Tenggeri Napisano 12 Grudnia 2012 Share Napisano 12 Grudnia 2012 Witam Jako pomysłodawca projektu jestem zobowiązany wziąć w nim udział Postaram się odwzorować to zdjęcie : Mam o tyle łatwiej, że zdjęcie jest kolorowe. Do budowy tego modelu użyję zestawu Dragona nr 6579. Jedynym dodatkiem jakim planuję będzie lina Eureki. Nie mogę się doczekać, aż będę mógł rozpocząć pracę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 12 Grudnia 2012 Share Napisano 12 Grudnia 2012 a myslałem że nie podejmiesz rękawicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 12 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2012 a myslałem że nie podejmiesz rękawicy Gdzie tam, po prostu szukałem odpowiedniego zdjęcia, a poza tym kończyłem Mardera, prezent od dziewczyny, który był priorytetowym projektem. ja tam sie na szermanach nie przesadnie znam, żeby nie powiezieć, że wcale, ale prócz wymienionego elementu bedziesz musiał pokusić się o wymianę osłony przekładni Myślałem użyć zestawowej osłony bez doklejania tych zaznaczonych na czerwono elementów. Ale jeżeli okaże się, że mój pomysł nie wypali poszukam w złomie modelarskim jakiejś innej osłony, tylko muszę poszukać dokładnie jakiej użyć, szkoda tylko że zdjęć M4 dv jest tak mało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
triadabor Napisano 12 Grudnia 2012 Share Napisano 12 Grudnia 2012 Też się miałem brać za shermanka ale mikołaj pokrzyżował plany. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 16 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2012 Powoli do przodu: Przerobiłem już osłonę transmisji, aby upodobnić ją do tej ze zdjęcia: Wolno robota idzie, ale sami wiecie jak to na studiach, nie wiadomo gdzie ręce włożyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiedotow Napisano 16 Grudnia 2012 Share Napisano 16 Grudnia 2012 No jak sympatyczne koleżanki na roku to wiedziałbym... Cholerka... No nie jestem pancerniakiem, ale gumowe gąsienice nie widzą mi się... Wybacz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 16 Grudnia 2012 Share Napisano 16 Grudnia 2012 Nic nie znam się na shermanach ale osłona przekładni odlewana (jak na zdjęciu) różni się kształtem od osłony skręcanej z trzech elementów (jak w modelu) Będziesz musiał sycie pobawić się szpachlówką, wytrzasnąć nową osłonę lub zmienić zdjęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 16 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2012 Ale ze mnie baran Że też nie zwróciłem na to uwagi. Nie mam żadnej innej osłony, którą mógłbym wykorzystać, a na skręcaną znów jej nie przerobię, bo już poszpachlowałem to i owo. Na zmianę fotografii już za późno, bo nie mam innej osłony. No to chyba po projekcie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 16 Grudnia 2012 Share Napisano 16 Grudnia 2012 Wiesz zawsze możesz wybrać nowe zdjęcie i poprosić jakiegoś modelatora o wklejenie tego zdjęcia do pierwszego postu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Keisyzrk Napisano 16 Grudnia 2012 Share Napisano 16 Grudnia 2012 Myślę że jeżeli nie chcesz zmieniać zdj. ani bawić się w robienie osłony "od nowa"..to spr. pw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 16 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2012 Nowa, odlewana osłona, udało mi się skołować i dopasować. Trochę rzeźby było, ale dzięki wsparciu mojej kobiety udało się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 17 Grudnia 2012 Share Napisano 17 Grudnia 2012 Widzę że cała przygoda dobrze się skończyła i projekt rusza pełną parą. Czekam za efekty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 26 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2012 Trochę mnie tu nie było, ale to nie znaczy że nic nie robię Jestem na świątecznym wyjeździe, ale po cichaczu udało mi się zabrać ronosna ze sobą Sherman na tą chwilę tak się prezentuje, figurka dodana dla urozmaicenia. Przepraszam za zdjęcia, robione telefonem, nie zabrałem ze sobą aparatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 31 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2012 Jest az tak zle, ze nic nie piszecie? Czym zamaskowac wizjery? Jest jakis inny specyfik niz maskol humbrola? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Obalacz panzermitów Napisano 31 Grudnia 2012 Share Napisano 31 Grudnia 2012 Taśma Tamki? Napiszę coś jak się malunki pojawią, teraz nie bardzo jest co ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 31 Grudnia 2012 Share Napisano 31 Grudnia 2012 Hej,fajnie wyglada.Ja tam sie nie przejmuje i maluje po wszystkich malunkach rzadkim Humbrolem 52 Baltic blue.Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 2 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2013 Model po podkładzie, 2 foty na szybko: Wizjery zamaskowałem taśmą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Keisyzrk Napisano 3 Stycznia 2013 Share Napisano 3 Stycznia 2013 5 W pierwszym poście wątku warsztatowego musi znaleźć się zdjęcie/grafika konkretnego obiektu/scenki które zostaną jak najbardziej szczegółowo oddane przez wykonawcę łącznie ze wszystkimi zniszczeniami, brudem i dodatkowym wyposażeniem widocznym na zdjęciu. Stąd moje pytanie. Będziesz zostawiał wyposażenie czołgu w postaci siekierki itp. ? Na obrazku ich nie ma. I Sherman z obrazka posiada klaskon o ile dobrze widzę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 3 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2013 Proszę moderatora o przeniesienie wątku do warsztatu w dziale pojazdy wojskowe, gdzie wątek będzie kontynuowany Rezygnuję z projektu grupowego z tym modelem. Doszedłem do wniosku, że zdjęcie które wybrałem jest nudne i szkoda tak fajnego modelu, trochę odejdę od zdjęcia i zrobię Shermana zapakowanego gratami. Zawsze podobały mi się takie obładowane Ronsony. Teraz zastanawiam się skąd wziąc bambetle, albo zrobię sam, ewentualnie wykorzystam jakiś złom albo kupię zestaw Black Doga/ Legenda. Minusem zestawu jest koszt, ok 100 zł. Planuję też dodać jakieś figurki, itp ale to potem. Dzisiaj dorwałem się do aero i pomalowałem kolor bazowy. Kolory na zdjęciach wyszły trochę przygaszone, ale dalsze zabiegi nadzadzą im życia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Keisyzrk Napisano 4 Stycznia 2013 Share Napisano 4 Stycznia 2013 Zawsze podobały mi się takie obładowane Ronsony. Teraz zastanawiam się skąd wziąc bambetle, albo zrobię sam, ewentualnie wykorzystam jakiś złom albo kupię zestaw Black Doga/ Legenda. Minusem zestawu jest koszt, ok 100 zł. Na allegro ostatnio widziałem jakieś żywiczne worki itp. do Shermana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 4 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2013 Wlasnie oprocz ww zestawow nic sensownego nie moge znalezc. Sory za pisownie, pisze z telefonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micmal Napisano 4 Stycznia 2013 Share Napisano 4 Stycznia 2013 Zobacz tutaj http://www.saharahobby.pl/226_value-gear-details http://www.saharahobby.pl/49_resicast Value w relacji jakość-cena wypada całkiem nieźle. Resicasta bambetle do brytyjskich Shermanów są fajne jeżeli brać pod uwagę pomysł rozplanowania, gadżety np. patelnia, bucik zwisający z klamotów itp. Ponadto w ich zestawach jest od groma tobołków wystarczających na obładowanie dwóch pojazdów. Ale najlepsze chyba jakościowo są zestawy Black Doga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 5 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2013 Sido i kalki. Trochę mi rozjaśnienia bazy zniknęły, jest nauczka na przyszłość- mocniej różnicować kolory. Co do pakunków to zdecydowałem, że zamówię ten zestaw: Teraz czeka mnie najfajniejszy i jednocześnie najtrudniejszy etap- weathering Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Keisyzrk Napisano 5 Stycznia 2013 Share Napisano 5 Stycznia 2013 Ja tam puki co rozjaśnienia widzę zobaczymy dalej Fajna ta skrzynia na wierzy z kapustą czy tam z czym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 5 Stycznia 2013 Share Napisano 5 Stycznia 2013 Mam pewne zastrzeżenia co do wyglądu osłony transmisji, tej szczeliny pomiędzy częścią ze śrubami a częścią osłony nie powinno być, sama osłona wygląda też dosyć dziwnie. No i te numery, nie masz kalek?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi