R_Mazzi Napisano 12 Stycznia 2013 Share Napisano 12 Stycznia 2013 W ramach kończenia rozgrzebanych warsztatów Autko mam już prawie poskładane w jedną całość, muszę tylko dorobić antenę ramową i można malować... Wózek będzie w panzergrau - Francja 1940. Zestaw wygląda tak: Wnętrze przed zamknięciem (praktycznie niewidoczne będzie) Mam pytanie co do kolorków. Wewnętrzne strony drzwi - panzergrau? Wewnętrze burty wieży - "biały" czy panzergrau? Bebechy wieży (stelaż pod MG) - "biały" czy panzergrau? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 12 Stycznia 2013 Share Napisano 12 Stycznia 2013 Fajnie że robisz następny model. Co do kolorów to nie wiem, ale u siebie jak malowałem to wewnętrzne strony dałem białe. Wyszedłem z założenia że w tym okresie Niemcy jeszcze nie musieli się tak maskować przed lotnictwem i innymi zagrożeniami. Jednak to tylko moje domysły i nie traktuj ich jako pewnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
POLAKKK Napisano 12 Stycznia 2013 Share Napisano 12 Stycznia 2013 W SdKfz 222 drzwi są od wewnątrz białe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 12 Stycznia 2013 Share Napisano 12 Stycznia 2013 fajna robota, jak ze składalnością? bo sam mam coś takiego w szafie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 12 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2013 Andrzej, miałem nieco zwichrowane połówki kadłuba, musiałem je trochę na "siłę" kleić. Poza tym luzik. Zmasakrowały mnie natomiast detale, są tak delikatne, że niektórych wręcz nie dało się odciąć od kostek wlewowych bez uszkodzenia. Dlatego muszę dorobić antenę, heh Całkiem przyjemny model. Lepiej zdetalowany od Dragona (sądząc po in-box'ie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 13 Stycznia 2013 Share Napisano 13 Stycznia 2013 W SdKfz 222 drzwi są od wewnątrz białe. Czyżby? Rafał, szukaj zdjęć, bo jak będziesz o takie rzeczy pytał na forum, to będziesz dostawał takie kretyńskie porady jak ta powyżej. Wyszedłem z założenia że w tym okresie Niemcy jeszcze nie musieli się tak maskować przed lotnictwem i innymi zagrożeniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 13 Stycznia 2013 Share Napisano 13 Stycznia 2013 Wyszedłem z założenia że w tym okresie Niemcy jeszcze nie musieli się tak maskować przed lotnictwem i innymi zagrożeniami Zdjęcie zdaje się z klimatów afrykańskich Wózek będzie w panzergrau - Francja 1940.Czytać, nie tylko obrazki oglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 13 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2013 Panowie proponowałbym na rozluźnienie atmosfery Wrzucę jutro fotkę egzemplarza na którym mam zamiar się wzorować. Rzeczywiście wewnętrzna strona drzwi jest chyba w kolorze bazowym. Radek swego czasu (na wiosnę hehe) trochę googlowałem za wnętrzem wieży ale raczej nic pewnego na 100% nie znalazłem. A druga strona medalu, okres lenistwa w pracy (dzięki czemu słonina już prawie gotowa rozleniwił mnie ewidentnie na maksa, po co szukać jak można spytać. Oj nie ładnie, Rafcio nie ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 13 Stycznia 2013 Share Napisano 13 Stycznia 2013 Ja nie zacząłem. A zresztą napisałem że tak sobie tylko kombinuje. Natomiast nie podoba mi się nazywanie kogoś kretynem. Jak ktoś ma problem z poziomem agresji to niech się na boks zapisze. P.S. U mnie w wątku Pz.kpfw. IV też ten temat był poruszany bo zrobiłem białe włazy i KFS napisał że są ok. Model też był z okresu kampanii we Francji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 13 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2013 Mam zamiar popełnić ten wózek: fota z netu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Obalacz panzermitów Napisano 14 Stycznia 2013 Share Napisano 14 Stycznia 2013 Rafał, ale przecież drzwiczki tu są otwarte I szare ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 14 Stycznia 2013 Share Napisano 14 Stycznia 2013 Zdjęcie zdaje się z klimatów afrykańskichR_Mazzi napisał(a): Wózek będzie w panzergrau - Francja 1940. Czytać, nie tylko obrazki oglądać. A co tutaj ma do koloru wnętrza pojazdu z jakiego frontu on jest? Wyobraź sobie, że ja czytam, co jest napisane w poście i nie tylko w poście. Dlatego zamiast powoływać się na KFS pokaż mi zdjęcie SdKfz 222 lub 223 z białymi drzwiami i białym wnętrzem odkrytej wieżyczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 14 Stycznia 2013 Share Napisano 14 Stycznia 2013 Panzer4, nie chcę Rafalowi zaśmiecać wątku. Zdjęcia nie mam, bo jak bym miał to już dawno bym wkleił. Na zdjęciu Rafała widać że na pewno nie są białe. Ja nigdy nie pisałem że na 100 procent były. Tylko po co od razu pisać o "kretyńskich podpowiedziach"? Można było napisać że koledzy wyżej się mylą. Kończe to bo mi to zaczyna komentarze na Onet przypominać. Będziesz dawał jakieś figurki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 14 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 14 Stycznia 2013 Ale narobiłem zamieszania... Tomek, jak zadawałem pytanie model miałem pod ręką, a materiały na wyzłomowanym lapciaku. Wózek skleiłem wiosną zeszłego roku i od tego czasu leżakował czekając na lepsze dni. Fakt, z pytaniem o drzwi pojechałem po bandzie bo jak widać te wklejone na stałe są pomalowane na "panzer szary". Otwarta zostaje kwestia wieży, wstępnie burty mam ciemne a szpej (stelaż) "biały". Poszukam kwitów, jak coś znajdę nie omieszkam się pochwalić Co do figurek, wstępny zamysł jest taki: jeden załogant i jeden piechociarz gawędzą sobie leniwie obok autka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Obalacz panzermitów Napisano 14 Stycznia 2013 Share Napisano 14 Stycznia 2013 Proszę Za to ta fotka była podpisana jako działko wymontowane z wieży Tu wnętrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 14 Stycznia 2013 Share Napisano 14 Stycznia 2013 Ja pierdziele, ale wy macie problemy. Ważniejsze jest to jak będzie się prezentował model ,a nie to czy drzwi będą pomalowane na odpowiedni kolor. "kłócicie się o kolor lakieru ,a nie o to co jest pod maską" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Obalacz panzermitów Napisano 14 Stycznia 2013 Share Napisano 14 Stycznia 2013 Spoko gościu, tylko że autor sam zapytał "Co sądzicie o tym lakierze?", nikt mu z butami na chatę nie wbijał. Jak Rafał będzie zainteresowany gadaniem o tym, co pod maską, to porozmawiamy. A Ty jak masz mdłości na widok merytorycznej dyskusji, to Alt+F4. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 14 Stycznia 2013 Share Napisano 14 Stycznia 2013 Teoretyk się znalazł. Niech robi tak ,żeby wyglądało, bo kolory w rzeczywistości inaczej się komponowały niż na modelu wielkości pudełka od zapałek. P.S.Mam prawo wygłosić każdą opinie ,a tobie nic do tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 14 Stycznia 2013 Share Napisano 14 Stycznia 2013 ale opinie także podlegają opiniowaniu. jesli masz coś merytorycznego to zamieść w wątku a jak nie... to nie. kolory to rzecz ważna i niektórzy przywiązują do nich wagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 14 Stycznia 2013 Share Napisano 14 Stycznia 2013 Nie mam pojęcia gdzie mam zdjęcia oryginalnych z afryki ale w jednym sdkfz były białe jak wnętrze ,a w innym czarne. Na jego podstawie robiłem swojego,to wiem co widziałem. To kwestia tego który zakład jak malował , to nie jest toyota yaris ,żeby wszystkie wersje wyglądały tak samo. W bułgarskiej wersji też są niezłe cuda. Niech pomaluje na czarno i spokój, przynajmniej będzie w teorii dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 14 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 14 Stycznia 2013 Teoretyk się znalazł. Ale mi przygadał A tak serio, proponuję na razie zawiesić wątek kolorów Dzięki Tomek za "sznurek". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi