skala72 Napisano 28 Lipca 2013 Autor Share Napisano 28 Lipca 2013 A czemu nie kolorowo?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 29 Lipca 2013 Share Napisano 29 Lipca 2013 Czajnizy trzymajo sie mocno Chinese 99G MBT w zapowiedziach http://henk.fox3000.com/sModel/99G/1/01.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 29 Lipca 2013 Share Napisano 29 Lipca 2013 No widzę że sporo wydają. Po wakacjach na spółkę ze znajomym bierzemy A-13 i Nebelwerfera. Może w przyszłym roku dadzą coś niszowego na kołach z II WŚ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 30 Lipca 2013 Share Napisano 30 Lipca 2013 Poprawili wypraski z A-13...znaczy się dodali reflektory. Nie trzeba będzie strugać samemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 30 Lipca 2013 Share Napisano 30 Lipca 2013 No to tym bardziej cieszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 20 Września 2013 Share Napisano 20 Września 2013 Będzie ''Dingo'' od S-Model...testowe ramki -na Henkofholland. T-26 z kalkami Fińskimi[yes...]/Chińskimi,plus toczone lufy i zgrabna blaszka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złośliwiec Napisano 20 Września 2013 Share Napisano 20 Września 2013 "Dingo" wygląda niezwykle smakowicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 26 Września 2013 Autor Share Napisano 26 Września 2013 Dla ciekawskich, będą również M113 i Mk VI B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 28 Września 2013 Share Napisano 28 Września 2013 Ale fajnie nareszcie Dingo Wygląda dość fajnie, zwłaszcza koła, z wnętrzem jest krucho. Mam w domu wyrób ACE, więc chyba będę robił hybrydę. Wiadomo kiedy będzie w sprzedaży, i takie samo pytanie co do jeep-a z przyczepką, bo też wygląda przyzwoicie, zwłaszcza że posiada uchwyty z blaszki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 20 Listopada 2013 Share Napisano 20 Listopada 2013 Nowe zapowiedzi pierwsza to T-35 we wczesnej wersji druga A-13 w wersji pustynnej http://www.network54.com/Forum/47210/message/1384889520/S-model+T-35+early.+YESSSSSS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 11 Grudnia 2013 Share Napisano 11 Grudnia 2013 Na stronach Henka ukazał się in box zestawu dwóch Pz I ausf a. Powiem szczerze że byłem ciekaw jak będzie wyglądała chińska jedyneczka w porównaniu do tej z kolekcji "Wrzesień 1939" no i powiem szczerze że jak na szybkiego składacza jest śliczna chyba sobie sprawie a oto link: http://henk.fox3000.com/sModel.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 11 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2013 Wiem, będzie to niepopularne, ale Pz.I A z S-Model bije na głowę Pz.I A z FTF. Jak i tak uważam, że najlepszym modele z S-Model jest Pz.II i okrojony Nebelwerfer. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 12 Grudnia 2013 Share Napisano 12 Grudnia 2013 Ale PzI z Smodelu będzie kosztował 70pln za 2 czyli ok 35 za sztukę - prawie 2xtyle co FtF... Czy bije na głowę??? - to taka Twoja "gadka szmatka" marketingowa jak zwykle - ani nie porównałeś wymiarów, zgodności detali, położenia linii podziału etc tylko pie..lisz jak dziennikarz "Faktu"... Wypowiedz się merytorycznie w oparciu o walkaroundy, fotki z epoki i plany to będziesz cenionym użytkownikiem Forum a nie łowcą sensacji... Dla mnie oba modele są fajne jako bazy do dalszej pracy, nie jestem szczególnym fanem niemieckiej pancerki, ale Pz I kupie z FtF - mój wybór w oparciu o "Made in Poland". Natomiast FtF należą się wielkie podziękowania za zainteresowanie polskim sprzętem z 1939, dla mnie jako sklejacza zaletą jest możliwość szybkiej i łatwej budowy dość dobrych jakościowo produktów... Nie muszę ślęczeć miesiącami jak nad niektórymi żywicami, czasu mam coraz mniej i dla mnie mogę przejść nad błędami merytorycznymi do porządku dziennego ( np. TKS 20mm mam 3 - jeden zrobiłem jako wypoczynkowy bez poprawek, ale drugi już będzie poprawiany). Kolejny plus to duża dostępność, dzięki której te modele mogą trafić do dzieci i młodzieży, oraz umiarkowanie cenowe. Pozdrawiam Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 12 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2013 Po pierwsze, nie jest to gadka marketingowa, bo ja już nie sprzedaję S-Model (dlaczego?? moja sprawa.) i nie 70 PLN tylko 53,50 PLN (brutto). Więc sorry Gregory, nie wiem gdzie ty kupujesz modele S-Model?? Podziękowania owszem należą się, ale tez bez przesady, nie dajmy się ogłupić. Co do polskości, to.... hmm, nie mówił bym tak, bo jest wiele modeli produkowanych w Polsce w skali 1/72, a .... kupowana jest Chinina, więc .. kolejny raz sorry Gregory, popatrz na swoje warsztaty, gdzie te warsztaty modeli w skali 1/72-1/35 produkowanych w Polsce, np.: Fiatów 508, Bedfordów (PL), Chevroletów (PL), Universali (PL). Stary, nie gadaj głupot i nie wypadaj mi z tym patriotyzmem. Ja wiem to najlepiej, bo prowadzę sklep i wiem co ludzie kupują. Jeszcze raz, fajnie, że są produkowane modele z września 1939, ale bez przesady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 12 Grudnia 2013 Share Napisano 12 Grudnia 2013 Drogi Kolego, mam chwile to odpiszę bo z głupot, które mi zarzucasz jesteś znany raczej Ty... Warsztatów mam mało, bo mało czasu, ale staram się robić głównie "polonika", jeśli mam wybór to kupuje modele polskich firm ( co nie musi przekładać się na ilość warsztatów, ale z tego co widzę Ty prowadzisz aż jeden a komentarzy baaaaardzo duuuuuużo) , jeśli nie to nie mam ograniczenia ( rumuńskie, chińskie, angielskie/hinduskie, niemieckie/polskie itd. itp.), ważne żeby temat był ciekawy a model nie musi być dobry, czasem warto podłubać.. Poniżej linki do kilku prac, z PWM nie mogę wrzucić bo aktualnie nie działa :( viewtopic.php?f=68&t=37634 viewtopic.php?f=87&t=37821 viewtopic.php?f=81&t=37637 http://www.smallscaleafv.com/inspiration/michal-grzelak/ Skali 35 w ogóle nie kleję Co do ceny to patrzyłem na nowe wypusty SMODEL w Jadarze jeep ok 70pln, raczej tylko starsze modele są w okolicach 55pln, także cenę Pz I estymuję, wróżąc z fusów... Co do Twoich przemyśleń co ludzie kupują to mam to w poważaniu, ja kupuję co mi się podoba a do FtF czy naszych, polskich producentów to "z przesadą" ale uważam, że należy ich popierać i super że są... choć można i trzeba mieć uwagi do jakości, merytoryki, cen etc - prawo Klienta Zobacz na Braillescale czy Constructive Comments Network 54 jak dobrze ludzie ze świata wypowiadają się o polskich producentach: FtF ( całkiem inne ma opinie Twój sklep), IBG lub wyrobach legendarnego MARSa... Mamy dużo ciekawej oferty, choć niestety często niszowej, stąd jest ich mniej niż choćby oferowanych przez Tankmodels "paperpanzer's"... Rozumiem że to jest bardzo opłacalny i nieniszowy biznes, tylko mimo szczerych chęci nie umiem na tym i innych forach modelarskich znaleźć warsztatów czy sklejonych modeli... Pozdrawiam, mam nadzieję kończąc dyskusje Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 12 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2013 Wiem o tym, że ludzie się bardzo dobrze wypowiadają i oby tak dalej, trzeba tylko rozdzielić na modele dla modelarzy i graczy. To co piszę, w dużej mierze są tam też uwagi od modelarzy-klientów. Jeżeli chodzi o FtF, to jak już pisałem, chwała, że ruszyli ten temat (o ile można tak powiedzieć). No i finito. Każdy ma prawo do swojego zdania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 5 Stycznia 2014 Share Napisano 5 Stycznia 2014 Zdjęcia zapowiadanego T-35, trochę się bałem że przy tym kolosie może być jeden w zestawie, ale będą dwa, fajnie bo można kupić na spółę ze znajomym. Jednocześnie S-Model zapowiedział sanitarnego Pz.I Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 6 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2014 Fajny model, szkoda, że na razie nie ma in-box'a, ale pewnie pojawi się za moment. Tak btw. to ciekaw jestem czy pojawi się T-28? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 18 Stycznia 2014 Share Napisano 18 Stycznia 2014 In-box zapowiadanego T-35 Trza zamówić tego kolosa http://www.guildwargamers.com/phpBB3/viewtopic.php?f=351&t=31975 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złośliwiec Napisano 19 Stycznia 2014 Share Napisano 19 Stycznia 2014 Oj tak, tak, trzeba zamówić. Mam nadzieję, że wydadzą także T-28. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 19 Stycznia 2014 Share Napisano 19 Stycznia 2014 Oj tak, tak, trzeba zamówić. Mam nadzieję, że wydadzą także T-28. Oj tak, tak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 21 Stycznia 2014 Share Napisano 21 Stycznia 2014 Nareszcie porządny In box http://www.flickr.com/photos/99828045@N03/sets/72157639988926853/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 15 Maja 2021 Share Napisano 15 Maja 2021 Koledzy, czy macie może w szafie albo trafiliście w sieci na porządną recenzję radzieckiej Matildy z S-Model? Nie mogę nigdzie natrafić na zdjęcie arkusza kalkomanii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi