RH Napisano 28 Lutego 2013 Napisano 28 Lutego 2013 Dla odmiany coś o większych gabarytach .Właśnie kończę na nowy sezon model Albatrosa DV .Moz enie jest w 100% zgodny z originale ,ale....ma tą przewagę nad tymi w 1:72,48 czy 32 że śmiga po niebie , Myślę ze niebawem pogoda wiosenna zagości na dobre i będzie można odbyć dziewiczy lot a..rozpiętość to 1350cm Cytuj
RH Napisano 28 Lutego 2013 Autor Napisano 28 Lutego 2013 No pięknie. Jaki silnik? Elektryk E-max BL 2826/6 Cytuj
Mikolaj75 Napisano 28 Lutego 2013 Napisano 28 Lutego 2013 No, no - przy rozpiętości 1350 cm to będzie większy niż oryginał Cytuj
RH Napisano 1 Marca 2013 Autor Napisano 1 Marca 2013 No, no - przy rozpiętości 1350 cm to będzie większy niż oryginał Oj pomyliłem się(zdaża sie najlepszym ) oczywiście to mm albo jak kto woli może byc 135cm Cytuj
slawbo Napisano 1 Marca 2013 Napisano 1 Marca 2013 Wygląda wspaniale, no i ma wash'a znaczy się będzie dobrze latał Cytuj
RH Napisano 1 Marca 2013 Autor Napisano 1 Marca 2013 Wygląda wspaniale, no i ma wash'a znaczy się będzie dobrze latał Mam taką nadzieję Cytuj
Corsair Napisano 1 Marca 2013 Napisano 1 Marca 2013 To jakiś gotowy zestaw do montażu, czy własny produkt? Cytuj
LordDisneyland Napisano 1 Marca 2013 Napisano 1 Marca 2013 Celownik mu się nie przekrzywił, temu Albatrosu ;) ? Cieszy fakt, że ładna maszyna doczeka się latającej repliki. Mam nadzieję, że dokonasz oblotów próbnych, nim dreamlinery wrócą na nieboskłon. PS- czy mógłbym postulować dodanie jakiegoś zarostu panu pilotowi? Stan aktualny : pilot jest na 99% podobny do kasjerki z mojego osiedlowego sklepu z hydrauliką. Oznaczenia malowałeś? Fajnie się prezentują. Powodzenia w powietrzu życzę! Cytuj
RH Napisano 1 Marca 2013 Autor Napisano 1 Marca 2013 Model jest niestety z zestawu ,oznaczenia już były ,ja ze swojej strony troszkę go z tuningowałem ,robią linie podziali brudzenia .Przy silniku też troszkę pogrzebałem .Całkowicie zmieniłem uzbrojenie dokupując bardzo porządnie wykonane km Spandau (zresztą ta firma ma wiele innych km jak levis czy Wickers w 1:6) http://www.ebay.pl/itm/360529159853?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649 Co do pilota ,to mysle że nie trzeba zarostu ,wszak wtedy latały w większości młodzieniaszki dopiero co oderwane od mamusinego cycka .Tak że o zaroście to jeszcze nie marzyli .A wielu nawet nie doczekało owego :( Albatros jest przeciwwaga do modelu ktory juz posiadam (no przecież z kimś musi walczyć) Tu filmik : Cytuj
LordDisneyland Napisano 1 Marca 2013 Napisano 1 Marca 2013 Dobra, dobra, ja się nie wtrącam, niech będzie maminsynek Ale celowniki kaemów na 4-tym obrazku od góry wyglądają na nieco zwichrowane... I dzięki za njusa- nie wiedziałem, że WilliamsBros takie rzeczy robią. Cytuj
RH Napisano 9 Marca 2013 Autor Napisano 9 Marca 2013 (edytowane) No jakoś dokończylem "dziada " teraz tylko wyważenie i ,oczekiwanie na przychylna pogodę, bo jak na razie prognozy mówią o opadach śniegu ,co jednoznacznie oznacza ,...nici z latania :( Edytowane 9 Marca 2013 przez Gość Cytuj
Robroy Napisano 9 Marca 2013 Napisano 9 Marca 2013 Ekstra, ale najbardzie to Ci zazdroszczę ...miejsca w domu Cytuj
RH Napisano 9 Marca 2013 Autor Napisano 9 Marca 2013 Ekstra, ale najbardzie to Ci zazdroszczę ...miejsca w domu Na szczęście ta maszyna ma rozmontowywane skrzydła ,tak że kłopotów z przechowywaniem nie powinno być Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi