Wojtek91 Napisano 22 Września 2007 Autor Share Napisano 22 Września 2007 Witam Do Dumo. Nie będzie żadnych przeróbek. Chcę zrobic oryginalną replikę tego auta. Do Marp'a Technika zrobienia foteli była następująca: Najpierw jasny szary, później naniosłem ciemno szary pyłek (aero w odległości ok 10cm od fotela. Po wyschnięciu zamskowanie i zrobienie ciemno szarego paska po środku. Jezeli chodzi o te błędy to masz racje. Postaram się to poprawić. Twój pomysł z tymi rowkami chyba wykorzystam tylko nie mogę znowu przesadzić z wielkością, bo może wyjść kijowo, ale postaram się. Tylna kanapa nie jest zmontowana więc można nad nią spokojnie popracowac. Dzięki za rady na pewno się przydadzą. Z tym brakiem cierpliwości to też masz rację, ale mam zamiar poświęcić na niego sporo czasu. Skoro tak go zaczołem to muszę tak skonczyć, a jak się uda to jeszcze lepiej. Pozdrawiam i zapraszam do dalszego komentowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 23 Września 2007 Share Napisano 23 Września 2007 Moje pytanie wynika z mojego lenistwa ale czy ten vw jest wersją angielska?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 23 Września 2007 Share Napisano 23 Września 2007 A jak ze sklejalnością? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek91 Napisano 23 Września 2007 Autor Share Napisano 23 Września 2007 Witam Do Truckerek93: Tak ten model jest wersją angielską tego pojazdu. Do Dumo: Jeśli chodzi o sklejalność to nie narzekam. Wprawdzie są niektóre elementy, które mogą trochę denerwowac, ale ogólnie jest ok. Pilnika trzeba uzyć gdyż znajda się nadlewki itp. Model skleja się przyjemnie a jakość elementów jest jak na moje oko dobra. Jestem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 23 Września 2007 Share Napisano 23 Września 2007 Wojtuś ładnie, CI idzie powodzonka i bez pośpiechu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seweryn Napisano 23 Września 2007 Share Napisano 23 Września 2007 Szkoda tylko że ten model po sklejeniu tylko przypomina jedynkę... Fujimi dało ciała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 23 Września 2007 Share Napisano 23 Września 2007 Tragedia to przednie lampy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 23 Września 2007 Share Napisano 23 Września 2007 Największa tragedia to felgi i opony.....ale co tu gadać stary model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek91 Napisano 28 Września 2007 Autor Share Napisano 28 Września 2007 Witam Widzę, że znaleźliscie trochę błędów Golfa. Co do kół to się zgodze wg mnie felgi są trochę za małe. Co do postępów budowy to posłuchałem rady Marp'a i załatełem dziury w tylnej kanapie. Jeszcze tylko przypięcia pasów i będzie skończona. Pomalowałem paski ogrzewania tylnej szyby. Poskładałem go testowo. Jedno wiem: czerwień na światłach jest za jasna. Będę to zmieniał. Światła z resztą nie pasują, czyli kolejna rzecz do przeróbki. Popatrzcie na fotki. Miłego oglądania i sorry za tą sepię na dwóch zdjęciach. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek91 Napisano 28 Listopada 2007 Autor Share Napisano 28 Listopada 2007 Witam Trochę sobię pracę zaniedbałem. Brak czasu dał o sobie znać, ale wziąłem się w garśc i ruszyłem z pracą, a mianowicie zakończyłem wnętrze i podwozie (jeszcze tylko wydech). Szykuję się do malowania samej karoserii. Mam jeszcze wykonane pare elementów ale muszę je jeszcze dopracowac. Co do wnętrza to udało mi się wykonać zapięcia pasów bezpieczenstwa, podpicować hamulec ręczny oraz gałkę zmiany biegów. Postaram się za niedługo dostarczyć kolejne zdjęcia, a na razie zdjęcia wnętrza i podwozia. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej_SCANIA Napisano 28 Listopada 2007 Share Napisano 28 Listopada 2007 Wojtek91 model coś ciekawy. Nowe fotki bardzo ładne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 28 Listopada 2007 Share Napisano 28 Listopada 2007 Niestety Golf nie osiada z tyłu 3 pasów bezpieczeństwa więc wywal jeden zatrzask . Ogółem nieźle pomalowałeś, ładna deska rozdz. , pokaż jeszcze jak Ci wyszły zegary. Ps tylne klosze poprawione? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 29 Listopada 2007 Share Napisano 29 Listopada 2007 No kolego bardzo ładnie to wnętrze wykonałeś. Bardzo mi się podoba i masz ode mnie plusa Fotki zegarów są stronę wcześniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek91 Napisano 2 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 2 Grudnia 2007 Dzięki za komentarze! Fliper_nx, światła poprawiłem. Oto fotki z pierwszego malowania. Jak na razie tydzień schnięcia i utwardzania. Potem zobacze jaki to wyszło i zajmę się dalszą obróbką - polerka itp. Oto zdjęcia: Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 2 Grudnia 2007 Share Napisano 2 Grudnia 2007 Pięknie się świeci ... mmhmmmmmm Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 2 Grudnia 2007 Share Napisano 2 Grudnia 2007 jestem pod wrażeniem Twojego warsztatu "malowarniczego"... to znaczy...yyy... lakierniczgo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 2 Grudnia 2007 Share Napisano 2 Grudnia 2007 Wykonanie jest tylko jakoś kolor kasty nie przemawia do mnie, jakiś odcień szarego lepiej by pasował do Golfa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 2 Grudnia 2007 Share Napisano 2 Grudnia 2007 Elegancko położony lakierek odcień też fajny.Oby tak dalej ! Pozdrawiam,eKrystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star200 Napisano 4 Grudnia 2007 Share Napisano 4 Grudnia 2007 Mnie tylko zastanawia dlaczego nie Europeska wersja tylko "pod prąd"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek91 Napisano 12 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2007 Po wyschnięciu lakieru zrobiłem wstępne przymiarki i popatrzcie jak to wyszło. Jak na razie pracuję jeszcze nad pasami bezpieczeństwa, gdyż tylko to dzieli mnie od końcowego poskładania modelu. Co do tej wersji pod prąd to raczej Fujimi nie dało mi wyboru. Prawdopodobnie zrobię go z brytyjskimi tablicami, więc będzie wersją europejską. Niestety Golf nie posiada z tyłu 3 pasów bezpieczeństwa więc wywal jeden zatrzask . Co ciekawe miałem okazję jeździc Golfem i on miał 3 zatrzaski. Na nim się z resztą wzorowałem. A co do świateł to udało mi sie je poprawić. Oto zdjęcia: Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek91 Napisano 17 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2008 Witam Przepraszam, że tak post pod postem, ale chce odświerzyć rochę ten temat. Udało mi się wykonać trochę prac, a mianowicie: -pasy bezpieczeństwa (robione ręcznie od podstaw z tasiemki). -mały wash felg. -przedłużenie tylnej półki gdyż była za krótka. -pomalowanie sufitu i słupków w wewnątrz auta. Nadal największym wyzwaniem jest polerka karoserii, co będzie dla mnie dużym wyzwaniem, więc jeśli możecie trzymajcie kciuki. Z mniejszych rzeczy pozostaje mi dorobić jeszcze pokrętło do otwierania szyberdachu oraz klapki przeciwsłoneczne przedniej szyby. Montaż mam nadzieję będzie juz szybki i jeśli czas mi na to pozwoli to postaram się już temat Golfa zakończyć. Oto zdjęcia: Pozdrawiam i zachęcam do komentarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Okti Napisano 17 Stycznia 2008 Share Napisano 17 Stycznia 2008 No no, kurczaczki podoba mi się. Wnętrze wyszło na prawdę przjemnie Jakiej firmy farbkami malujesz? Tamiya? Bo zanych mazów nie ma, elegancko. Pasy dodają uroku i to bardzo. Ja bym go osobiście minimalnie obnizył, bo stoi jak żyrafa, i jakoś zmniejszył profil opon, bo to sa balony. Fujimi dało ciała...A klapę tylną masz otwieraną? Powodzenia w kończeniu Golfiny, bo także robię takową ;) Aaa no i korek wlewu paliwa na czarno malujesz chyba co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek91 Napisano 26 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2008 Jeśli chodzi o malowanie i farby to maluję farbami firmy Model Master i maluję aerografem. Tylna klapa będzie zamknięta, a korek wlewu paliwa będzie oczywiście czarny. Powinienem za niedługo dać kolejne fotki. Co do kół to masz racje. Na razie nie mam innych więc te zostaną. Wg mnie jeszcze mieszczą się w granicy przyzwoitości. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek91 Napisano 3 Lutego 2008 Autor Share Napisano 3 Lutego 2008 Witam I tak oto temat Golfa dobiega końca. Model został w pełni ukończony. Nie bedę się tu rozpisywawał. Zapraszam do ogladania zdjęć. Pozdrawiam i zapraszam do komentowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 3 Lutego 2008 Share Napisano 3 Lutego 2008 No golfik 1 klasa, bardzo ładny kolorek , pozdraiwam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi