Jump to content

C7P Mirage Hobby 1/72

kondzior4
 Share

Recommended Posts

Witam kolegów modelarzy chciałbym zaprezentować wam model który ostanio udało mi sie skleić.Model sklejał się bardzo fajnie było dużo elementów ale dałem sobie z nimi rade.Jesli chodzi o malowanie to malowalem pedzlem farbkami Pactry.Jest to pierwszy model który wam pokazuje jak wyszedł ocencie sami.

img0274kq.jpg

img0277ov.jpg

img0278iy.jpg

img0280py.jpg

img0282zj.jpg

img0288oh.jpg

Miłego oglądania!

Biorąc pod uwagę, że jest to wyrób Mirage'a to też jestem pod wrażeniem. Tylko te brezentowe rolety się tak nieprzyjemnie błyszczą. Jakiś pigmencik na nie ...

• 2 months later...

Mam do was pytanie.Otóż w mojej miejscowości za jakiś czas będzie konkurs modelarski i chciałbym prosić was o rade.Chciałbym zgłosić swój model tylko teraz pytanie czy w ogóle jest sens czy nie jest on za "słaby" na taką imprezie?Nigdy nie brałem udziału w żadnym konkursie i nie byłem na takim więc nie wiem.Podejrzewam że poziom jest dość wysoki i nie chce się wygłupić z moimi wypocinami:)

Jeśli możecie to napiszcie co o tym myślicie.

Z góry dziekuje

Wystawiaj, inaczej się nie dowiesz, jak dla mnie na podstawie zamieszczonych zdjęć, model wykonany bardzo ładnie.

W dodatku w polskich barwach i w tej skali! Powodzenia na konkursie i przy klejeniu następnych modeli.

Wystawiaj.

Pokazy i konkursy modelarskie to nie tylko nagrody i prestiż. Pokazując taki model propagujesz również pamięć o naszych inżynierach którzy tworzyli takie pojazdy w okresie międzywojennym. Niestety temat polskiej myśli technicznej nie jest szczególnie popularny zarówno wśród modelarzy jak i ogółu społeczeństwa.

Wystawiaj.

Pokazy i konkursy modelarskie to nie tylko nagrody i prestiż. Pokazując taki model propagujesz również pamięć o naszych inżynierach którzy tworzyli takie pojazdy w okresie międzywojennym. Niestety temat polskiej myśli technicznej nie jest szczególnie popularny zarówno wśród modelarzy jak i ogółu społeczeństwa.

Niestety firmy takie jak Tamiya czy Dragon prawdopodobnie nigdy nie wypuszczą modelu 7TP, a niestety jakość wypustu Mirage skutecznie odstrasza wielu modelarzy. Sam wiesz ile trudu kosztowało cie doprowadzenie go do jako takiego stanu (choć osobiście uważam ze to była bardzo dobra robota ). Niestety sam też zaliczam się do grona tych wygodnickich i wolę sklejać łatwo i przyjemnie niż babrać się tydzień z dorabianiem jednej części.