PiterATS Napisano 2 Marca 2013 Share Napisano 2 Marca 2013 Witam Prawie równolegle z E-50 powstawał Königstiger. Jest to Dragon z dodanymi Friulami, linami Eureki i bocznymi ekranami Abera. Dodatkowo umieściłem też figurki. Wszystkie to produkt Alpine, z wyjątkiem kierowcy. Jest to jakiś stary Dragon z wymienioną główką na żywicę Horneta. Model jest próbą odtworzenia wyglądu czołgu nr 104 z 1 kompanii 101 batalionu czołgów ciężkich SS, z okresu walk w Normandii w 1944r. W sumie z efektu końcowego jestem średnio zadowolony, a na pewno już mniej niż z E-50 czy T-34. Ale tak już zostanie. Może po części wynika to z tego, że Königstiger z Zimmeritem pod względem wizualnym zwyczajnie mi nie leży i niezbyt mi się podoba Kilka zdjęć z budowy: I galeria gotowego modelu: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 2 Marca 2013 Share Napisano 2 Marca 2013 Bardzo mi się podoba. A trawa to jaki product? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1212 Napisano 2 Marca 2013 Share Napisano 2 Marca 2013 Świetna praca Gratuluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
simpl Napisano 2 Marca 2013 Share Napisano 2 Marca 2013 Bardzo mi się podoba choć jestem zagorzałym fanem sowieckich pojazdów, może dla tego, że jest dość mocno wyeksploatowany. Pozdrawiam i gratuluje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 2 Marca 2013 Autor Share Napisano 2 Marca 2013 Dzięki Trawa to mata produkcji Polaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 3 Marca 2013 Share Napisano 3 Marca 2013 Kopara na podłodzę. Świetny temat, wykonanie, a przede wszystkim slady eksploatacji, gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 3 Marca 2013 Share Napisano 3 Marca 2013 Piękny. Jakieś foto oryginału ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 4 Marca 2013 Share Napisano 4 Marca 2013 Mam takiego w planach . Jest super . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 18 Marca 2013 Share Napisano 18 Marca 2013 Piękny.Jakieś foto oryginału ? A źle wiszących gąsek nie zauwazyłeś trollu? Piter w porównaniu do Twoich prac które wcześniej widziałem....to chyba ********* ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 18 Marca 2013 Share Napisano 18 Marca 2013 Piękny.Jakieś foto oryginału ? A źle wiszących gąsek nie zauwazyłeś trollu? Piter w porównaniu do Twoich prac które wcześniej widziałem....to chyba ********* ? fajnie, że się ocknąłeś, będzie wesoło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 18 Marca 2013 Share Napisano 18 Marca 2013 Upierdzielony od serca. Ładny model, gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 9 Listopada 2013 Share Napisano 9 Listopada 2013 fajnie, że się ocknąłeś, będzie wesoło sjp.pl/fajny Wyraz "fajny" (we wszystkich formach) w gruncie rzeczy nie znaczy nic, ewentualnie świadczyć może o ubogości językowej ...nom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 13 Listopada 2013 Share Napisano 13 Listopada 2013 Model super. Mam tylko zastrzeżenie do gąsek, czemu one są srebrne, to są oksydowane odlewy, były czarne jak noc listopadowa, mogłeś dać lekkie przytarcia na wierzchu i tyle. Nie przesadzajmy z tą exploatacją, one były często w warsztacie na przeglądach, a jak nie zdążył, to ... wiadomo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi