Robert Ostrowski Napisano 5 Kwietnia 2013 Share Napisano 5 Kwietnia 2013 Z pudła ,malowanie nie z pudła /chyba/, polepiony w całość gotowy do podkładu/kokpit bedzie przemalowany / Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 5 Kwietnia 2013 Share Napisano 5 Kwietnia 2013 ...kokpit bedzie przemalowany.. na tym etapie? hm, zrób z tego warsztat jestem bardzo ciekawy jak to zmęczysz? -a propos fotek teraz chyba przesadziłeś troche ze światłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 5 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2013 ...kokpit bedzie przemalowany.. na tym etapie? hm, A co to za problem ? musze przemalowac bo dałem RLM02 poznowojenny zrób z tego warsztat jestem bardzo ciekawy jak to zmęczysz? . warsztat jest a o zmeczenie Tomek chodzi Ci kokpitu ?/nie bedę męczył / czy całego samolotu ?/też nie bede męczył a jedynie dość mocno cieniował przy użyciu różnych technik -a propos fotek teraz chyba przesadziłeś troche ze światłem. Nie nie przesadzone ,tak ma być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 5 Kwietnia 2013 Share Napisano 5 Kwietnia 2013 a o zmeczenie Tomek chodzi Ci kokpitu czy całego samolotu ? Oby nie skonał w mękach na ścianie... Uważaj na cienki klej Tamiyi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 5 Kwietnia 2013 Share Napisano 5 Kwietnia 2013 Ciekaw jestem przede wszystkim zmiany koloru całego kokpitu po sklejeniu połówek kadłuba - nigdy tego nie robiłem - to chyba trochę trudne. A dokładnie jakie malowanie robisz -mam troche literatury ze względu na mój warsztat. ale E3 miał wnętrze RLM 02 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 5 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2013 Tomek nie trudne uwierz mi Tak RLM 02 ale ja nieopacznie dałem musztardowy zamiast bardziej szary i musze przemalowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 5 Kwietnia 2013 Share Napisano 5 Kwietnia 2013 a to smigło zakładasz prowizorycznie do zdjęcia czy sklejasz całość i dziergasz przy malowaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 5 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2013 wiatraczek w czesciach ,wszystko bedzie malowane oddzielnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 5 Kwietnia 2013 Share Napisano 5 Kwietnia 2013 efektowna przymiarka - Robert nie strasz tak początkujących modelarzy wydaje im się że tak to skleiłeś i tak to się da pomalować - jeszcze trzy lata temu tak mi się wydawało choć bardzo w to wątpiłem dzięi Bogu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 6 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2013 efektowna przymiarka - Robert nie strasz tak początkujących modelarzy wydaje im się że tak to skleiłeś i tak to się da pomalować - jeszcze trzy lata temu tak mi się wydawało choć bardzo w to wątpiłem dzięi Bogu Tomek da sie to pomalowac nawet sklejone ,zobacz na Foce tu malowałem w całosci po sklejeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 6 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2013 surfacer.preszajding , wszystko gotowe na przyjęcie kolorów /koła juz na gotowo/ czekam na farby gunze ,maja przybyc do mnie w poniedziałek ,mam co prawda wszytkie kolory z pactry ale nie bede nimi "psuł" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacko Napisano 6 Kwietnia 2013 Share Napisano 6 Kwietnia 2013 Czyli wyposażenia wnętrza i tablicy przyrządów nie robisz w swoich modelach, skoro zdarza Ci się malować/przemalowywać wnętrze już po zamknięciu kadłuba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 6 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2013 Czyli wyposażenia wnętrza i tablicy przyrządów nie robisz w swoich modelach, skoro zdarza Ci się malować/przemalowywać wnętrze już po zamknięciu kadłuba? Nie bardzo rozumiem twoje pytanie :( w czym problem pomalowac wnetrze po sklejeniu całosci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacko Napisano 6 Kwietnia 2013 Share Napisano 6 Kwietnia 2013 Tylko bez nerwacji ;) Po prostu tak samo jak tombiego, zainteresowało mnie takie podejście do tematu. Dla mnie np. wymalowanie zegarów po zamknięciu kadłuba to problem, stąd to pytanie. Wnętrze ma zazwyczaj dużo szczegółów (niektóre trudno dostępne) w wielu kolorach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 6 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2013 Tylko bez nerwacji ;) A gdzie nerwacje widzisz w moim poscie? tablica była pomalowana przed wstawieniem do srodka/teraz jest zamaskowana plastelina ale to tez nie problem ,pedzelek 0000 i jedziesz,w tej kabinie nie ma wielu kolorów.Zreszta owiewka i tak bedzie zamknienta i niewiele bedzie widac , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 9 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2013 spod RLM 65 ,wneki i zawiecha ,kokpit RLM 02 ,wiatrak RLM 70 /jeszcze przed łoszem i te zdrapki troche wytłumie/wszystkie farby z palety gunze C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 9 Kwietnia 2013 Share Napisano 9 Kwietnia 2013 a sreberko na śmigło dawałes tez z Pactry? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 9 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2013 a sreberko na śmigło dawałes tez z Pactry? Nie Tomek, z Pactry nic na tym modelu nie ma ,smigło pomalowane metalikiem z gunze tym tanszym ,na to RLM 70 i odrapane ,wyszło słabo i bede przemalowywał . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonnym Napisano 12 Kwietnia 2013 Share Napisano 12 Kwietnia 2013 Witam.Ciekawy warsztat.Masz juz pomysł na malowanie? Co do modelu to nie jest tak ze E3 miał wnetrze RLM 02, Robert to nie jest kolor poznowojenny tylko wczesno stosowany przed wojna w z upływem czasu przechodzono na RLM 66.W wielu samolotach było tak ze wnetrze było jeszcze w kolorez RLM 02 a czesci ktore były wymieniane juz w nowy RLM 66. Wiekszosc E 3 to juz nowy kolor chociaz zdazało sie jak w samolocie "Dolfo" w wersji E 4 ze wnetrze bylo w kolorze RLM 02. Spod samolotu ładnie pomalowany, koła i wiatrak wydaje mi sie za ciemny ale to moze wina fotek.Ładny Mietek bedzie.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 12 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2013 wnetrze jak najbardziej RLM 02 bo malowanie o takie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonnym Napisano 12 Kwietnia 2013 Share Napisano 12 Kwietnia 2013 OO super duzy plus za ciekawe malowanie.Z tego co pamietam to zima 1939-40 JG 51 "Totenhand".Oczywiscie ze wnetrze RLM 02 , brak płyty pancernej, rynienki wylotow pocisków zółte albo RLM 02.No i te nietypowe ogromnie krzyze na skrzydłach. Nie zapomnij nawiercic otwor pod izolator przewodu antena radio.Panel nr 5.Bede czesto zagladał do tematu.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 16 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 16 Kwietnia 2013 Malunki gotowe ,na góre poszedł RLM 71 z Gunze C ,cieniowanie baza plus żółty i baza plus biały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 16 Kwietnia 2013 Share Napisano 16 Kwietnia 2013 Malunki gotowe Chyba nie? A gdzie plamy RLM70? Moim zdaniem pokazany na zdjęciu egzemplarz ma typowe malowanie segmentowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 16 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 16 Kwietnia 2013 Malunki gotowe Chyba nie? Uwierz mi Darku ze tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 16 Kwietnia 2013 Share Napisano 16 Kwietnia 2013 Jak chcesz zostawić ten model w jednolitym malowaniu, to Twoja decyzja. Błędna moim zdaniem, choć wiem że niektóre źródła sugerują właśnie takie malowanie tego egzemplarza (np Classic Colours). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi