marek d Napisano 3 Lutego 2013 Napisano 3 Lutego 2013 Ła-5 lt. Patoka, sierpień 1942, front stalingradzki. ..rodzinka: Model znany, ale w porównaniu do Ła-5FN ma gorsze oszklenie; jakieś grube i z gumiastego tworzywa. Zwezda daje nam możliwość wykonania stalingradzkiej ławeczki, a taką chciałem....ale nie do końca. O tym dowiedziałem się jak zwykle gdy już było za późno. Ła-5 lt. Patoka to wczesny ławoczkin z innym sterem wysokości i wiatrochronem jak w ŁaGG-3. Przeróbka sterów była banalna,ale Wiatrochronu od ŁaGG-a nie udało się przeszczepić. Zły producen zły- spalić go na stosie wyprasek. Miałem już dośc więc szybko polepiłem resztę, pomalowałem i wam pokazałem. Wszelkie opinie mile widziane. Cytuj
Radziu83 Napisano 3 Lutego 2013 Napisano 3 Lutego 2013 Podoba się Szkoda tylko że miniaturki zdjęć wklejasz Cytuj
rhinoceros Napisano 3 Lutego 2013 Napisano 3 Lutego 2013 No i ładnie- wypadałoby tylko lekko spiłować oponki, aby bardziej wiarygodnie trzymały się podłoża... A wyraz "wyprasek", to- zdaje się słówko z epoki vacu! Wypadałoby napisać- "ramek"! Czy "rodzinka" sie powiększy? Pozdrawiam i życzę dalszych sukcesów... Cytuj
Mikolaj75 Napisano 3 Lutego 2013 Napisano 3 Lutego 2013 Piękny model! Bardzo mi się podoba. Pochwal się proszę trochę technikami malowania, wyglądają wiarygodnie i nieschematycznie Cytuj
jarek38 Napisano 3 Lutego 2013 Napisano 3 Lutego 2013 Bardzo ładna piąteczka, masz panie Marku rękę do malowania i to widać Te białe smugi odczytuję jako zmyte zimowe kamo - czy tak jest faktycznie? Napisz, jak osiągnąłeś ten efekt. Cytuj
Jacek K Napisano 3 Lutego 2013 Napisano 3 Lutego 2013 No i kolejna fajna maszyna spod ręki Marka. Podoba mi się. Cytuj
marek d Napisano 4 Lutego 2013 Autor Napisano 4 Lutego 2013 Dziękuję Panowie za opinie. Kilka słów wyjaśnień: Radziu83- fotki są spore, a potem krzyk że się forum rozłazi. Nie ma przymusu klikania. rhinoceros- jakoś nie widzę potrzeby piłowania oponek. Rodzinka się powiększy; robi się ŁaGG-3. Pochwal się proszę trochę technikami malowania, wyglądają wiarygodnie i nieschematycznie ...no właśnie że schematycznie. Pre i post coś tam, zdrapki na metalicznym podkładzie na okapotowaniu silnika. Malowanie jak zawsze MM i Humbrol olejne. Brudy to tenscrom i oleje artystyczne, Raczej niezbyt udane. Te białe smugi odczytuję jako zmyte zimowe kamo - czy tak jest faktycznie? .... no właśnie- to są te nieudane olejne wypłowienia deszczowe. Miało być delikatniej, wyszło za mocno. Robiłem to pierwszy raz, chciałem spróbować- teraz już wiem. Jeżeli nadal się podoba to miło. Cytuj
Robert Ostrowski Napisano 6 Lutego 2013 Napisano 6 Lutego 2013 Radziu83- fotki są spore, a potem krzyk że się forum rozłazi. Nie ma przymusu klikania. Marku sam jak wchodze na takie galerie gdzie sa miniaturki i trzeba klikac to szybko zmykam i podejrzewam że wielu tak ma,po prostu lepiej sie oglada galerię jak są normalne foty . Model fajny ,fajnie zmalowany ,mialem sie juz zapytac o te biale ale widze że napisales ,ewidentnie psuje całość ,co do oponek to też wydaje mnie sie że lekkie ugięcie by im nie zaszkodziło Cytuj
xychu Napisano 6 Lutego 2013 Napisano 6 Lutego 2013 Uważam, że zestaw Ła-5 od Zvezdy jest świetny. Przyjemnie się składa i fajny efekt wychodzi. Sam popełniłem ten model, choć nie wyszedł mi tak efektownie. A Twoja praca - świetna, bardzo mi się podoba. Cytuj
error.exe Napisano 7 Lutego 2013 Napisano 7 Lutego 2013 Gratuluję ukończonego modelu. Właśnie się z nim zmagam więc będzie dodatkową motywacją. ;d Wyszedł bardzo ładnie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi