Jumo Napisano 3 Marca 2013 Share Napisano 3 Marca 2013 No i straciłem dziewictwo , pierwszy Sherman w życiu zaliczony . Zawsze wydawało mi się że ten czołg ma tyle wdzięku co krowia kupa w locie ......... No ale im więcej model zrobionych przez kolegów oglądałem moje zdanie zaczęło powoli ewoluować. No i stało się nabyłem i zaczałem sklejać . Nie miałem siły żeby poprawiać starą Tamiy-ę choć babole są rzetelnie przez Was udokumentowane i pokazane chociażby w niedawnym wątku Marioby. Zrobiony prosto "zpudła" , malowanie farby TAMIYA , oleje , pigmenty MIG i starte pastele . To tyle . Co z tego wyszło można zobaczyć poniżej : Tytuł wątku zawiera informację że to część pierwsza ponieważ są planowani jacyś figuranci a może i jakaś mała dekoracja . A właśnie niedawno doszedłem do wniosku że koszerny Sherman IDF ma dużo więcej uroku niż inne. W związku z tym pytanie do kolegów jaki model nabyć by był najbardziej zbliżony do orginału ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 3 Marca 2013 Share Napisano 3 Marca 2013 No i straciłem dziewictwo , pierwszy Sherman w życiu zaliczony Trzeba było jeszcze "poprawiczyć" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jumo Napisano 3 Marca 2013 Autor Share Napisano 3 Marca 2013 No i straciłem dziewictwo , pierwszy Sherman w życiu zaliczony Trzeba było jeszcze "poprawiczyć" Czyli jest źle ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 3 Marca 2013 Share Napisano 3 Marca 2013 Wybrałeś najbrzydszą wersję Shermana, te błotniki, blee Sam model ładny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 3 Marca 2013 Share Napisano 3 Marca 2013 Witam! No i mamy kolejnego pięknego M4 w galerii. Świetnie pomalowany i pobrudzony, a zwłaszcza trzonki sprzętu saperskiego. Jednym słowem ochów i achów mi zabrakło, co by mój zachwyt wyrazić! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jumo Napisano 3 Marca 2013 Autor Share Napisano 3 Marca 2013 Wybrałeś najbrzydszą wersję Shermana, te błotniki, bleeSam model ładny. Od czegoś trzeba było zacząć Cieszę się że Ci się podoba . Witam! No i mamy kolejnego pięknego M4 w galerii. Świetnie pomalowany i pobrudzony, a zwłaszcza trzonki sprzętu saperskiego. Jednym słowem ochów i achów mi zabrakło, co by mój zachwyt wyrazić! Oj tam oj tam do Twoich Shermanów troszkę mu brakuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 3 Marca 2013 Share Napisano 3 Marca 2013 Niesamowita jest ta - wręcz i bez przesady - eksplozja shermanów na forum w ostatnich tygodniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 3 Marca 2013 Share Napisano 3 Marca 2013 Kolejny udany Sherman. A można by prosić o podanie jakimi kolorami go malowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jumo Napisano 3 Marca 2013 Autor Share Napisano 3 Marca 2013 Kolejny udany Sherman. A można by prosić o podanie jakimi kolorami go malowałeś? Podkład Gunze Mr. Primer Surfacer 1000 Baza XF62 olive drab (wychodzi straszliwie ciemny można się wystraszyć) Rozjaśnienia XF62 + X2 Potem wash z umbry palonej , sieny palonej i czerni Biedronka delikatnie Na koniec już tylko pigmenty i suche pastele Przetracia ołówek B2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 4 Marca 2013 Share Napisano 4 Marca 2013 Dzięki. O kolorki się pytałem bo swojego M3 Lee też malowałem XF-62 i zobacz co mi wyszło. Musiałeś go mocno rozjaśniać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 4 Marca 2013 Share Napisano 4 Marca 2013 myśle że model udany, ale fakt faktem ta wersja shermana jest wyjątkowo nieurodziwa. Kalki troche za bardzo biją po oczach ; ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 4 Marca 2013 Share Napisano 4 Marca 2013 Bardzo fajny model, podoba się! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ams Napisano 4 Marca 2013 Share Napisano 4 Marca 2013 Niemal sterylny, ale bardzo ładny. Shermany to nie moja bajka, ale czy ten nie jest zbyt "zielony". Poza tym (albo pomimo tego) bardzo ładny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi