Markuz Posted January 31, 2013 Share Posted January 31, 2013 Witam. Zapraszam do galerii kolejnego pojazdu RKKA. Jest to KW-2 wersji późnej. Model wykonany prosto z pudła bez żadnych dodatków poza liną skręconą z miedzianego przewodu. Sklejał się całkiem przyjemnie jednak gdybym chciał bawić się w głębszą waloryzację to na pewno nie kupił bym produktu Tamiya. Moim zdaniem poprzez źle przemyślane formy (scalone z płytą nad przedziałem silnikowym siatki, klapa nad silnikiem oraz błotniki odlane łącznie z górą kadłuba) nie specjalnie nadaje się do blaszkowania. Kolejnym mankamentem jest stalowa wanna która jest bardzo uproszczona. Tyle o samym modelu, a teraz zapraszam do oglądania i komentowania. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 I na koniec zdjęcie rodzinne 11 Pozdrawiam Marcin Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jakub97 Posted January 31, 2013 Share Posted January 31, 2013 Trochę jest tych KW na forum. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DARTH Posted January 31, 2013 Share Posted January 31, 2013 Odrobinę nie podobają mi się zacieki na lewej stronie wieży poza tym malowanie klasa. Świetnie ubrudzony , zwłaszcza dolna część wanny i gąski. Te ostanie wyszły super. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KAMIL90 Posted January 31, 2013 Share Posted January 31, 2013 Model wypas, fajny, delikatne ślady zużycia, przyjemnie oglądać Twoje prace Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted January 31, 2013 Share Posted January 31, 2013 Kolejny ładny model. Gratulacje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robert Ostrowski Posted February 1, 2013 Share Posted February 1, 2013 Marcin: dół wozu jest za..sty choć odwłok już nie jest tak fajny jakiś taki schematyczny ,gąski bardzo fajne ,natomiast góra do mnie nie przemawia ,za dużo rdzy ,i zdjęcia jakies takie jak za mgłą Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kub Posted February 2, 2013 Share Posted February 2, 2013 Bardzo ładny model, ale taki jakiś mdły w porównaniu do reszty rodzinki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pankot13 Posted February 4, 2013 Share Posted February 4, 2013 Marcin fotki spierniczyłeś totalnie. (chyba pstrykałeś na szybko) Myślę,że powinieneś na nowo obstrykać kawulca ponieważ naprawdę wszystko się ze sobą zmywa i uciekają wszystkie szczegóły. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Markuz Posted February 4, 2013 Author Share Posted February 4, 2013 No to mi Piotrek po ambicji pojechałeś teraz To już kolejna opinia, że ze zdjęciami jest coś nie tak. Podczas robienia zdjęć coś mi aparat fiksował z balansem bieli i ostrością (SONY F828) no i wyszło to co wyszło. Jutro cykne nowe fotki innym aparatem - zajumam żonie D90 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robert Ostrowski Posted February 5, 2013 Share Posted February 5, 2013 I koniecznie na białym tle ,u mnie też czy robie swoja D90 czy służbową Alfą 700 na czarnym tle własnie takie lipne wychodzą jak u Ciebie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts