Maks Benson Napisano 10 Października 2013 Autor Share Napisano 10 Października 2013 Bez komentarza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maks Benson Napisano 11 Października 2013 Autor Share Napisano 11 Października 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 11 Października 2013 Share Napisano 11 Października 2013 Ciekaw jestem efektu finalnego Bardzo fajnie Ci to wychodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 11 Października 2013 Share Napisano 11 Października 2013 podoba się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maks Benson Napisano 11 Października 2013 Autor Share Napisano 11 Października 2013 Coś mi nie pasowało z tymi kołami... to zmieniłem ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maks Benson Napisano 12 Października 2013 Autor Share Napisano 12 Października 2013 (edytowane) Coś mi nie podchodzi ten goleń, może zbuduję go od podstaw. Edytowane 12 Października 2013 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maks Benson Napisano 12 Października 2013 Autor Share Napisano 12 Października 2013 (edytowane) Edytowane 12 Października 2013 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maks Benson Napisano 12 Października 2013 Autor Share Napisano 12 Października 2013 Dłubałem dłubałem i mamy rezultaty... pierwszy od podstaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maks Benson Napisano 14 Października 2013 Autor Share Napisano 14 Października 2013 Niewielki progres... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 15 Października 2013 Share Napisano 15 Października 2013 Bardzo ładnie, mam nadzieję, że wytrzymają ciężar modelu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maks Benson Napisano 15 Października 2013 Autor Share Napisano 15 Października 2013 Drodzy koledzy, ja w kwestii rycia linii podziału. Czytając liczne porady, natrafiłem coś co przypomina maskę. Kawałek blaszki z różnymi kształtami w różnych wymiarach (kółka, kwadraciki, półkola, etc). Podpowiedzcie proszę jak się to fachowo nazywa, szukałem po maskach, ale na nic nie natrafiłem. A może ktoś wie gdzie jest to dostępne od ręki? Z góry dzięki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frosty Napisano 15 Października 2013 Share Napisano 15 Października 2013 Nazywa sie to "scribing template" ale na nasze nie mam pojęcia jak przełożyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek - MaXus Napisano 15 Października 2013 Share Napisano 15 Października 2013 M.in. Eduard ma w ofercie różnego typu szablony: http://www.mojehobby.pl/catalog/Inne-akcesoria.html Można też trafić na innych producentów (nawet mam jakiś), ale nazwy nie pamiętam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maks Benson Napisano 19 Października 2013 Autor Share Napisano 19 Października 2013 Odtwarzam linie podziału... idzie jak po gruzie. Okna i drzwi spasowane tak jakby w zestawie znalazły się przez przypadek. Jedyne rozwiązanie to wszystkie zostawić otwarte ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 19 Października 2013 Share Napisano 19 Października 2013 Model nie posiadał żadnych linii podziału, nie mówiąc nic o nitach. Jedyne wgłębienia w poszyciu to miejsca imitacji drzwi, które i tak muszę zaszpachlować. Tak wiec czeka mnie sporo drapania po modelu.. Nie ma linii, bo to tak naprawdę 30 letni Matchbox jest Stąd taka technologiczna przepaść między tym co znamy z bardziej współczesnych produkcji Revella. Przy okazji pochwalę, że tak ładnie ten stareńki modelik oporządzasz. Jeden z najzgrabniejszych śmigłowców jakie zbudowano w historii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maks Benson Napisano 24 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2014 Powracam do tematu... szyby wklejone i zabieram się ze "wydech" pudełkowy... i moja koncepcja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maks Benson Napisano 26 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2014 Zmiana koncepcji... na bazie powyginanej blaszki wykonałem odlew z żywicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kret69 Napisano 6 Lutego 2014 Share Napisano 6 Lutego 2014 Maks, przyprawiasz mnie o kompleksy. Ja go robię z pudła, a tu takie cudeńka. Swoją drogą nie mogę utrafić z rozłożeniem prac. Jak robiłem totalnie zamkniętego UH-60, to wnętrze kabiny robiłem i robiłem a nic nie widać. W Dauphinie jak słusznie zauważyłeś nie ma opcji, żeby te drzwi zgrabnie pozamykać, a ja idę po minimalu we wnętrzu... No nic, pozostaje podziwiać i gryźć paznokcie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi