Czesio Napisano 10 Marca 2013 Share Napisano 10 Marca 2013 Witam Oto moje wypociny. Modelik bardzo przyjemny, ładny detal, szpachli symbolicznie i trochę łatwych do usunięcia nadlewek. Planuję popełnić jeszcze co najmniej dwa takie. Od siebie dodałem tylko lufy karabinów i namalowałem żółte pasy zamiast kalkomanii. Zrobienie go zajęło mi 3 dni. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 10 Marca 2013 Share Napisano 10 Marca 2013 Bardzo ładny, szybki projekcik. Malowanie bardzo fajne, jakaś odmienność od amerykańców ;) Jedyne co średnio mi się podoba, to przetarcia na krawędziach paneli Lepszy efekt (delikatniejszy odprysk) uzyskałbyś robiąc je srebrnym ołówkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
K_Mazur Napisano 10 Marca 2013 Share Napisano 10 Marca 2013 Ojojoj ale ładniusi też mam dzbanka w 1:72 tylko że od Academy. Na 6 zdjęciu mam wrażenie ze widać łączenie połówek-źle wyszpachlowane a może to wina zdjęcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czesio Napisano 10 Marca 2013 Autor Share Napisano 10 Marca 2013 Dzięki za pozytywne komentarze Co do obić fakt, mi też niezbyt się podobują, następnym razem pomaluję cały model na aluminium przed kamuflażem i będę skrobać. Co do spodu niestety, jest mała szczelina ale najważniejsze że od spodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 10 Marca 2013 Share Napisano 10 Marca 2013 Ja drapania, soli itp się boję, próbowałem i nie wychodzi mi ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiedotow Napisano 10 Marca 2013 Share Napisano 10 Marca 2013 Moses, ubiegłeś mnie z tymi przetarciami... Zgadzam się, że to przyjemny modelik. Popełniłem go jakiś czas temu z blaszkami Edka i silnikiem Airesa. Poza przetarciami bardzo mi się podoba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 10 Marca 2013 Share Napisano 10 Marca 2013 Jak na model zbudowany w 3 dni to naprawdę super. Spróbuj poświęcić troszkę wiecej czasu na otarcia, nawet tak do tygodnia , to model będzie wymiatał! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 10 Marca 2013 Share Napisano 10 Marca 2013 Śliczność!Bardzo ładnie pomalowany, jedynie te srebrne plamy-paciaje straszą, ale mimo to i tak miło się na niego patrzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czesio Napisano 10 Marca 2013 Autor Share Napisano 10 Marca 2013 No fakt obicia mi nie wyszły ale na żywca aż tak nie straszą Muszę mu jeszcze zamotać jakąś ładną podstaweczkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomko10 Napisano 11 Marca 2013 Share Napisano 11 Marca 2013 A gdzie są anteny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czesio Napisano 11 Marca 2013 Autor Share Napisano 11 Marca 2013 W zestawie jest jedna za owiewką ale zapomniałem przykleić To samo z pitotem ale zaraz to naprawię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jak1m Napisano 29 Marca 2013 Share Napisano 29 Marca 2013 witam! Ile autor ma lat ? bardzo ładny, ale brakuje podstawki pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czesio Napisano 29 Marca 2013 Autor Share Napisano 29 Marca 2013 witam!Ile autor ma lat ? bardzo ładny, ale brakuje podstawki pozdro A dziękuję co do wieku 16 jak w podpisie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jak1m Napisano 29 Marca 2013 Share Napisano 29 Marca 2013 o jaaa, szacun ziomek ja rocznik 97 od 1,5 roku sklejam i mam ich 6.. niestety mam dziwna technike malowania- farby temperowe i na to zwykly lakier zeby nie zeszła tempera..:/ ale teraz zbieram grosz i kupuje na nastepny samolocik a bedzie to bf109 e4 z Airfixu farby.. ktore lepsze? humbrol czy revell? a pactry są dobre czy nie? dzieki za info ;p pozdro grzechu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czesio Napisano 29 Marca 2013 Autor Share Napisano 29 Marca 2013 farby.. ktore lepsze? humbrol czy revell? a pactry są dobre czy nie? dzieki za info ;p Ja maluję tylko Pactrą, no poza surfacerem. Humbroli i Revelli, ogólnie olejnych nie lubię, długo schną i śmierdzą, używam tylko tych artystycznych do washa. Jako lakier bezbarwny walę sidolux a mat z pactry. Metalizery z Modelmastera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jak1m Napisano 29 Marca 2013 Share Napisano 29 Marca 2013 dzieeki ale humbrolem tez ładnie wychodzi pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czesio Napisano 30 Marca 2013 Autor Share Napisano 30 Marca 2013 Nie mòwie że wychodzi źle tylko że nie lubię nimi malować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jak1m Napisano 30 Marca 2013 Share Napisano 30 Marca 2013 Ok rozumiem. Ważne, ze ci ładnie to wychodzi pozdrawiam jak1m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi