blacman Napisano 1 Listopada 2013 Share Napisano 1 Listopada 2013 nie były zagłębione. Natomiast obrotnice były wyżej. I bez wyraźnych szyn: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 1 Listopada 2013 Autor Share Napisano 1 Listopada 2013 ze szyny którymi transportowano wodnosamoloty były zagłębione w pokładzieJak to? Rezał linie w pokładzie by zagłębić szyny!? To się chłopina naj..ee..pracował Macie jakieś zdjęcia? Chętnie bym to zobaczył jak i sam model, bo może jakiś pomysł podbiorę. nie były zagłębione To samo zdjęcie mi przyszło do głowy Swoją drogą, zdjęć Mogami w tej wersji jak na lekarstwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 2 Listopada 2013 Autor Share Napisano 2 Listopada 2013 Lotniczy skończony, czas na nadbudówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 1 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2013 Komin na miejscu Abu poustawiać kolejne piętra nadbudówki, konieczne jest wklejenie masztu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 3 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 3 Grudnia 2013 Przedni maszt skończony Kończę rufowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 28 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2013 Jeden maszt na pokładzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 28 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2013 zaszybione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 29 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2013 Czym kończyły się flaglinki na japońskich krążownikach? Jakaś skrzynka, pudło? co to było? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 29 Grudnia 2013 Share Napisano 29 Grudnia 2013 Hell Yeah!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 29 Grudnia 2013 Share Napisano 29 Grudnia 2013 piękność się szykuje, mój ulubiony japoński okręt Czekam z wytęsknieniem na drugi tydzień stycznia, gdy wreszcie będę miał czas zabrać się za Repulse i też coś podziałać w okrętowym światku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 30 Grudnia 2013 Share Napisano 30 Grudnia 2013 zaszybione a firanki !?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 30 Grudnia 2013 Share Napisano 30 Grudnia 2013 I kwiatki na parapet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 1 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 1 Stycznia 2014 Wykończyły mnie relingi. Odcinam dolną linię zostawiając same słupki, bo według mnie lepiej to wygląda. Ale jest też drugi koniec tego kija. LionRoar zrobił je z bardzo cieniutkiej blaszki. Już samo powyginanie ich w esyfloresy by dopasować do kształtów platform nie było łatwe, a właśnie te wystające, bez dolnej linii słupki, mają tendencję do zahaczania się o cokolwiek, rozsypując momentalnie ułożony kształt i zrywając to o co się zahaczyły. Dodatkowo próbując przytrzymać reling czy to podczas przymierzania, czy klejenia, moje palce jeździły po kominie, uszkadzając większość położonych tam blaszek... Sprawy nie ułatwia ta ilość dodatkowych oczu na głowie, bo może i lepiej widzę co robię, ale gorzej oceniam odległość i pakuję te relingi w jakieś schody, czy inne poręcze, a chcąc je stamtąd wyplątać, zrywam i krzywię wszystko... Jestem zmęczony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 1 Stycznia 2014 Share Napisano 1 Stycznia 2014 Rozumiem Twój ból. Relingi to przekleństwo.. ja tego nie cierpię Może ktoś zna magiczny sposób na łatwy ich montaż? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 1 Stycznia 2014 Super Moderator Share Napisano 1 Stycznia 2014 Rozumiem Twój ból. Relingi to przekleństwo.. ja tego nie cierpię Może ktoś zna magiczny sposób na łatwy ich montaż? Nie ma łatwego sposobu na to - przynajmniej ja go nie znam Mogę jednak doradzić coś takiego (sytuacja dla relingów montowanych do pokładu na słupkach): - odcinając reling od blaszki, zostaw jeden ze środkowych słupków dłuższy tzn z tym dzyndzlem łączącym go z blaszką - dla tego właśnie słupka wywierć otworek w pokładzie i go tam wklej za pomocą CA - w ten sposób otrzymuje się sztywne połączenie oraz już nie cały długi reling chętny do wykrzywień ale dwie jego połówki, z którymi łatwiej współpracować - potem to już słupek po słupku za pomocą CA - następnie debonder - usuwamy nadmiar kleju pamiętając, by nie robić zbyt wielu słupków na raz, bo nam reling w pierony się oderwie od pokładu - i znowu będzie płacz Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 1 Stycznia 2014 Share Napisano 1 Stycznia 2014 Wykończyły mnie relingi. Odcinam dolną linię zostawiając same słupki, bo według mnie lepiej to wygląda. Ale jest też drugi koniec tego kija. Nie odcinaj...to jedna z metod.jeśli chcesz mimo wszystko odcinać to męcz się w za mian za coś czego nikt nie zauważy na gotowym modelu.Podejrzewam,że gdybym oglądał ten model na żywo nie zwrócił bym uwagi na takie niuanse. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 2 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2014 Flaglinki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 3 Stycznia 2014 Super Moderator Share Napisano 3 Stycznia 2014 Oj, oj, oj..... a co to takie niedoszlifowane / niedoszpachlowane łącze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 3 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2014 Nie będzie widoczne, całość zakryją kolejne piętra nadbudówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał15 Napisano 3 Stycznia 2014 Share Napisano 3 Stycznia 2014 Ale ci te linki poszły ja przy swoich się męczę już parę dni a mam znacznie mniej i gorzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 23 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2014 Główna nadbudówka skończona. Pootwierałem większość drzwi, a ich wewnętrzną stronę pomalowałem na jasno; a teraz już nie wiem...Założyłem, że przy małej ilości okien, często zasłoniętych i sztucznym oświetleniu, sensowniej by było mieć wnętrze pomalowane na jasno, ale może mieli na kolor zewnętrzny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 23 Stycznia 2014 Share Napisano 23 Stycznia 2014 Byly jasne. Podobno białe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 24 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2014 Byly jasne. Podobno białe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 7 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2015 Armatki zrobiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 7 Stycznia 2015 Super Moderator Share Napisano 7 Stycznia 2015 Armatki zrobiłemNie da się nie zauważyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi