TankRed1070 Napisano 1 Maja 2013 Napisano 1 Maja 2013 Od podstaw ale na podstawie kartonówki autorstwa CT Ertz dostępnego na portalu LandshipsII. Cytuj
plastikk Napisano 1 Maja 2013 Napisano 1 Maja 2013 Widziałem już na Landships Forum. Mocny landship, a i ''rzeźba'' bez zarzutu.Czekam na jakoweś malunki... Cytuj
plastikk Napisano 1 Maja 2013 Napisano 1 Maja 2013 A propro nitów-czy przy malunkach pędzlem[nie mam aero] nie mają tendencji do zanikania?? Dwa - gdzieś w Polsce można je zakupić?? Cytuj
TankRed1070 Napisano 1 Maja 2013 Autor Napisano 1 Maja 2013 Nity micro-mark-a są mocno wypukłe i nie powinny zanikać pod farbą. Używane przeze mnie wcześniej nity HGW są bardzo delikatne i nawet po malowaniu aero są słabo widoczne. W Polsce chyba nikt tego nie sprowadza. Te były sprowadzane z USA. Tę próbkę tutaj mam dzięki uprzejmości Piotrka (rtipmodest). Jeszcze raz dziękuję!! Cytuj
Złośliwiec Napisano 1 Maja 2013 Napisano 1 Maja 2013 Udało mi się znaleźć te piekielne nity http://www.archertransfers.com/SurfaceDetailsMain.html Rewelacyjna sprawa. Cytuj
Andrzej_LK Napisano 1 Maja 2013 Napisano 1 Maja 2013 potwierdzam, też używałem i jest to naprawdę fajny wynalazek. Cytuj
piotrkur Napisano 1 Maja 2013 Napisano 1 Maja 2013 WOW!!rewelacja!na "pierwszy rzut oka"wyglada jak przyczepa kempingowa! Cytuj
TankRed1070 Napisano 1 Maja 2013 Autor Napisano 1 Maja 2013 WOW!!rewelacja!na "pierwszy rzut oka"wyglada jak przyczepa kempingowa! Po prawdzie to opancerzony walec drogowy : http://en.wikipedia.org/wiki/Frot-Laffly_landship Cytuj
TankRed1070 Napisano 2 Maja 2013 Autor Napisano 2 Maja 2013 ......... ............ ....................... ............. . .................... ...................... .......... .......... ...................... ...................... .................... .... pier yliard nitów później...................: Cytuj
Andrzej_LK Napisano 2 Maja 2013 Napisano 2 Maja 2013 jak już ochłoniesz to przejedź sidoluxem wzdłuż linii nitów, bo trochę ta przezroczysta taśma się odkleja. Cytuj
bazylms Napisano 2 Maja 2013 Napisano 2 Maja 2013 No to żeś z tymi nitami pojechał. Ogólnie kawał dobrego modelarstwa. Cytuj
rtoipmodest Napisano 3 Maja 2013 Napisano 3 Maja 2013 Zdjęcia oryginału pewnie słabej jakości, ale nie wiem czy był nitowany tak gęsto. Jak wiesz w Schneiderze co drugi zeskrobałem. ale musisz mieć nieparzystą liczbę na danym odcinku. Podziwiam skraczyk Cytuj
TankRed1070 Napisano 3 Maja 2013 Autor Napisano 3 Maja 2013 Zdjęcia oryginału pewnie słabej jakości, ale nie wiem czy był nitowany tak gęsto.Jak wiesz w Schneiderze co drugi zeskrobałem. ale musisz mieć nieparzystą liczbę na danym odcinku. Podziwiam skraczyk Co do gęstości nitów - z innego zachowanego można sądzić, że jednak była spora. To z uzbrojeniem jest mocno retuszowane. Raczej zostawię jak jest bo przez to wygląda bardziej "kolejowo" a kolejowych zakładach to dziwadło zbudowali. Pozdrawiam i dziękuję za komentarze. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi