Twitch Napisano 1 Września 2013 Share Napisano 1 Września 2013 Maluj maluj bo model jest piękny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 2 Września 2013 Autor Share Napisano 2 Września 2013 Syn idzie do szkoły w tym tygodniu, więc w końcu będe miał wiecej czasu to powinno się ruszyć w temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 14 Września 2013 Autor Share Napisano 14 Września 2013 Tym czasem Het powoli powstaje z popiołów: Fota dla Bazyla: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 14 Września 2013 Share Napisano 14 Września 2013 Dziękować. NIe moge się doczekać kiedy tego potwora zobaczę na żywo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 14 Września 2013 Share Napisano 14 Września 2013 Kawał modelu... Fajny pomysł z zieloną maską. Tak z ciekawości -jaki format ma papier służący jako tło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 14 Września 2013 Share Napisano 14 Września 2013 Tak z ciekawości -jaki format ma papier służący jako tło? Coś pewnie około A1 patrząc na gabaryty modelu ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 14 Września 2013 Autor Share Napisano 14 Września 2013 Tak z ciekawości -jaki format ma papier służący jako tło? Coś pewnie około A1 patrząc na gabaryty modelu ...... Dobrze zgadłeś Paweł, jak już bedę robił galerie to użyje dwa arkusze żeby wszystko ładnie wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 15 Września 2013 Share Napisano 15 Września 2013 Wow, robi wrażenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 15 Września 2013 Share Napisano 15 Września 2013 Po prostu piękny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarJa Napisano 15 Września 2013 Share Napisano 15 Września 2013 Fantastyczny zestaw!!! I wykonanie! Załączam, wg mnie, egzemplarz referencyjny dla tych modeli - autor: MICHAEL RINALDI, oczywiści. Może się przyda. http://1.bp.blogspot.com/-Ndeo4dfUavs/T8N0PN4MTsI/AAAAAAAAXVA/E1nrHJIC4iQ/s1600/536411_402542829790407_206578392720186_85195315_2125211410_n.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 15 Września 2013 Autor Share Napisano 15 Września 2013 Fantastyczny zestaw!!! I wykonanie!Załączam, wg mnie, egzemplarz referencyjny dla tych modeli - autor: MICHAEL RINALDI, oczywiści. Może się przyda. http://1.bp.blogspot.com/-Ndeo4dfUavs/T8N0PN4MTsI/AAAAAAAAXVA/E1nrHJIC4iQ/s1600/536411_402542829790407_206578392720186_85195315_2125211410_n.jpg O żesz w morde, bradzo efektowny zestaw, zdecydowanie w moim guście modelarskim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 15 Września 2013 Share Napisano 15 Września 2013 Zestaw na bogato Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 16 Września 2013 Autor Share Napisano 16 Września 2013 Jeżeli dobrze doczytałem to D9 jest żywiczny, jak tak to wiadomo dlaczego ta naczepa tak ładnie siedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wisa Napisano 16 Września 2013 Share Napisano 16 Września 2013 A jest gdzieś w necie relacja lub opis budowy tego zestawu przez Michaela Rinaldi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarJa Napisano 16 Września 2013 Share Napisano 16 Września 2013 A jest gdzieś w necie relacja lub opis budowy tego zestawu przez Michaela Rinaldi? Trochę w porozrzucane w sieci i trochę TU: https://www.facebook.com/RinaldiStudio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 16 Września 2013 Autor Share Napisano 16 Września 2013 A jest gdzieś w necie relacja lub opis budowy tego zestawu przez Michaela Rinaldi? Jeżeli chodzi o M1070 to nic nie znalazłem, a o D9 to tutaj: http://www.puttyandpaint.com/projects/834 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wisa Napisano 17 Września 2013 Share Napisano 17 Września 2013 Dzięki Koledzy! Teraz czekam na dalsze postępy w tej relacji. Jak na razie wszystko ładnie zaczyna wyglądać Szczerze mówiąc sam mam w planach identyczny zestaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 18 Września 2013 Autor Share Napisano 18 Września 2013 Witka Nie jestem pewien czy ide w dobrym kierunku, dość dawno już nie używałem pigmentów i troche wyszedłem z wprawy. Nie wspominając że ciężko odwzorować zużycie na pojazdach pustynnych. Niby tylko piasek i to wszędzie, ale to nie tak do końca łatwo zrobić żeby wyglądało logicznie. Niemniej jednak po dwóch godzinach machania pędzlem: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 18 Września 2013 Share Napisano 18 Września 2013 Obić i washa brakuje temu pojazdu. Będziesz robił to po kurzeniu, czy w ogóle? A kurz widać głównie na oponach. Dodałbym bardziej w bieżnikach opon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 18 Września 2013 Share Napisano 18 Września 2013 Baza jest dobra, czas wejść olejami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzes430 Napisano 18 Września 2013 Share Napisano 18 Września 2013 Jeśli obicia, to nie wal młotkiem. One jeżdżą po piasku i drogach asfaltowych, a nie przebijają mury. Szykuje się świetny HET. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 20 Września 2013 Autor Share Napisano 20 Września 2013 No dobra panowie, co by magisterki z plamologi nie robic, podszedłem do tematu jakoś logicznie. Pojazd na pustyni, więc zakurzony w różnym stopniu i nagle jakieś tam wycieki płynów, potem blisko wybrzeża przez jakiś czas gdzie dużo soli jest w powietrzu (głowy nie dam że tak jest) i pojazd się troche styrał. Obicia to oleje, plamy to Tamiya smoke, rozrzedzona, lekko miejscami model dotknięty żeby sie samoczynnie rozlała i miejscami pędzel "pstryknięty" z palucha w odległości żeby było przypadkowo: Jeszcze się bije z myślami, żeby jakiś inny kolor dodać do tych plam, oraz czy wytarcia na platformach metalizerem czy jakiś brązem olejnym i gąbką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 20 Września 2013 Share Napisano 20 Września 2013 Adam, może byte plamy lekko jeszce piaskowym pigmentem przykurzyć bo jakoś tak troszkę mi za bardzo się rzucają w oczy. Ale to tylko odczucie wizualne i musu ni ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 20 Września 2013 Share Napisano 20 Września 2013 Plamy na górnych płytach jeszcze wyglądają naturalnie, te po bokach już nie, trochę dziwnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 30 Września 2013 Autor Share Napisano 30 Września 2013 Postęp, prace nad podstawką też zaczęte. Będzie co dzwigać: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi