GrzesiekW Napisano 23 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 23 Sierpnia 2013 Pewnie Krzyśku. Dzięki. Chciałbym Krisownia pojąć mroczną sztukę malowania figurek ale na razie nic na to nie wskazuje. Znacie może mundury niemieckich pancerniaków z kurska? Mam jednego takiego to bym może coś spróbował,bo podstawka pusta a nie wiem co do niej dodać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 23 Sierpnia 2013 Share Napisano 23 Sierpnia 2013 A rzuć na nią jakiś konar lub koło i kawałek gąsienicy od ruskiego teciaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisownia Napisano 23 Sierpnia 2013 Share Napisano 23 Sierpnia 2013 @GrzesiekW Grzegorz, figurki to nie takie straszne są, tylko upierdliwe dosyć - ja się nauczyłem w ten sposób, że wziąłem sobie 5 główek i torsów od różnych zestawów i malowałem każdą innym sposobem aż byłem zadowolony tzn. doszedłem do przyzwoitego poziomu, to samo z mundurami. Każdy z łepków zmywałem i malowałem na nowo w miarę potrzeby. Przy Twoich zdolnościach modelarskich to tylko kwestia poświęcenia paru dni i będziesz malował niezgorsze figury. Liczą się dobre pędzelki (polecam niemiecką markę "Kolibri"), dbałość o szczegóły, dobry dobór kolorów i pewna łapka. Inna sprawa, że każdy trochę inaczej podchodzi do figur - jedni lubią zółte tony skóry, inni białawe a inny bardziej różowe - kwestia preferencji o ile nie wychodzą nam zombie czy moczymordy. Poza tym są 2 szkoły jedni robią to akrylem a inni olejnymi. @KrzychuP Racja, gałęsie, krzak czy inny kamień albo ich sterta i będzie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patryk2000 Napisano 24 Sierpnia 2013 Share Napisano 24 Sierpnia 2013 Z czego ta trawa bo ślicznie się prezentuje za odpowiedź byłbym wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi