marek Napisano 11 Marca 2013 Autor Share Napisano 11 Marca 2013 Fakt kalkomanie będzie trzeba zrobić nową. Kamil co do deski masz rację powinna być czarna, aczkolwiek widziałem gdzieś na zdjęciu w kolorze nadwozia i tak jakoś mi się spodobało i zostawiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek Napisano 12 Marca 2013 Autor Share Napisano 12 Marca 2013 Kalkomanie wydrukowane i naklejone na kabinę. Niestety nie udało się w odpowiedniej skali wydrukowć nowego napisu Unimog, wię zamieniłem miejscami z tablicą rejestracyjną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 12 Marca 2013 Share Napisano 12 Marca 2013 Fajnie wyszły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 12 Marca 2013 Share Napisano 12 Marca 2013 No kużwa jak ten warsztat ogląda ktoś z Komendy w Chorzowie to zaraz zaczną szukać tego rzęcha i zabiorą dowód rejestracyjny oryginałowi. I MZUiM będzie Cię ścigał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek Napisano 13 Marca 2013 Autor Share Napisano 13 Marca 2013 Mam nadziej że tak tragicznie nie będzie Nie jestem zadowolony z tablicy, ja na swoim Corelu mam czcionkę taką jak jest na tablicach, ale niestety w drukarni gdzie drukowałem przy otwieraniu pliku Corel wrzucił zamienną i troszkę źle wygląda. Nauczka na następny raz zabrać ze sobą plik z odpowiednią czcionką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maverick Napisano 13 Marca 2013 Share Napisano 13 Marca 2013 Nie musisz chodzić z czcionką ... zapisz jako pdf Super robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 13 Marca 2013 Share Napisano 13 Marca 2013 Zamień na krzywe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 13 Marca 2013 Share Napisano 13 Marca 2013 Zamień na krzywe. Jak wyżej "metoda 1" - dobra gdy jest mało tekstu lub "metoda 2" zapisanie pliku z czcionkami. Sprawdza się lepiej przy dłuższych tekstach. Przy zapisywaniu pliku wystarczy tylko zrobić ptaszka przy opcji "osadź czcionki". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek Napisano 11 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 11 Kwietnia 2013 Wiosna wyprzedziła mnie z zimowym projektem, ale początek roku i mało czasu na przyjemności. Małe postępy: Kabina już złożona: oraz osadzona na ramie: Może w weekend uda się postawić na kołach i zamontować pakę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bahamut24 Napisano 12 Kwietnia 2013 Share Napisano 12 Kwietnia 2013 Teraz już wiem czemu zimą ulice nie są odśnieżane , każdy w kabinie pewnie takiego ckm'a ma projekt fajny , jestem ciekaw efektu końcowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek Napisano 1 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2013 Witam wszystkich. Po strasznie długiej przerwie, przystąpiłem do zakończenia projektu zimowego z 2012 r. Jak nie spojrzeć przypadło znów na zimę. Na tą chwilę mamy narzuconą na Unimog-a pakę i pomalowany już pod nawierzchnię pług. Jeszcze dużo pracy ale postanowiłem do końca roku zakończyć. Kilka fotek na tą chwilę: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 1 Grudnia 2013 Share Napisano 1 Grudnia 2013 Super Ci to wychodzi. Jedna drobna uwaga. Powinieneś trochę zróżnicować wloty powietrza do chłodnicy. W oryginale po stronie kierowcy są rzeczywiste wloty do chłodnicy zarówno na pasie przednim jaki i na masce obok uchwytu do podnoszenia. Natomiast pod znaczkiem Mercedesa oraz obok tablicy rejestracyjnej wlotu nie ma. Jest tylko imitacja z przetłoczonej blachy, wiec powinno się to wizualnie trochę różnić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek Napisano 2 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 2 Grudnia 2013 Kolego Marak nie zgodzę się z tobą. Ze zdjęć widać że wlot jest na całym pasie przednim, tylko pod tablicą U 1300 nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 2 Grudnia 2013 Share Napisano 2 Grudnia 2013 Kolego Marak nie zgodzę się z tobą. Ze zdjęć widać że wlot jest na całym pasie przednim, tylko pod tablicą U 1300 nie ma. Masz rację. Przepraszam za zamieszanie. Widać były różne wersje. W moim było tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 3 Grudnia 2013 Share Napisano 3 Grudnia 2013 Dzięki za odświeżenie relacji, bo masz dosyć ciekawy pomysł na tego Unimoga. Jeździł chyba sporo na bardzo siarczystym mrozie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek Napisano 3 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 3 Grudnia 2013 Co jest najlepsze dopiero chcę nanosić jakiś nalot ze śniegu i mrozu, a te białe naloty powstały same po nałożeniu lakieru. Lakier chyba wszedł w reakcje z resztkami soli której używałem do zrobienia odprysków na lakierze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Dywan Napisano 25 Grudnia 2013 Share Napisano 25 Grudnia 2013 Marku, Unimog piękny. Czy mógłbyś zrobić zdjęcia okablowania podwozia i nieco objaśnić mi ten temat (skąd bierzesz zdjęcia, trójniki, kable etc.), gdyż niedługo również popełnię Unimoga (Mikołaj był w tym roku hojny ) z moim pierwszym okablowaniem, a w tym temacie jestem zielony. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek Napisano 17 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2014 W nawiązaniu do pytania: trójniki to ramki z modeli, przewody to drut miedziany (ale nie pamiętam jaki przekrój). Kilka zdjęć podwozia dla Pana Dywana, aczkolwiek przez brudzenie mało widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek Napisano 17 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2014 Projekt w dużych bólach dobiega końca Pomalowany pług na kolor bazowy: W między czasie zamocowane przykrycie zbiornika soli (lub piasku) i trochę poszronione: Pług doprowadzony do stanu użytkowania aby pasował do reszty i okablowany (nie wiem czy w tym stanie zebrałby śnieg, ale przypuśćmy że tak ) W całości złożone na sucho będzie się prezentowało tak: Jeszcze mechanizm solarki dostał okablowanie: created by picasa2html.com Pozostaje najgorsze czyli nadać mu zimowy "kamuflaż" i zrobienie podstawki zaśnieżonej drogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 17 Stycznia 2014 Share Napisano 17 Stycznia 2014 Kozak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maćko93 Napisano 17 Stycznia 2014 Share Napisano 17 Stycznia 2014 Nie znam się za bardzo na modelach ciężarówek, ale jak dla mnie świetna robota, bardzo dobre brudzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek Napisano 2 Lutego 2014 Autor Share Napisano 2 Lutego 2014 Okablowanie zakończone, pług zamontowany do Unimoga i pobrudzony na biało/szary "kamuflaż zimowy" Moje pytanie do kolegów, na jakim podkładzie sypać sodę aby zrobić śnieg, naczytałem się mnóstwo i w końcu straciłem. Na naczepie zmieszałem wikol z wodą i dodałem sody ale wyszło raczej jak rozsypana sól ze zbiornika: potem nałożyłem sam wikol i posypałem sodą, resztę "wdmuchałem", ale nie do końca jestem zadowolony z efektu. Proszę kolegów o ewentualne porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thombike Napisano 3 Lutego 2014 Share Napisano 3 Lutego 2014 Co do śniegu nie pomoge ale...no piękny...wspaniale obrazujący sposób traktowania nawet najlepszego sprzetu w naszym kraju, bo w mojej okolicy sporo jeździ nawet starszych Unimogów i...bez śladu rdzy. Jedyny na swiecie zeżarty przez rdze Unimog w wersji 1:24 Cudo! od razu widać, że krajowy. CZoła chyle za efekt na pługu. Naprawdę wygląda to bardzo realistycznie, jakby rzeczywiście była starta już farba do żywej blachy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek Napisano 2 Marca 2014 Autor Share Napisano 2 Marca 2014 Unimog (po objaśnieniach kolegi Tornado, za co dzięki) został zaśnieżony. Pozostaje zrobienie podstawki czyli: pług na zaśnieżonej drodze w czasie zamieci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 3 Marca 2014 Share Napisano 3 Marca 2014 Jak z życia wzięty, czekam na podstawkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi