Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 114
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
Napisano

Tak z ciekawości -jaki format ma papier służący jako tło?

Coś pewnie około A1 patrząc na gabaryty modelu ......

Dobrze zgadłeś Paweł, jak już bedę robił galerie to użyje dwa arkusze żeby wszystko ładnie wyszło.

Napisano
Fantastyczny zestaw!!! I wykonanie!

Załączam, wg mnie, egzemplarz referencyjny dla tych modeli - autor: MICHAEL RINALDI, oczywiści. Może się przyda.

536411_402542829790407_206578392720186_85195315_2125211410_n.jpg

http://1.bp.blogspot.com/-Ndeo4dfUavs/T8N0PN4MTsI/AAAAAAAAXVA/E1nrHJIC4iQ/s1600/536411_402542829790407_206578392720186_85195315_2125211410_n.jpg

O żesz w morde, bradzo efektowny zestaw, zdecydowanie w moim guście modelarskim.

Napisano

Dzięki Koledzy! Teraz czekam na dalsze postępy w tej relacji. Jak na razie wszystko ładnie zaczyna wyglądać Szczerze mówiąc sam mam w planach identyczny zestaw.

Napisano

Witka

Nie jestem pewien czy ide w dobrym kierunku, dość dawno już nie używałem pigmentów i troche wyszedłem z wprawy.

Nie wspominając że ciężko odwzorować zużycie na pojazdach pustynnych. Niby tylko piasek i to wszędzie, ale to nie tak do końca łatwo zrobić żeby wyglądało logicznie.

Niemniej jednak po dwóch godzinach machania pędzlem:

DSC_0157_zps6af92228.jpg

DSC_0158_zpsf16c2294.jpg

DSC_0159_zps6f4a02ca.jpg

DSC_0160_zpsa2eb0780.jpg

Napisano

No dobra panowie, co by magisterki z plamologi nie robic, podszedłem do tematu jakoś logicznie.

Pojazd na pustyni, więc zakurzony w różnym stopniu i nagle jakieś tam wycieki płynów, potem blisko wybrzeża przez jakiś czas gdzie dużo soli jest w powietrzu (głowy nie dam że tak jest) i pojazd się troche styrał.

Obicia to oleje, plamy to Tamiya smoke, rozrzedzona, lekko miejscami model dotknięty żeby sie samoczynnie rozlała i miejscami pędzel "pstryknięty" z palucha w odległości żeby było przypadkowo:

DSC_0162_zps925d336f.jpg

DSC_0161_zps35e9afb1.jpg

DSC_0163_zps8e474d3a.jpg

DSC_0164_zps4bc3f55f.jpg

Jeszcze się bije z myślami, żeby jakiś inny kolor dodać do tych plam, oraz czy wytarcia na platformach metalizerem czy jakiś brązem olejnym i gąbką?

Napisano

Adam, może byte plamy lekko jeszce piaskowym pigmentem przykurzyć bo jakoś tak troszkę mi za bardzo się rzucają w oczy. Ale to tylko odczucie wizualne i musu ni ma.

Napisano

Plamy na górnych płytach jeszcze wyglądają naturalnie, te po bokach już nie, trochę dziwnie.

• 2 weeks later...