Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Widziałem już na Landships Forum.

Mocny landship, a i ''rzeźba'' bez zarzutu.Czekam na jakoweś malunki...

Napisano

A propro nitów-czy przy malunkach pędzlem[nie mam aero] nie mają tendencji do zanikania??

Dwa - gdzieś w Polsce można je zakupić??

Napisano

Nity micro-mark-a są mocno wypukłe i nie powinny zanikać pod farbą. Używane przeze mnie wcześniej nity HGW są bardzo delikatne i nawet po malowaniu aero są słabo widoczne.

W Polsce chyba nikt tego nie sprowadza. Te były sprowadzane z USA. Tę próbkę tutaj mam dzięki uprzejmości Piotrka (rtipmodest). Jeszcze raz dziękuję!!

Napisano

potwierdzam, też używałem i jest to naprawdę fajny wynalazek.

Napisano

......... ............ ....................... ............. .

.................... ...................... .......... ..........

...................... ...................... ....................

.... pier yliard nitów później...................:

100_7045_zpsb45f211d.jpg

100_7042_zps2568c350.jpg

100_7044_zps5ac9236f.jpg

100_7046_zps9f66791b.jpg

100_7043_zps581ea409.jpg

Napisano

jak już ochłoniesz to przejedź sidoluxem wzdłuż linii nitów, bo trochę ta przezroczysta taśma się odkleja.

Napisano

Figurka odwzorowuje szok w jakim jestem .

Napisano

Zdjęcia oryginału pewnie słabej jakości, ale nie wiem czy był nitowany tak gęsto.

Jak wiesz w Schneiderze co drugi zeskrobałem. ale musisz mieć nieparzystą liczbę na danym odcinku.

Podziwiam skraczyk

Napisano
Zdjęcia oryginału pewnie słabej jakości, ale nie wiem czy był nitowany tak gęsto.

Jak wiesz w Schneiderze co drugi zeskrobałem. ale musisz mieć nieparzystą liczbę na danym odcinku.

Podziwiam skraczyk

Co do gęstości nitów - z innego zachowanego można sądzić, że jednak była spora. To z uzbrojeniem jest mocno retuszowane. Raczej zostawię jak jest bo przez to wygląda bardziej "kolejowo" a kolejowych zakładach to dziwadło zbudowali.

Pozdrawiam i dziękuję za komentarze.