Tenggeri Napisano 23 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2013 Zrobiłem mocowania na burtach i na wieży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 23 Stycznia 2013 Share Napisano 23 Stycznia 2013 Szkoda, że nie zrobiłeś tych siatek na wieży i kadłubie, ciekawie by to wyglądało. Prawdę mówiąc nigdy nie spotkałem się z mocowaniami i hakami na kadłubie tak jak ty to zrobiłeś, ale załogi Shermanów miały różne pomysły, więc nikt nie powiedział że takich nie mogło być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 23 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2013 Szkoda, że nie zrobiłeś tych siatek na wieży i kadłubie, ciekawie by to wyglądało. Prawdę mówiąc nigdy nie spotkałem się z mocowaniami i hakami na kadłubie tak jak ty to zrobiłeś, ale załogi Shermanów miały różne pomysły, więc nikt nie powiedział że takich nie mogło być. Te siatki z drutu fajne, tylko pomyślałem, że takie coś nie utrzymałoby 3 bel drewna na burcie, dlatego wymyśliłem solidniejsze mocowanie. Mam M4A3 w poczekalni, tam postaram się odwzorować tą siatkę. Tak oglądam te fotki i mocowanie przy wieży coś mi nie pasuje, chyba pokombinuje i pozmieniam jeszcze coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micmal Napisano 23 Stycznia 2013 Share Napisano 23 Stycznia 2013 Podoba mi się Shermi. Fajnie podziałałeś olejami. Góra wieży prezentuje się super. Widać tam "życie". Jak dla mnie obicia, trochę za duże. Jeżeli robiłeś je Valejjo, to mokrą wykałaczką, da się je skorygować. Tak poprawiałem swojego Shermiego i zadziałało. Największe obawy rodzi u mnie błysk bambetli. Obawiam się, że matowy lakier nie poradzi sobie z połyskiem. Może "suchy pędzel" i pigmenty pomogą Ci zmatowić klamoty. Jedna gorąca prośba odnośnie podstawki. Proszę, zrób podłoże na równo z krawędzią ramki, nie zostawiaj jej. Taką radę kiedyś dostałem i uważam, że jest jedną z cenniejszych uwag jaką otrzymałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 24 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2013 Poprawiłem mocowania tobołków na wieży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 26 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2013 Już prawie koniec. Zacząłem też dłubać nad podstawką: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micmal Napisano 27 Stycznia 2013 Share Napisano 27 Stycznia 2013 O pięknie dziękuję za podstawkę, bo zapowiada się ciekawie. Sherman ekstra. Nieśmiało przypominam o zmatowieniu klamotów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 27 Stycznia 2013 Share Napisano 27 Stycznia 2013 Brudasek ,oj brudasek .Warto okopcic wylot lufki i pokleic gesi do kol na SG,nie powinny sie tak wznosic przy kole napinajacym.Super wyszla oslona przekladni-troche sucha,troche mokra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 27 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2013 Dzięki za pozytywny odbiór Klamoty jeszcze za bardzo się świecą ale tak tego nie zostawię. Zastanawiam się jeszcze czy pigmentować strop wieży czy zostawić tak jak jest. Sherman już wygląda na dosyć mocno wyeksploatowanego, nie chcę przesadzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micmal Napisano 27 Stycznia 2013 Share Napisano 27 Stycznia 2013 Ja już bym strop wieży zostawił w spokoju. A i jeszcze. Tę zieloną kępkę trawy to jeszcze coś z nią podziałasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 27 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2013 Robotę przy podstawce dopiero zacząłem, więc spokojnie jeszcze sporo się zmieni. W ramach chęci potrenowania malowania figurek planuję użyć tego zestawu: Zestaw tani i figurki w fajnych pozach, dobry wybór? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 28 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2013 Koniec prac nad czołgiem: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micmal Napisano 28 Stycznia 2013 Share Napisano 28 Stycznia 2013 Chyba coś jest nie tak z łopatą, a właściwie z jej (nie wiem czy dobrze mówię) "rączką". Przy uchwycie boki powinny być metalowe, tak mi się przynajmniej wydaje. W moim też tobołki nie dały się ostatecznie zmatowić, ale spróbowałbym jeszcze trochę matu. Poza tym, jak dla mnie bardzo fajnie. PS. Zapomniałem o figurkach. Zestaw może i tani, ale ja radziłbym jakąś żywicę. Wiem, że może droższe, ale naprawdę lepiej trenuje się na czymś lepszym jakościowo, niż na starszych zestawach MB. Detal jest słabszy przez co trudniej go pomalować. Tak naprawdę, żeby dobrze to wyglądało trzeba naprawdę dobrze malować. Lepiej dać dwie figurki żywiczne niż męczyć się z plastkiem. Jeżeli nie zdecydujesz się na taką opcję, to przynajmniej wymień główki na żywicę. Wielu figurek to ja nie mam na koncie, ale takie rady dostałem od bardziej doświadczonych i uważam, że są w 100% sprawdzone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 29 Stycznia 2013 Share Napisano 29 Stycznia 2013 Wychlastałeś go strasznie te sakiewki na wieży trochę za mocno jak dla mnie zawashowane ale to już kwestia gustu . Brawa za odwagę w brudzeniu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi