i przemaluje. Jeśli nie no to będziemy kombinować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 16 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2012 Przemalowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 16 Grudnia 2012 Share Napisano 16 Grudnia 2012 Witam ponownie... Wydaje mi się, że malowałeś za słabo rozcieńczoną farbą i aerograf "pluł" na wszystkie strony... Spróbuj to "podrasować" strumieniem dużo bardziej rozcieńczonej farby we wszystkich zastosowanych na kamuflażu odcieniach. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 16 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2012 nie wiedziałem że vallejo air trza rozcieńczać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 16 Grudnia 2012 Share Napisano 16 Grudnia 2012 To może trzeba podnieść ciśnienie na wylocie aerografu..., żeby tego nie było. Nie mam doświadczenia z Vallejo Air, ale efekt obecny chyba Cię też nie zadowala... Ja maluję Tamiyą i dowolnie mogę farbę rozcieńczać... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 16 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2012 ja nie lubię malować tamka stosuje ją jak coś jako podkład pod bazę kolorystyczną. Co do mojego malowania to nie mam pojęcie skąd ten efekt bo malowałem kamo liniami od 2 -3 mm. Tak czy siak trochę to poprawiłem i trysnąłem mat, zdjęcia robione na szybko bo nie mam za wiele czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 16 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2012 Pierwszy filtr, reszta zabiegów w następny weekend Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 18 Grudnia 2012 Share Napisano 18 Grudnia 2012 Lufe mogłeś wymienić, nie jest to duży koszt a ładnie wzbogaci model. Bo z tego co widzę to chyba ją krzywo nawierciłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 19 Grudnia 2012 Share Napisano 19 Grudnia 2012 Awganistan - może byś poprawił bo aż zęby bolą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi