hypnos82 Napisano 14 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 14 Czerwca 2013 Dzieki chłopaki za pozytywne oceny Z zimmeritem wyszedł po prostu brak wiedzy, ale ogólnie staram się sklejać jak najlepiej. No jeszcze pare drobnych elementów i pójdzie podkład A malowanie będę robił takie jak w instrukcji, czyli trójkolorowe. Z brudzingiem nie zamierzam przesadzic ;) Zrobie cos na wzór Stuga, może co nieco dodam jeszcze, bo zaopatrzyłem się w zestaw suchych pasteli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 16 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 16 Czerwca 2013 Dzis zrobiłem osłony na wieży i o ile te delikatne ślady po wypychaczach nie przeszkadzają w gąsienicach, tak tutaj musiałem troszkę zaszpachlować. Przy okazji, kompletuje już inne elementy i w tygodniu zaczne przgotowania do malowania. Po kilku chwilach namysłu, postanowiłem jednak wykorzystać błotniki ( częściowo ) Taki będzie układ błotników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 16 Czerwca 2013 Share Napisano 16 Czerwca 2013 Oglądając twoją ostatnią aktualizację przypomniałem sobie o swoim błędzie przy KT który ty również popełniłeś... chodzi mi o cięcie błotników. Myślę że po tym zdjęciu zrozumiesz o co mi chodzi Kiedyś Jacek bigmodel wstawił u mnie w warsztacie lepszy rysunek ale niestety zniknął. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 16 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 16 Czerwca 2013 Chodzi ci zapewne o krawedzie łączenia. Jeśli tak, to które należy usunąć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 16 Czerwca 2013 Share Napisano 16 Czerwca 2013 Jeżeli nie będziesz dawał tych wykończeń błotników z przodu które osłaniają koła napędowe to powinieneś usunąć te elementy zaznaczone na zielono no i resztę to co na czerwono Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 16 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 16 Czerwca 2013 Dzieki wielkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisownia Napisano 16 Czerwca 2013 Share Napisano 16 Czerwca 2013 Twitch brawo za info o błotnikach - o to tu na forum chodzi. Hypnos dla pewności przeszlifuj sobie porządniete zapasowe gąsienice - wypychacz widoczny po pomalowaniu to deal braker. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 16 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 16 Czerwca 2013 Tak wiem Przed malowaniem jeszcze dobrze posprawdzam, co ewentualnie trzeba będzie skorygować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamilkar Napisano 16 Czerwca 2013 Share Napisano 16 Czerwca 2013 Czołem. hypnos - zwróć uwagę na klocek do blokowania koła. Normalnie był mocowany na tylnej płycie kadłuba, ale od pewnego okresu nie montowano go tam. Mało tego na niektórych KT był zdejmowany do malowania kamuflażu, ale w większości był malowany razem z całym czołgiem. Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 16 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 16 Czerwca 2013 Ogólnie i tak troche wyszła kiszka, żeby sie wzorowac na jakims historycznym odpowiedniku. Planuje go normalnie tam zamontowac, tylko że pomaluje osobno. Chyba, że cos doradzisz ciekawego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamilkar Napisano 17 Czerwca 2013 Share Napisano 17 Czerwca 2013 Czołgiem ( Czołem ) ! hypnos podaj proszę, adres e-mail. Reszta na PRIVA. Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 18 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 18 Czerwca 2013 Można powiedzieć, że pierwszy etap prac został zakończony. Całośc została skompletowana i dopiero po pomalowaniu będzie montowana na stałe. Zostało jeszcze tylko przygotowanie do malowania. Błotniki zostały poprawione, choć jeszcze zastanawiam się nad drobnymi uszkodzeniami tych krawędzi. No i za bardzo nie wiem, w którym momencie je zamontować, tak aby je pomalować, a zarazem nie utrudnić sobie założenia gąsienic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 18 Czerwca 2013 Share Napisano 18 Czerwca 2013 Jeżeli błotniki będziesz malował osobno to zamontuj je na końcu... będzie ci łatwiej wsadzić gąsienice bo o ile dobrze widzę to są podzielone tylko jednym miejscu. Też tak zrobiłem przy swoim KT i błotniki sporo mi utrudniły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 18 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 18 Czerwca 2013 Dzieki za rade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 21 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 21 Czerwca 2013 Dzis położyłem podkład. Tym razem postanowiłem zaopatrzyć się w podkład akrylowy firmy MOTIP Jutro zaczne kłaść baze i wstawie fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 22 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 22 Czerwca 2013 Baza położona. Oczywiście, dalej pozostaje przy metodzie pędzla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 22 Czerwca 2013 Share Napisano 22 Czerwca 2013 Pocieniuj aerografem ten piaskowy. Pod żadnym pozorem tego tak nie zostawiaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 22 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 22 Czerwca 2013 Nie mam aerografu :P Bede musiał cos pokombinowac pedzlem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 23 Czerwca 2013 Share Napisano 23 Czerwca 2013 możesz sprobowac olejami później gdzieś widziałem takom technikę, swoją drogą fajnie ci wyszło pędzlem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamilkar Napisano 23 Czerwca 2013 Share Napisano 23 Czerwca 2013 Nie mam aerografu :P Bede musiał cos pokombinowac pedzlem hypnos - daj sygnał, to powiem Ci jak to zrobić. Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 23 Czerwca 2013 Share Napisano 23 Czerwca 2013 Pędzlem można zrobić naprawdę świetny efekt. Potrzeba tylko trochę wolnego czasu i cierpliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisownia Napisano 23 Czerwca 2013 Share Napisano 23 Czerwca 2013 Dokładnie tak, liczy się ilość warstw farby im więcej damy różnych kolorów tym lepiej. Akryl czy olej zasady są podobne, oczywiście poza różnicami wynikającymi z właściwości farb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
author21 Napisano 25 Czerwca 2013 Share Napisano 25 Czerwca 2013 Żeby jarzmo nie opadało, ja zawsze traktuje ruchome elemnty farbą modelarską .Przy wysychaniu trzba co jakiś czas poruszyć. Tworzy się warstwa cienka na tyle, że nie zakleja się ,a wystarczająca do ciaśniejszego pasowania. Lufa podnosi się , opada z lekkim oporem i zostaje w położeniu, które chcemy. Metoda sprawdziła się również w tym tygrysie. Poprostu spaswanie części ciasniejsze niż "fabryczne" Dragona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 27 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 27 Czerwca 2013 W końcu znalazłem trochę wolnego czasu na dalsze prace. Tak się prezentuje kicia po dwudniowych walkach z pedzlami ;). Przed malowaniem, niektóre miejsca rozjaśniłem i ogólnie jestem pozytywnie zaskoczony efektami. Dalsze zabiegi powinny jeszcze bardziej wpłynąć na lepszy wygląd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisownia Napisano 27 Czerwca 2013 Share Napisano 27 Czerwca 2013 Bardzo ładnie wyszło, miejscami jest nierówno pokryte ale po washah, filtrach nie będzie śladu. Dobra baza do dalszej pracy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi