kondzior4 Posted February 24, 2013 Share Posted February 24, 2013 Witam kolegów modelarzy chciałbym zaprezentować wam model który ostanio udało mi sie skleić.Model sklejał się bardzo fajnie było dużo elementów ale dałem sobie z nimi rade.Jesli chodzi o malowanie to malowalem pedzlem farbkami Pactry.Jest to pierwszy model który wam pokazuje jak wyszedł ocencie sami. Miłego oglądania! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kub Posted February 24, 2013 Share Posted February 24, 2013 Model mi się podoba, tylko te gąsienice takie smutne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted February 25, 2013 Share Posted February 25, 2013 Biorąc pod uwagę skalę i rozmiar jestem pod wrażeniem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ams Posted February 27, 2013 Share Posted February 27, 2013 Biorąc pod uwagę, że jest to wyrób Mirage'a to też jestem pod wrażeniem. Tylko te brezentowe rolety się tak nieprzyjemnie błyszczą. Jakiś pigmencik na nie ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpl Posted March 1, 2013 Share Posted March 1, 2013 Super. U mnie ten model czeka w kolejce. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Markuz Posted March 6, 2013 Share Posted March 6, 2013 Brawa za tematykę . Zważywszy na skalę wyokonanie super. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kondzior4 Posted May 22, 2013 Author Share Posted May 22, 2013 Mam do was pytanie.Otóż w mojej miejscowości za jakiś czas będzie konkurs modelarski i chciałbym prosić was o rade.Chciałbym zgłosić swój model tylko teraz pytanie czy w ogóle jest sens czy nie jest on za "słaby" na taką imprezie?Nigdy nie brałem udziału w żadnym konkursie i nie byłem na takim więc nie wiem.Podejrzewam że poziom jest dość wysoki i nie chce się wygłupić z moimi wypocinami:) Jeśli możecie to napiszcie co o tym myślicie. Z góry dziekuje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
roqford Posted May 22, 2013 Share Posted May 22, 2013 Wystawiaj, inaczej się nie dowiesz, jak dla mnie na podstawie zamieszczonych zdjęć, model wykonany bardzo ładnie. W dodatku w polskich barwach i w tej skali! Powodzenia na konkursie i przy klejeniu następnych modeli. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plastikk Posted May 22, 2013 Share Posted May 22, 2013 Wystawiaj,wystawiaj... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Markuz Posted May 22, 2013 Share Posted May 22, 2013 Wystawiaj. Pokazy i konkursy modelarskie to nie tylko nagrody i prestiż. Pokazując taki model propagujesz również pamięć o naszych inżynierach którzy tworzyli takie pojazdy w okresie międzywojennym. Niestety temat polskiej myśli technicznej nie jest szczególnie popularny zarówno wśród modelarzy jak i ogółu społeczeństwa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted May 22, 2013 Share Posted May 22, 2013 Wystawiaj. Pokazy i konkursy modelarskie to nie tylko nagrody i prestiż. Pokazując taki model propagujesz również pamięć o naszych inżynierach którzy tworzyli takie pojazdy w okresie międzywojennym. Niestety temat polskiej myśli technicznej nie jest szczególnie popularny zarówno wśród modelarzy jak i ogółu społeczeństwa. Niestety firmy takie jak Tamiya czy Dragon prawdopodobnie nigdy nie wypuszczą modelu 7TP, a niestety jakość wypustu Mirage skutecznie odstrasza wielu modelarzy. Sam wiesz ile trudu kosztowało cie doprowadzenie go do jako takiego stanu (choć osobiście uważam ze to była bardzo dobra robota ). Niestety sam też zaliczam się do grona tych wygodnickich i wolę sklejać łatwo i przyjemnie niż babrać się tydzień z dorabianiem jednej części. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
no.tips Posted May 22, 2013 Share Posted May 22, 2013 Piękny maluch. Dobrze, że ktoś ten model skleił i zaprezentował. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts