Slash Napisano 23 Stycznia 2013 Share Napisano 23 Stycznia 2013 Tak sobie pomyślałem Robert, że jakbyśmy założyli w zeszłym roku projekt grupowy z KW to byśmy zebrali całkiem niezłe żniwo. Sam od maja zrobiłem trzy, a jeden się jeszcze kroi. Twój to też już któryś, a widzę, że przybędzie. Nie mówiąc o tym, że u innych to też dość popularny temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
triadabor Napisano 23 Stycznia 2013 Share Napisano 23 Stycznia 2013 Robert mam takie małe pytanko. Sido używasz jako rozcieńczalnika tak myślę.Czy taką farbą się lepiej maluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 23 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2013 Bartek bo to naprawde fajny czołg triadabor tak uzywam sido jako rozcienczenia /patent KFSa/do valejjo air bo z butelki nie da sie tym malować za gęsta i z siodo maluje sie juz całkiem fajnie nie zapycha sie aero a tak nawiasem to nielubie nimi aero malowac ale pod pedzel do detali są świetne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
triadabor Napisano 23 Stycznia 2013 Share Napisano 23 Stycznia 2013 Dzięki Robert za odpowiedz. A próbowałeś sido zastosować do zwykłych valejjo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 23 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2013 A próbowałeś sido zastosować do zwykłych valejjo Nie bo tych farb praktycznie nie mam ale na pewno bedą sie rozcienczały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 23 Stycznia 2013 Share Napisano 23 Stycznia 2013 A próbowałeś sido zastosować do zwykłych valejjo Nie bo tych farb praktycznie nie mam ale na pewno bedą sie rozcienczały Ja z powodzeniem stosuję sido do Vallejo serii Model Color - zresztą za poradą Roberta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 25 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2013 Koncepcja malunków troche sie zmieniła po całości valejjo camo german black brown czy ja kos tak Kolorki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
triadabor Napisano 25 Stycznia 2013 Share Napisano 25 Stycznia 2013 No,no,no wygląda ciekawie. Czym spowodowana zmiana koncepcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 25 Stycznia 2013 Share Napisano 25 Stycznia 2013 Model robi duże wrażenie już na tym etapie , a co dopiero będzie jak go skoniczysz. Choć nie przepadam za radzieckimi pojazdami to może się skusze się na tego KW 1 tak dla odmiany od pojazdów niemieckich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micmal Napisano 25 Stycznia 2013 Share Napisano 25 Stycznia 2013 Chociaż radziecka pancerka, to nie moje klimaty, to jednak z przyjemnością zaglądam do Twoich wątków, aby popatrzeć na piękne fotki, świetne malowanie i CM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kami Napisano 25 Stycznia 2013 Share Napisano 25 Stycznia 2013 Pięknie zmalowany Kamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drago101 Napisano 25 Stycznia 2013 Share Napisano 25 Stycznia 2013 O cholera ale piękny sprzęt z tego wychodzi. Robert bardzo nieznaczne brudzenie - tak jak na oryginale tego pojazdu. Swoją drogą to w zasadzie każdy siedzący w tematach wschodnich wie, ale dla przypomnienia jest to KW-1 z 12 Pułku Pancernego Gwardii, 1 Moskiewskiej Dywizji Zmechanizowanej z sierpnia 1942 roku. Pojazd stanowi jeden z nielicznych udokumentowanych przykładów tak bogatego "malarstwa sowieckiego". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 25 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2013 dzieki panowie ..Czym spowodowana zmiana koncepcji a chciałem CM spróbowac i chyba wyszło całkiem znosnie Robert bardzo nieznaczne brudzenie - tak jak na oryginale tego pojazdu. tak tak pamietam Zapodaj Tomek foty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drago101 Napisano 26 Stycznia 2013 Share Napisano 26 Stycznia 2013 No i tu będzie problem bo niestety nie mam sprawnego skanera, ale może poszukać w necie? Jest to zresztą czołg Lt. Pawła Horoszyłowa o nazwie "Bezlitosny". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slash Napisano 26 Stycznia 2013 Share Napisano 26 Stycznia 2013 Myślę, że spokojnie mogłeś walnąć go w jaśniejsze i bardziej kontrastowe kolory. Jak go pociągniesz olejami to może to obecne zróżnicowanie mocno zaniknąć. Na etapie cieniowania model nie musi wyglądać dobrze, powinien efekt być zdecydowanie przerysowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 26 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2013 Bartek raz ,że foty są troche ciemne w rzeczywistości jest sporo jasniejszy /musisz mi na razie uwierzyć na słowo / dwa to moje pierwsze CM wiec troche sie szczypałem ale fakt sama baza powinna byc jasniejsza a ja prosto z butli polałem a trzy to olejami bedę operował delikatnie łosz punkotowo bez zalewania całości ,zobaczymy jak to wyjdzie . Przed chwilą połozyłem kalki ,masakra nie działa na nie płyn z microscale i rozerwała sie w kilku miejscach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 26 Stycznia 2013 Share Napisano 26 Stycznia 2013 alez swietny malunek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drago101 Napisano 26 Stycznia 2013 Share Napisano 26 Stycznia 2013 No ale z tego co widzę jakoś się z nią uporałeś. A oznakowanie "Bezlitosnego" jak na ruskie warunki miód - malina. W zalewie wszelkiej maści "Za......, Za.......". Przypuszczam jednak, że taki malunek pojawił się na tym wozie gdy był on jeszcze fabrycznie nowy, tuż po przekazniu dla załogi. Nie sądzę aby utrzymał się on zbyt długo w warunkach polowych, raz z uwagi na jego skomplikowaność, a dwa i co było znacznie ważniejsze na brak propagandowej wymowy sławiącej jedynie słusznego wodza i jedynie słuszny światopogląd. Ale to już jedynie moje własne dywagacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 26 Stycznia 2013 Share Napisano 26 Stycznia 2013 Dobra robota. Aż miło patrzeć. Będziesz miał Tomek niezły model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 26 Stycznia 2013 Share Napisano 26 Stycznia 2013 Robercie wypłowienia wyglądają fajnie, pacze dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 26 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2013 znalazłem stronke z fotami tego KW http://tankfront.ru/ussr/nominal_tanks/besposchadny.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drago101 Napisano 26 Stycznia 2013 Share Napisano 26 Stycznia 2013 Zaiste cieszy oko. A strona tylko potwierdziła moje domysły. Wóż fabrycznie nowiutki. Igiełka! Fotki pokazują uroczystość przekazania pojazdu załodze. Zdjęcie w lewej kolumnie drugie od góry pokazuje, że pojazd jest czyściutki, może jakieś delikatne zakurzenia układu jezdnego. Z pewnością ufajdanie pojazdu toną błota było by nie na miejscu. Nasze wstępne ustalenia były zatem Robert całkowicie słuszne. Może się zresztą niektórym narażę, ale nie lubię mocno zabłoconych i oblepionych modeli. Miałem w swoim życiu zawodowo doczynienia z pojazdami gąsienicowymi, T-55AM, T-72 i BWP-1. Tłukliśmy to po poligonach niemiłosiernie i wieżcie mi, że nigdy nie były uwalone tak jak to co czasami jest pokazywane na modelach. Ponadto coś co zauważył także Robert - mianowicie rdza. Przesadne szafowanie rdzą w moim, ale i także Roberta odczuciu nie jest zgodne z rzeczywistością. Spójrzcie na pojazdy eksponowane na pomnikach my opieramy się na obserwacji T-34/85 ustawionego w Nowogrodzie nad Narwią). Nie są malowane od lat. Stoją na świerzym powietrzu, pod gołym niebem i co ważne butami turystów są miejscami wytarte do gołej stali. A rdza? ZERO! Coś w tym jest. Dlatego czasem stosowane eksponowanie modeli w umaszczeniu "kasztanki", razi moje oczy. Oczywiście każdy ma prawo do swojego zdania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 26 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2013 czysty bedzie ,troche kurzu i jakies delikatne odpryski w kalkach brakuje tego napisu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
triadabor Napisano 26 Stycznia 2013 Share Napisano 26 Stycznia 2013 Robert to pędzelek i jedziesz z koksem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drago101 Napisano 26 Stycznia 2013 Share Napisano 26 Stycznia 2013 Zwróciłem na to uwagę ale nic tu raczej nie poradzimy. Co prawda cyrylica z szablonu, ale jakoś sobie tego nie wyobrażam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi