GIUSEPPE Napisano 9 Marca 2013 Share Napisano 9 Marca 2013 To zaczynam nowy warsztat. F-35 z Revlla (przepak Pandy). Jako że Kotek wymęczył mnie psychicznie jak i fizycznie (zwłaszcza ostatnie dwa tygodnie, żeby wyrobić się na Bytom) biorę na warsztat coś dla relaksu i dla samej przyjemności sklejania, bez żadnych planów i takich tam innych porównywań z oryginałem. Z modelikiem spieszył się nie będę, w czasie sklejania F-14 kupiłem kilka książek i chce je w końcu przeczytać 8) . Model będzie zmanierowany, przekoloryzowany, przerysowany (może nawet przypominać kartonówkę) w fikcyjnym malowaniu US. MARINES, a tak w ogóle to nie wie co z tego wyjdzie bo nie mam owiewki do niego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turecki Napisano 10 Marca 2013 Share Napisano 10 Marca 2013 Dajesz Adrian dajesz..ja już dopinguję ...po tym Bytomiu chyba każdy z nas wrocił z niepowstrzymaną rządzą sklejania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maxek Napisano 10 Marca 2013 Share Napisano 10 Marca 2013 Dajesz Adrian dajesz..ja już dopinguję ...po tym Bytomiu chyba każdy z nas wrocił z niepowstrzymaną rządzą sklejania Spoko, spoko. Przejdzie Ci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 10 Marca 2013 Share Napisano 10 Marca 2013 Jeśli nie masz owiewki, to pisz do Revella. Bez najmniejszego problemu przyślą nową ramkę z elementami przezroczystymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GIUSEPPE Napisano 24 Marca 2013 Autor Share Napisano 24 Marca 2013 Jeśli nie masz owiewki, to pisz do Revella. Bez najmniejszego problemu przyślą nową ramkę z elementami przezroczystymi. Do Revlla napisałem kilka miesięcy temu ale nic nie odpowiedzieli. Relaksacyjny w tym wypadku znaczy zero sprawdzania z oryginałem. Wszystko co dorobiłem to czysta moja fantazja. Na zdjęciach to co zostało, teraz wystarczy wszystko złożyć do kupy i pomalować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafalik Napisano 24 Marca 2013 Share Napisano 24 Marca 2013 Do Revlla napisałem kilka miesięcy temu ale nic nie odpowiedzieli. A podałeś im adres? Oni z reguły nie odpisują, tylko zwyczajnie wysyłają brakujące elementy/kalkomanię na wskazany adres. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 24 Marca 2013 Share Napisano 24 Marca 2013 Do Revlla napisałem kilka miesięcy temu ale nic nie odpowiedzieli. A podałeś im adres? Oni z reguły nie odpisują, tylko zwyczajnie wysyłają brakujące elementy/kalkomanię na wskazany adres. Dokładnie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anioł Napisano 24 Marca 2013 Share Napisano 24 Marca 2013 Do Revlla napisałem kilka miesięcy temu ale nic nie odpowiedzieli. A podałeś im adres? Oni z reguły nie odpisują, tylko zwyczajnie wysyłają brakujące elementy/kalkomanię na wskazany adres. Dokładnie tak. Panowie reklamacjami zajmuje się Pan w COBI . Główny przedstawiciel revell-a na Polskę . Załatwia sprawe bardzo szybko i sprawnie . Miałem niedawno problem z F-18 wystarczył jeden telefon i zanim skończyłem rozmowę przesyłka była u drzwi / no prawie zanim ... 3 dni / Jesli potrzeba służę telefonem , jak co to na pw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rizzi GT Napisano 24 Marca 2013 Share Napisano 24 Marca 2013 Model relaksacyjny z taką ilością detali od siebie ... Boję się co to będzie gdy założysz warsztat "totalne chlastanie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GIUSEPPE Napisano 22 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2013 Mała aktualizacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hadzi Napisano 22 Kwietnia 2013 Share Napisano 22 Kwietnia 2013 Tak, z Revellem nie ma problemu jak sie wysle zapytanie z ich formularza kontaktowego. Koniecznie trzeba podac adres, ale jak nie podasz to zapytaja o niego. Sprobuj raz jeszcze Adrian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GIUSEPPE Napisano 7 Maja 2013 Autor Share Napisano 7 Maja 2013 Coś pokombinowałem z owiewką i wyszło mi coś takiego. Mniej więcej tak będzie wyglądało kamo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GIUSEPPE Napisano 16 Maja 2013 Autor Share Napisano 16 Maja 2013 Kamo zrobione, tylko że wygląda tak bez wyrazu, muszę je jakoś ożywić. Wymyśliłem że niektóre panele poszycia zrobię mocno przyciemnione inne mniej ciemne, ale większość zostanie tak jak jest teraz i jeszcze coś pokombinuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek Napisano 16 Maja 2013 Share Napisano 16 Maja 2013 Wygląda bardzo futurystycznie, ale fajne to kamo. Podoba mi się! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lop3zpk Napisano 16 Maja 2013 Share Napisano 16 Maja 2013 kamo jest rewelacyjne:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 16 Maja 2013 Share Napisano 16 Maja 2013 pięknie Adrian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krystiankr Napisano 17 Maja 2013 Share Napisano 17 Maja 2013 Mozesz napisac jak robiles to digital camo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ariel007 Napisano 17 Maja 2013 Share Napisano 17 Maja 2013 Niewątpliwie przyklejanie i odklejanie tych kwadracików i prostokącików wymagało uprzedniego zrelaksowania Gratuluje wytrwałości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 17 Maja 2013 Share Napisano 17 Maja 2013 Kamo wygląda świetnie Mógłbyś zrobić malowanie s-f Arabii Saudyjskiej czy czegoś innego z Zatoki ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 18 Maja 2013 Share Napisano 18 Maja 2013 Super! Jeszcze jakby te kwadraty się bardziej układały w kleksy i ciągi plam... Co to tam masz na tablicy przyrządów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GIUSEPPE Napisano 23 Maja 2013 Autor Share Napisano 23 Maja 2013 Co to tam masz na tablicy przyrządów? W necie znalazłem zdjęcie tablicy przyrządów (cała tablica to chyba jeden wielki ekran), pomniejszyłem i wydrukowałem. Niestety moja drukarka nie jest najnowsza i takie maleństwa drukuje niewyraźnie. Mozesz napisac jak robiles to digital camo? Taśmę klejącą z Tamiyi nakleiłem na mate do cięcia z Olfy i ponacinałem na kwadraty i prostokąty. Potem malowałem odpowiednim kolorem i naklejałem taśmę tam gdzie kolor miał zostać, z każdym kolorem robiłem tak samo. Modelik prawie gotowy. Panele przyciemnione smokiem z Gunze, potem suche pastele i farby olejne. Od czasu modelu F-16 w fikcyjnym polskim malowaniu, sam siebie awansowałem Lotnisko w budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DooDoo Napisano 23 Maja 2013 Share Napisano 23 Maja 2013 Mistrzostwo świata jak dla mnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lop3zpk Napisano 23 Maja 2013 Share Napisano 23 Maja 2013 Dla mnie też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GIUSEPPE Napisano 26 Maja 2013 Autor Share Napisano 26 Maja 2013 Gotowy. Za kilka dni postaram się cyknąć kilka fotek i wstawić do galerii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DooDoo Napisano 26 Maja 2013 Share Napisano 26 Maja 2013 Dałeś czadu. Czekam na galerie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi