Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Oto moje wypociny. Modelik bardzo przyjemny, ładny detal, szpachli symbolicznie i trochę łatwych do usunięcia nadlewek. Planuję popełnić jeszcze co najmniej dwa takie. Od siebie dodałem tylko lufy karabinów i namalowałem żółte pasy zamiast kalkomanii. Zrobienie go zajęło mi 3 dni.

pict0291i.jpg

pict0292k.jpg

pict0295z.jpg

pict0296cv.jpg

pict0298y.jpg

pict0304v.jpg

pict0289g.jpg

pict0287d.jpg

pict0305a.jpg

Pozdrawiam

Napisano

Bardzo ładny, szybki projekcik. Malowanie bardzo fajne, jakaś odmienność od amerykańców ;)

Jedyne co średnio mi się podoba, to przetarcia na krawędziach paneli

pict0298y.jpg

Lepszy efekt (delikatniejszy odprysk) uzyskałbyś robiąc je srebrnym ołówkiem.

Napisano

Ojojoj ale ładniusi też mam dzbanka w 1:72 tylko że od Academy. Na 6 zdjęciu mam wrażenie ze widać łączenie połówek-źle wyszpachlowane a może to wina zdjęcia?

Napisano

Dzięki za pozytywne komentarze Co do obić fakt, mi też niezbyt się podobują, następnym razem pomaluję cały model na aluminium przed kamuflażem i będę skrobać. Co do spodu niestety, jest mała szczelina ale najważniejsze że od spodu

Napisano

Ja drapania, soli itp się boję, próbowałem i nie wychodzi mi ;)

Napisano

Moses, ubiegłeś mnie z tymi przetarciami... Zgadzam się, że to przyjemny modelik. Popełniłem go jakiś czas temu z blaszkami Edka i silnikiem Airesa. Poza przetarciami bardzo mi się podoba...

Napisano

Jak na model zbudowany w 3 dni to naprawdę super. Spróbuj poświęcić troszkę wiecej czasu na otarcia, nawet tak do tygodnia , to model będzie wymiatał!

Napisano

No fakt obicia mi nie wyszły ale na żywca aż tak nie straszą Muszę mu jeszcze zamotać jakąś ładną podstaweczkę

• 3 weeks later...
Napisano

o jaaa, szacun ziomek ja rocznik 97 od 1,5 roku sklejam i mam ich 6.. niestety mam dziwna technike malowania- farby temperowe i na to zwykly lakier zeby nie zeszła tempera..:/ ale teraz zbieram grosz i kupuje na nastepny samolocik a bedzie to bf109 e4 z Airfixu farby.. ktore lepsze? humbrol czy revell? a pactry są dobre czy nie? dzieki za info ;p

pozdro grzechu

Napisano
farby.. ktore lepsze? humbrol czy revell? a pactry są dobre czy nie? dzieki za info ;p

Ja maluję tylko Pactrą, no poza surfacerem. Humbroli i Revelli, ogólnie olejnych nie lubię, długo schną i śmierdzą, używam tylko tych artystycznych do washa. Jako lakier bezbarwny walę sidolux a mat z pactry. Metalizery z Modelmastera.