Truckerek93 Napisano 8 Października 2007 Share Napisano 8 Października 2007 A mi sie podobają te akumulatorki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 8 Października 2007 Share Napisano 8 Października 2007 Własnie tak myślę żeby je poprawic bo tak dziecinnie wyglądają. Wystarczy gdy nadasz im odpowiedni kształt, o ile jeden z akumulatorów ma przekrój trapeza to drugi bliżej nie okrśloną formę Korki też przydały by się w jednolitym kolorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Garek Napisano 9 Października 2007 Autor Share Napisano 9 Października 2007 Własnie tak myślę żeby je poprawic bo tak dziecinnie wyglądają. Wystarczy gdy nadasz im odpowiedni kształt, o ile jeden z akumulatorów ma przekrój trapeza to drugi bliżej nie okrśloną formę Korki też przydały by się w jednolitym kolorze. Wiem że są nierówne i już sa poprawione, ale na jakie kolory je pomalowac?? czerwony, czarny i...?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marp Napisano 9 Października 2007 Share Napisano 9 Października 2007 Czy mógłbyś zrobić w miarę dokładne zdjęcie zamkniętych drzwi kabiny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 9 Października 2007 Share Napisano 9 Października 2007 Powinieneś albo pomalować wszystkie korki na biało albo na czerwono. Te dwa kolory były stosowane w akumulatorach które były obsługowe i dolewało się do nich wode desytlowaną. Nowoczesne akumulatory są bezobsługowe a o sttnie elektrolitu i naładowania oznaczaja kolory w okienku na akumulatorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Garek Napisano 20 Października 2007 Autor Share Napisano 20 Października 2007 -------------------------------------------------------------------------------------- Aktual: A tak wygląda kabina i zderzak po pierwszym malowaniu i po zmatowaniu teraz wnętrze kabiny [90%] więcej fotek dam jak skończe. Może dzisiaj albo jutro Teraz dam fotki ramy dokładniejsze i wyraźniejsze W najbliższych dniach powinienem nałożyc ostatnia warstwe lakieru i poskładac wsjo do kupy!! Czekam na wasze komentarze i sugestie. Apropo akumulatorów będą poprawione- korki czerwone zrobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 20 Października 2007 Share Napisano 20 Października 2007 Ogólnie zero zastrzeżeń model dobrze wykonany ale lekko wycieniować metaliczne powierzchnie by się przydało...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Garek Napisano 20 Października 2007 Autor Share Napisano 20 Października 2007 Ogólnie zero zastrzeżeń model dobrze wykonany ale lekko wycieniować metaliczne powierzchnie by się przydało...... O które ci konkretnie chodzi?? Bo nie bardzo czaje gdyż jestem początkujący w tej zabawie;] Chłopaki jak ładnie przybrudzic autko?? Zapytam inaczej: jak zrobic żeby ładnie wyglądało?? Iveco będzie stało na poboczu drogi że niby się spsóło z kabiną w górze i otwartą maską a przed nim będzie cholownik [moge powiedziec że to będzie Renault Magnum- w początkach budowy] Holownik będzie się dopiero rozkładał. Więc jak wy byście to fajnie widzieli?? może mi ktoś cos doradzi?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 20 Października 2007 Share Napisano 20 Października 2007 Witam. Śledzę Twoja relacje, ponieważ mam w planach sklejenie takiego iveca. Model już leży, tylko czasu strasznie mało:( Podoba mi się, że zrobiłeś otwierane drzwi. Mógłbyś pokazać jak się spasowały drzwi z resztą kabiny? Niestety znalazłem parę szczegółów, które lekko szpecą model. W kabinie na słupkach czołowych widać miejsce łączenia ściany czołowej z dachem. Trochę szpachtla i papieru ściernego i ładniej by to wyglądało. To samo, jeżeli chodzi o silnik. Na misce olejowej widać dokładnie miejsca spasowania połówek silnika. Tak samo jest na rurach przy silniku. Chyba nie lubisz szpachlowania:) Pewnie się czepiam, ale rażą mnie takie szczegóły. Pozdrawiam. Seba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 20 Października 2007 Share Napisano 20 Października 2007 Wszystkie jasne częsci na modelu należy wycieniować aby wyglądały realnie a nie jak zabawka.......... Sposób 1: Pomalować powierzchnie rozcieńczoną czarną lub ciemno szarą pactrą, następnie jak wyschnie zetrzeć wacikiem nadmiar farby..... zostawić tylko w rowkach Sposób 2: Można gąbką nadać lekką texture także ciemniejszą farbą Sposób 3: Podobny do pierwszego tylko używając rozcieńczonych farb olejnych Brudzing: najlepiej farbami olejnymi artystycznymi rozcieńczonymi terpentyną balsamiczną....... Aaa i jeszcze coś przed tymi czynnościami lepiej zabezpieczyć powierzchnie jakimś lakierem bezbarwnym......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piter Napisano 20 Października 2007 Share Napisano 20 Października 2007 Wszystkie jasne częsci na modelu należy wycieniować aby wyglądały realnie a nie jak zabawka.......... Nie wiem czy zauważyłeś ale modele trucków (i ogulnie cywili) kierują się troszkę innymi prawami niż pancerka czy lotnictwo. Można stosować wash ale też nie trzeba. Zobacz sobie "czyste" modele mistrzów tej dziedziny modelarstwa a zrozumiesz o co mi chodzi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 20 Października 2007 Share Napisano 20 Października 2007 Ale zauważ że modele malowane tylko na kolory bazowe wyglądają jak zabawki............... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serek Napisano 20 Października 2007 Share Napisano 20 Października 2007 Żadnego washa, ani brudzingu, i co wygląda jak zabawka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Garek Napisano 20 Października 2007 Autor Share Napisano 20 Października 2007 Panowie!! Spookojnie. Ciesze się że wam się podoba. voseba łączenia słupków poprawie, no ale miski olejowej to już mi się nie chce, a od spodu to i tak nie będzie widac, ale przy następnym modelu będe juz zwracał na to większą uwagę!! Dzięki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 20 Października 2007 Share Napisano 20 Października 2007 Serek spójrz na jego skale......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serek Napisano 20 Października 2007 Share Napisano 20 Października 2007 Skala nie ma nic do rzeczy, równie dobrze można wykonać takiego w skali 1:24 i zrobić dobre zdjęcie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 20 Października 2007 Share Napisano 20 Października 2007 Jest modelarstwo redukcyjne i modelarstwo ciężarowe... W tym drugim nie stosuje się washa i koniec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 20 Października 2007 Share Napisano 20 Października 2007 Jest modelarstwo redukcyjne i modelarstwo ciężarowe... a jaka jest roznica? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 20 Października 2007 Share Napisano 20 Października 2007 Napisałem przecież Oczywiście to taki "mój" podział... Chodzi o to, że trucków raczej się nie klei z jakimś tam bruisingiem, czy washem... Takie osoby jak Piotrek Jóźwiak robią modele redukcyjne... Obecnie (a przynajmniej w Polsce) modele ciężarówek są mało ubrudzone. Ale to nie ten temat raczej... Koniec OT proszę Pozdrawiam, Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 20 Października 2007 Share Napisano 20 Października 2007 Każdy robi tak jak mu pasi ja tylko dałem rade............ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 20 Października 2007 Share Napisano 20 Października 2007 Jasne... Już bardzo proszę o koniec OT, bo autor nas pobije Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 20 Października 2007 Share Napisano 20 Października 2007 Bardzo interesująco prezentuje się Twój Turbostar. Widać że dbasz o czystość i detale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Garek Napisano 25 Października 2007 Autor Share Napisano 25 Października 2007 A więc skończyłem robic środek kabiny, wszystko jest juz gotowe do włożenia w obudowe. zrobiłem radio... CB też już jest... Dzisiaj odebrałem od lakierników farb, więc może dzisiaj, może jutro kabina i zderzak będą pomalowane. Aerograf w częściach, bo trzeba dokładnie wyczyścic zaraz po malowaniu no i przed, bo potem może trochę "pluc" Tak więc koniec prac już się pomalutku zbliża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 28 Października 2007 Share Napisano 28 Października 2007 Tapicerka fanie ci wyszła Pod sufitem zamiast łańcuszków dał bym zasłonki (coś w rodzaju wachlarza). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 28 Października 2007 Share Napisano 28 Października 2007 Te łańcuszki tak dziwnie wyglądają. W sumie to nie widziałem czegoś takeigo nigdy. Chyba, że po jednej stronie w ciężarówce amerykańskiej( podstawa ;D) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi