TankRed1070 Napisano 1 Maja 2013 Share Napisano 1 Maja 2013 Od podstaw ale na podstawie kartonówki autorstwa CT Ertz dostępnego na portalu LandshipsII. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 1 Maja 2013 Share Napisano 1 Maja 2013 Widziałem już na Landships Forum. Mocny landship, a i ''rzeźba'' bez zarzutu.Czekam na jakoweś malunki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 1 Maja 2013 Share Napisano 1 Maja 2013 aleś dorzucił do pieca... rewelacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 1 Maja 2013 Autor Share Napisano 1 Maja 2013 Dzięki! Na razie się nituje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 1 Maja 2013 Share Napisano 1 Maja 2013 A propro nitów-czy przy malunkach pędzlem[nie mam aero] nie mają tendencji do zanikania?? Dwa - gdzieś w Polsce można je zakupić?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 1 Maja 2013 Autor Share Napisano 1 Maja 2013 Nity micro-mark-a są mocno wypukłe i nie powinny zanikać pod farbą. Używane przeze mnie wcześniej nity HGW są bardzo delikatne i nawet po malowaniu aero są słabo widoczne. W Polsce chyba nikt tego nie sprowadza. Te były sprowadzane z USA. Tę próbkę tutaj mam dzięki uprzejmości Piotrka (rtipmodest). Jeszcze raz dziękuję!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złośliwiec Napisano 1 Maja 2013 Share Napisano 1 Maja 2013 Udało mi się znaleźć te piekielne nity http://www.archertransfers.com/SurfaceDetailsMain.html Rewelacyjna sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 1 Maja 2013 Share Napisano 1 Maja 2013 potwierdzam, też używałem i jest to naprawdę fajny wynalazek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 1 Maja 2013 Share Napisano 1 Maja 2013 WOW!!rewelacja!na "pierwszy rzut oka"wyglada jak przyczepa kempingowa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 1 Maja 2013 Autor Share Napisano 1 Maja 2013 WOW!!rewelacja!na "pierwszy rzut oka"wyglada jak przyczepa kempingowa! Po prawdzie to opancerzony walec drogowy : http://en.wikipedia.org/wiki/Frot-Laffly_landship Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 2 Maja 2013 Autor Share Napisano 2 Maja 2013 ......... ............ ....................... ............. . .................... ...................... .......... .......... ...................... ...................... .................... .... pier yliard nitów później...................: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 2 Maja 2013 Share Napisano 2 Maja 2013 jak już ochłoniesz to przejedź sidoluxem wzdłuż linii nitów, bo trochę ta przezroczysta taśma się odkleja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 2 Maja 2013 Share Napisano 2 Maja 2013 No to żeś z tymi nitami pojechał. Ogólnie kawał dobrego modelarstwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 3 Maja 2013 Share Napisano 3 Maja 2013 Figurka odwzorowuje szok w jakim jestem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 3 Maja 2013 Share Napisano 3 Maja 2013 Zdjęcia oryginału pewnie słabej jakości, ale nie wiem czy był nitowany tak gęsto. Jak wiesz w Schneiderze co drugi zeskrobałem. ale musisz mieć nieparzystą liczbę na danym odcinku. Podziwiam skraczyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 3 Maja 2013 Autor Share Napisano 3 Maja 2013 Zdjęcia oryginału pewnie słabej jakości, ale nie wiem czy był nitowany tak gęsto.Jak wiesz w Schneiderze co drugi zeskrobałem. ale musisz mieć nieparzystą liczbę na danym odcinku. Podziwiam skraczyk Co do gęstości nitów - z innego zachowanego można sądzić, że jednak była spora. To z uzbrojeniem jest mocno retuszowane. Raczej zostawię jak jest bo przez to wygląda bardziej "kolejowo" a kolejowych zakładach to dziwadło zbudowali. Pozdrawiam i dziękuję za komentarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 3 Maja 2013 Share Napisano 3 Maja 2013 Rewelacja !! Gratuluję pomysłu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi