r0bson Napisano 8 Maja 2013 Share Napisano 8 Maja 2013 Witam od wczoraj zacząłem prace nad pumą model wydaje się być fajny w klejeniu jak na razie części same się składają , a z resztą wyjdzie w praniu tak więc na początek na razie tyle po Pumie w planach zamierzam zrobić Gripena / F-22 oczywiście relacje dodam i na facebooka i na modelworka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisownia Napisano 9 Maja 2013 Share Napisano 9 Maja 2013 Zasiadam w loży obserwatorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
r0bson Napisano 9 Maja 2013 Autor Share Napisano 9 Maja 2013 ok , planuje go zrobić z poligonu w Orzyszu co prawda mam tylko jedno zdjęcie z Techniki wojskowej ale może nic nie popsuje :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisownia Napisano 10 Maja 2013 Share Napisano 10 Maja 2013 Hmm, jedno zdjęcie trochę mało, poszukałbym więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
r0bson Napisano 10 Maja 2013 Autor Share Napisano 10 Maja 2013 ok lecz na razie zastój bo studia :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
r0bson Napisano 23 Maja 2013 Autor Share Napisano 23 Maja 2013 takie tam kolejne wypociny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
r0bson Napisano 11 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 11 Czerwca 2013 Witam z powodów załatwiania pracy i małego czasu którego brakuje na to piekne hobby wrzucam kilka fotek wash według mnie nie wyszedł za dobrze ale trzeba trenować a błędy rzecz ludzka wierzę będzie trzeba chyba poprawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 11 Czerwca 2013 Share Napisano 11 Czerwca 2013 Fajnie tylko czy gaśnicę nie powinny być w kolorze kamo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 11 Czerwca 2013 Share Napisano 11 Czerwca 2013 Strasznie ci się wash porozlewał.. :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 11 Czerwca 2013 Share Napisano 11 Czerwca 2013 Z tym washem to różnie jest. Potem i tak się mazia olejami, syfi itd. więc nie zawsze musi to oznaczać że wash jest nie tegez. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
r0bson Napisano 11 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 11 Czerwca 2013 dzięki za opinie z tej jednej strony jestem zadowolony, tak ogólnie rzecz biorąc to z washem zawsze byłem do tył :( ale trzeba trenować ja stosuje jakąś czarną olejną z tubki- benzyna zipo- i ludwik ew inny środek do mycia naczyń ale jak widać nie wiem czemu tak się dzieje że się rozlewa za bardzo jak zbieram to zaś z przerw też się wybiera czarny i zostaje tak jak było przed tym , a przed kalkami bezbarwny pactry gloss był i po też a powierzchnia na tym humbrolu była pięknie i jest gładka, może coś robię nie tak. Tylko nie wiem o co chodziło Ci DARTH kolego z gąsienicami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 11 Czerwca 2013 Share Napisano 11 Czerwca 2013 dzięki za opinie z tej jednej strony jestem zadowolony, tak ogólnie rzecz biorąc to z washem zawsze byłem do tył :( ale trzeba trenować ja stosuje jakąś czarną olejną z tubki- benzyna zipo- i ludwik ew inny środek do mycia naczyń ale jak widać nie wiem czemu tak się dzieje że się rozlewa za bardzo jak zbieram to zaś z przerw też się wybiera czarny i zostaje tak jak było przed tym , a przed kalkami bezbarwny pactry gloss był i po też a powierzchnia na tym humbrolu była pięknie i jest gładka, może coś robię nie tak. Tylko nie wiem o co chodziło Ci DARTH kolego z gąsienicami GAŚNICE, do gaszenia ew. pożaru kolego, ile ja bym musiał wypić żeby w Pumce gąsienice widzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 11 Czerwca 2013 Share Napisano 11 Czerwca 2013 Spróbuj zastosować sidolux. Może warstwa była za cieńka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 11 Czerwca 2013 Share Napisano 11 Czerwca 2013 Odnoszę wrażenie,że po prostu wash wżarł Ci się w kolor bazowy.Nie za cienką warstwę lakieru dałeś?Następny raz wypróbuj sidolux. Może zamiast benzynki zippo i ludwika zrób wash na zwykłej terpentynie bezzapachowej.Chociaż na tych specyfikach,które użyłeś też nie powinno byc takiego efektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
r0bson Napisano 11 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 11 Czerwca 2013 z tymi gąsienicami to fakt przepraszam za moją ślepote , w sumie fakt teraz wash wytarłem ile mogłem bo wczorajszy i popryskam go sido i zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 11 Czerwca 2013 Share Napisano 11 Czerwca 2013 Ja na początku dawało sido z aero i strasznie mi się go kładło. Chłopaki przekonali mnie do nakładania pędzlem i teraz to jest przyjemność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
r0bson Napisano 11 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 11 Czerwca 2013 to muszę popróbować na jakimś złomie bo z pędzla malowanie wychodzi gorzej niż z aero Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
r0bson Napisano 16 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 16 Czerwca 2013 Naprawa washa ocenę pozostawiam wam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi