Jump to content

S-Model - zapowiedzi/nowości

skala72
 Share

Recommended Posts

Nie ma też co szukać zbytnio in-boxów, ponieważ każdy model w sklepie ma również pokazane zdjęcia zawartości pudła (o ile takie zdjęcia są).

Przykład: Nebelwerfer 42 210mm - S-Model PS720005

Nadmienię również, że każdy zestaw składa się z Dwóch Modeli (2in1).

• 3 weeks later...
Do tej pory byla tylko zywiczna konwersja do Revella

A nie, był model firmy Attack Hobby PzKpfw III Ausf. G (no.kit: 72822)

ATT72822.jpg

DSCF2841-778883.JPG

DSCF2845-789342.JPG

• 1 month later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Cruiser Mk.III A13 MK.I (2 kits) - S-Model 720010

cruiser-mkiii-a13-mki-2in1-s-model-720010.jpg

This product will be in stock on Friday 17 May, 2013.

=========

Kfz.13 "Adler" (2 kits) - S-Model 720013

kfz13-adler-2-kits-s-model-720013.jpg

This product will be in stock on Friday 17 May, 2013.

=========

BRDM-2 Late version (2 kits) - S-Model 720023

brdm-2-late-version-2-kits-s-model-720023.jpg

This product will be in stock on June, 2013.

All models S-Model

I to się ceni, podanie od kiedy będzie model dostępny i jaki jest termin realizacji. Ja oszukałem się, połaszczyłem się na niższą ceny w sklepie Martola z Warszawy i ... zamówiłem zestaw modeli BRDM-2 Late version i ......... otrzymałem informację, że zostały "wyprzedane", a w sklepie TM oraz The Hobby Den jest jak wół napisane: This product will be in stock on June, 2013.

Panie Adamie, modele zamówiłem w TM, dzięki za szybką i konkretną odpowiedź, Tomkowi dziękują za polecenie sklepu.

Zdarza się. Najważniejsze, że u mnie jest dla Pana wszystko jasne i przejrzyste. W każdym razie, modele są już zamówione od miesiąca i mam nadzieję, że będą w czerwcu i nie będzie sztormów po drodze.itd..

Na marginesie napiszę, że szykujemy kolejną firmę z modelami i figurami do WG, mam nadzieję, że wszyscy będą usatysfakcjonowani.

Najwyraźniej pierwsza partia modeli została wyprzedana. Ja swój model BRDM-2 nabyłem 2 tygodnie temu.

56564069.th.jpg 95590215.th.jpg

Jest dobrze odlany, nie zauważyłem żadnych nadlewek czy jamek skurczowych, a spasowanie części jest prawie idealne. Bardzo ładnie odlane są koła (zarówno felgi, jak i opony). Parę elementów jest uproszczonych, jak to w zestawach "quick build", ale można otworzyć dwa włazy na dachu pojazdu. Minusem zestawu jest możliwość zrobienia kół dodatkowych tylko w pozycji opuszczonej. Jeśli ktoś chce je zrobić złożone, musi przerobić ten element.

Trochę zdjęć detali:

23218676.th.jpg 27724522.th.jpg 17877531.th.jpg 71908823.th.jpg 11904093.th.jpg

Ciekawie za to wygląda porównanie zestawu S-Model z zestawem Armo. Oba kadłuby mają różne wymiary i wygląda na to, że BRDM-2 z S-Model jest bardziej poprawny, jednak bez planów nie chcę podejmować ostatecznego werdyktu. Przy czym średnica kół jest taka sama.

dsc06671z.th.jpg dsc06672m.th.jpg

• 4 weeks later...
  • 1 month later...

Ja zaopatruję się w Tank Modelsie, teraz kupiłem:

- BRDM-2 Late version (2 kits) - S-Model 720023

- BRDM-2 - 9P148 ATGM - S-Model 720024

- BMP-1 (2 kits) - S-Model 720041

Już zamówiłem trzy zestawy GAZ-67B (2 kits) - S-Model 720007.

Widziałem jeszcze kilkanaście modeli z S-Modela w biurze jak odbierałem, POLECAM.

Gazy są już zamówione trzy tygodnie temu, z doświadczenia pewnie będą w ciągu 2 tygodni, idą z Chin do Europy.

9171.jpg

9172.jpg

9173.jpg

Cena: 53,50 zł

Bardzo zacny, Z tą firmą jest tak że kołowe są fajne, zwłaszcza współczesne natomiast gąsienicowe z racji całości odlewu gąsienic wraz z kołami już nie tak kolorowo, ale i tak lepiej od powiedzmy... RPM-u