Skocz do zawartości

L-60 Brigadyr, 1:100, Plasticart

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czołem!

Jakiś czas temu dostałem do rąk drabich, nadany przez Artka82, malutki model, malutkiego - acz urokliwego samolotu wraz z doczepioną karteczką. W myśl niej miałby powstać ładny model ładnego samaliota... Czy będzie ładny - nie wiem, ale wiem, że będzie powstawał...

Po licznych wewnątrzczłowieczych bojach doszedłem do wniosku, że zyska barwy L-60tki eksploatowanej swego czasu przez krakowski LPR, na dodatek chyba najlepiej udokumetowanej fotograficznie, m.in. dlatego, że po zakończeniu służby trafiła ona do krakowskiego Muzeum Lotnictwa...

Jak przystało na model z Plasticartu jest maksymalnie uproszczony (czego się zresztą spodziewać przy długości całkowitej 8 cm). Teoretycznie mam zamiar popełnić go w "wintydżowej" koncepcji, choć też nie do końca powiedziane, czy nie przyjdzie mi do głowy go w minimalnym zakresie zepsuć;)

v2013062811232745356898.jpg

v2013062811232823284882.jpg

v2013062811232825790359.jpg

Napisano

No proszę, widzę że idziesz jak burza z tymi modelami. Zazdroszczę trochę wolnego czasu, którym ostatnio nie dysponuję No ale co tam, będę się przyglądał jak idzie psucie tego mikrusa A jak byś się rozmyslił co do malowania, bo jak rozumiem będę miał konkurencję dla mojej sanitarki L-60 to tu masz taki mały przegląd z niemieckiego forum

L60_zpse8fbb7ee.jpg

Napisano
No proszę, widzę że idziesz jak burza z tymi modelami. Zazdroszczę trochę wolnego czasu, którym ostatnio nie dysponuję No ale co tam, będę się przyglądał jak idzie psucie tego mikrusa A jak byś się rozmyslił co do malowania, bo jak rozumiem będę miał konkurencję dla mojej sanitarki L-60 to tu masz taki mały przegląd z niemieckiego forum

Nein! Będzie sanitarka:)

Za cztery godziny będzie gotowa:) Oczywiście żartuję, chociaż w 87 roku pewnie nie byłby to żart a całkiem realna obietnica;) Zwłaszcza, że właśnie się zaczynają wakacje... Tymczasem schnie sobie sklejony kadłub... Zatopiony kropelką;)

Napisano
No proszę, widzę że idziesz jak burza z tymi modelami. Zazdroszczę trochę wolnego czasu
Heh, bez przesady! Tak prosty model można zrobić w jeden wieczór. No, z ładnym wymalowaniem w trzy!

Swoja drogą drabik może kiedyś byś się zmierzył z jakimś bardziej nowoczesnym produktem? Ja też lubię stare modele i rozumiem fascynację nimi, ale staram się nie zamykać w getcie z vintygami albo produktami zgoła współczesnymi, ale jakościowo i ideowo nawiązującymi do staroci...

Napisano

Banny, jak nas będzie stać na nowocześniejsze produkty to bankowo coś się skrobnie. Sam czekam na przypływ gotówki co by nabyć nowego MiDwaja w 1/48 i Puszczyka. Ale poczekaj, kolega Krzyś jeszcze zaskoczy

Napisano

No jak LPR to też podglądam.

A robił ktoś tego Brigdyra w 1:72?

Napisano

Ja mam, ja mam Niech mi tylko córa podrośnie to będziemy lepić

Napisano

Wystałem sobie kiedyś, za całe kieszonkowe, tego szkraba w Składnicy Harcerskiej. Byłem z niego bardzo dumny, w pudełku do dziś mój Ojciec trzyma jakieś drobiazgi... Powodzenia.