wojtas Napisano 12 Marca 2013 Share Napisano 12 Marca 2013 Koncowka jest obrotowa,wiec jesli zaprzez ja o srodek dloni to palcyma wprawiasz w ruch caly korpus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 12 Marca 2013 Autor Share Napisano 12 Marca 2013 A jest jakis ciekawy wybór w sprzecie elektrycznym ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 12 Marca 2013 Share Napisano 12 Marca 2013 Nie wiem teraz czy właściwy przyrząd ci wskazałem. Ja mam tylko uchwyt nieruchomy. Obracam cały w palcach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 12 Marca 2013 Share Napisano 12 Marca 2013 Proponuje reczny naped-do malych wiertel najlepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 13 Marca 2013 Autor Share Napisano 13 Marca 2013 Lina i KM zmontowany, teraz mała obróbka i pomalowac Miedzy czasie pomalowałem koła i zawieszenie, jutro wanna i kadłub ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 14 Marca 2013 Autor Share Napisano 14 Marca 2013 Gąski w koncu doszły Co do jakości, to cięzko powiedzieć, bo nie miałem styczności z takimi gąskami, ale wydaja sie ok, jak za tą cene. Niektóre ogniwka troche słabo trzymają, więc wymagają odrobiny kleju pośrodku, ale czytałem, że takie cuda zdarzaja zię i przy droższych produktach. No i koła napedowe ciasno wchodza, gdzie przy gumowych wchodza luźno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 14 Marca 2013 Share Napisano 14 Marca 2013 a jak ze spasowaniem? gaski tristara pasują do koła napędowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 14 Marca 2013 Autor Share Napisano 14 Marca 2013 No własnie nie bardzo Bardzo ciasno wchodzą i przy próbie nałożenia ich na koło wszystko sie rozlatuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 14 Marca 2013 Share Napisano 14 Marca 2013 Miałem to samo z gąsienicami przy Pz.kpfw.II z Tamiya. Wyciąłem wtedy głębsze przerwy między zębami i zeszlifowałem trochę zęby ale tylko te przylegające do gąsienicy. Trochę zadziałało, ale bez kleju też się nie obeszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 14 Marca 2013 Autor Share Napisano 14 Marca 2013 Własnie ten sam zabieg przeprowadzam, do tego lekko otwory powiekszam w ogniwkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 15 Marca 2013 Share Napisano 15 Marca 2013 a szlifnięcie koła napinającego po obwodzie wchodzi w grę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 15 Marca 2013 Share Napisano 15 Marca 2013 Chodzi chyba o to że odstęp pomiędzy zębami a otworami w gąsienicy ma inny rozstaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamilkar Napisano 15 Marca 2013 Share Napisano 15 Marca 2013 Ja kupiłem cos takiego, ale to chyba uchwyt a nie wiertarka http://www.mojehobby.pl/products/Zestaw-do-wiercenia.html A mogłbys mi opisac zasade obsługi tej wiertarki? hypnos82 - kupiłeś bardzo dobry sprzęt, używam go od 10ciu lat do malutkich wierteł. W pracy z tymi wiertłami nie ma znaczenia, czy końcówka jest obrotowa, czy nie. Wręcz powiedziałbym, że stała końcówka w narzędziu Excela, daje mi większą kontrolę nad procesem wiercenia i przez to tak często nie łamię tych mikro - wiertełek . Choć na to się przygotuj i nie od razu kupuj najdroższe ! Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 15 Marca 2013 Autor Share Napisano 15 Marca 2013 Po prostu na początku przeraziła mnie wizja wiercenia jak śrubokretem ;) Cały czas wydawało mi się, że uzywacie wiertarek o jakims napędzie, ale jest ok i juz ogarniam ten sprzet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 15 Marca 2013 Autor Share Napisano 15 Marca 2013 Jedna strona złozona, ale chyba juz nie zainwestuje w tego typu klocki, co k***w i c****w poleciało to masakra. Przez te ciulowe spasowanie musiałem całośc praktycznie wiazac klejem. Jutro wstawie fotki, jak sie to prezentuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 16 Marca 2013 Autor Share Napisano 16 Marca 2013 (edytowane) Jednak zrezygnowałem z dalszej męki montowania tych gąsek i zalozyłem gumowe, a te wykorzystam np na osłony. Odnosze wrazenie, że ten komplet jest zupełnie pod inne zawieszenie. Przedstawiam dalszy ciąg moich prac. Jak widac, kolor bazowy został położony, teraz tylko nałożenie camo Wanna z kadłubem, jest narazie na sucho złożona, a na stałe połacze dopiero, jak na gotowo przygotuje i zamontuje gąski, aby nie miec później problemów. Przed malowaniem połozyłem czarny podkład, co moim zdaniem dało ciekawy efekt cieniowania i lekkiego zużycia, co w szczególności widać na fartuchach i bokach wanny. Oczywiście, gdy dojdzie jeszcze wash itp zabiegi, to efekt powinien jeszcze byc ciekawszy. Teraz koncze malowanie narzędzi i innych elementów, a następnie biore sie za gąski (plus poprawka kól napędowych ) i camo Edytowane 16 Marca 2013 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamilkar Napisano 16 Marca 2013 Share Napisano 16 Marca 2013 Po prostu na początku przeraziła mnie wizja wiercenia jak śrubokretem ;) Cały czas wydawało mi się, że uzywacie wiertarek o jakims napędzie, ale jest ok i juz ogarniam ten sprzet Czołem hypnos82. Oczywiście, że używam, wiertarki Proxxona, doskonała rzecz. Mam też do niej wałek giętki, z końcówką jak długopis, co ułatwia trzymanie w czasie precyzyjnej obróbki. Ale.....używam jej właściwie tylko do pracy z frezami, tarczami tnącymi i szlifierskimi. Małymi wiertłami pracuję tylko ręcznie. Pozdrawiam Cię Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 17 Marca 2013 Autor Share Napisano 17 Marca 2013 Wszystkie elementy i i narzedzia pomalowane Jutro przede mna kolejne wyzwanie - położenie camo Musze powiedzieć, że troche sie obawiam, ale mam nadzieje, że wyjdzie dobrze Mam jeszcze pytanie odnośnie malowania figurki. Na jaki kolor pomalowac mundur ? Myslałem o kolorze pz schwarzgrau z domieszką gloss black, co o tym sądzicie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
helder Napisano 18 Marca 2013 Share Napisano 18 Marca 2013 Odwrotnie przykleiłeś tą imitacje mocowania działa, do dachu będziesz to przyklejał? Na "świńskim ryju" na kołnierzu od tyłu zioną niezaszpachlowane dziury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 18 Marca 2013 Autor Share Napisano 18 Marca 2013 Działo jest dobrze złożone i będzie mocowane do dachu A co do szpar to o które miejsce ci dokładnie chodzi ? Bo ja nie widzę żeby coś aż tak razilo zreszta nic narazie nie było klejone tylko jest na sucho poskladane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 18 Marca 2013 Share Napisano 18 Marca 2013 Chodzi pewno o wypychacze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martinez Napisano 18 Marca 2013 Share Napisano 18 Marca 2013 Zapewne chodzi mu o te dwa kółka na kołnierzu - pozostałość po wylewce plastiku. Ale to tylko przypuszczenia Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 18 Marca 2013 Autor Share Napisano 18 Marca 2013 Tez mi sie tak wydaje, ;) Ale ze wczesniej mi to nie wpadło w oczy. Postaram sie tego pozbyc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 18 Marca 2013 Autor Share Napisano 18 Marca 2013 I dupa wyszła z camo Plastelina techniczna przy pędzlu nie zdała egzaminu, bo porobiły mi sie pod nia grudki farby i jakies nieplanowane plamy. Narobiłem sobie tylko dodatkowej roboty, bo musiałem wszystko czyscic i na nowo malowac Ten model jeszcze zrobie w jednolitym ubarwieniu (dunkelgelb) + washe. Jutro pomaluje jeszcze tylko załoganta i zaczne juz go składać. A camo poczeka na lepsze czasy, aż bedę pewny, że dam rade to zrobić. Przede wszystkim, bede malował już samym pedzlem bez żadnych dodatków. Przypuszczam, że gdybym zrobił pierw kontury cienkim pędzlem, a póżniej wypełnienia, to wyszłoby lepiej, ale nic pierwsze koty za ploty ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 19 Marca 2013 Share Napisano 19 Marca 2013 dunkelgelb też fajne malowanie możesz popróbować modulacji. a na camo przyjdzie jeszcze czas podobno można też nanieść kontury delikatnie miękim ołuwkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi