active Napisano 7 Lipca 2013 Share Napisano 7 Lipca 2013 Witam niedawno udało mi się upolować na alledrogo złom Car transportera z Revella jako że po intensywnych poszukiwaniach w PL niestety nie idzie kupić nowego a naebaju ceny są dość wysokie, tak wyglądał jak go dostałem: oczywiście jak to złom parę części brakuje mnóstwo jest połamanych i pozalewanych klejem ale jako że jest to model na mojej liście "must have" to muszę go reanimować ;) przez około 2tygodnie udało mi się zerwać z niego lakier za pomocą cleanlux i kreta i papierów ściernych porozklejać praktycznie do części pierwszych i posklejać połamane części, i w obecnym momencie wygląda tak: jeśli chodzi o poważniejsze braki to nie ma 2 belek łączących górne części ( trzy po prawej oryginał dwie po lewej awaryjne dorobione) i tu małe pytanie czy warto bawić się w robienie odlewów żeby były kwadratowe ? czy zostawić 2 okrągłe ? na obecny moment trwają pracę nad szpachlowaniem i myślę że na tygodniu uda mi się zacząć malować ramę ,ale nie potrafię zdecydować się na kolor... mile widziane podpowiedzi ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 7 Lipca 2013 Share Napisano 7 Lipca 2013 i tu małe pytanie czy warto bawić się w robienie odlewów żeby były kwadratowe ? czy zostawić 2 okrągłe ? Tak, po mojemu, to jak masz je zostawić okrągłe, to po diabła w ogóle bawiłeś się w zmywanie farby, rozklejanie itp. Efekt dokładnie tak samo dziadowski. Przecież możesz kupić dwie belki kwadratowego polistyrenu (wariant droższy, ale prostszy do wykonania) lub za 2 zł arkusz polistyrenu 2 mm i skleić kwadrat (wariant tańszy, lecz trudniejszy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
active Napisano 7 Lipca 2013 Autor Share Napisano 7 Lipca 2013 no racja zapomniałem że takie elementy też da się kupić ;) i właśnie znalazłem takowy PLASTRUCT 90709 - Profil kwadratowy 0,3 mm x 0,3 mm x 250 mm czyli dokładnie ten sam wymiar ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RapToWny Napisano 8 Lipca 2013 Share Napisano 8 Lipca 2013 Tak jak Marak mówi, profile styrenowe będą chyba najlepszym rozwiązaniem. Jeszcze nie widziałem warsztatu z tym modelem, więc będę tutaj zaglądał. powodzenia w dalszych pracach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
active Napisano 8 Lipca 2013 Autor Share Napisano 8 Lipca 2013 Profil zakupiony farbki i rozcieńczalnik do nich też , zamierzam powoli wypędzać humbrole i wybór padł na tamki akrylowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kanapa Napisano 9 Lipca 2013 Share Napisano 9 Lipca 2013 Widze, ze skala jest 1:25. Chcialbym kiedys upolowac taka naczepe dla siebie ale mam watpliwosc. Poniewaz mam kilka samochodow (osobowek) w skali 1:24 a naczepa widze 1:25 to pytanie moje brzmi czy te osobowki wejda na ta naczepe zeby byly "wiezione"?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 9 Lipca 2013 Share Napisano 9 Lipca 2013 Powinny wejść, między 1:24 a 1:25 jest coś koło 1 mm różnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 9 Lipca 2013 Share Napisano 9 Lipca 2013 Na tą naczepę wchodzi 8 osobówek, wiem bo sam takową posiadam ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 9 Lipca 2013 Share Napisano 9 Lipca 2013 Dokładnie. Tylko opony ta naczepa ma miękkie , ale jest na to sposób--- trzeba je wypchać gąbką i będzie git. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
active Napisano 9 Lipca 2013 Autor Share Napisano 9 Lipca 2013 jak ktoś z was ma jakieś zdjęcia złożonej to prosił bym o podesłanie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamuss Napisano 12 Lipca 2013 Share Napisano 12 Lipca 2013 Ciekawy jestem jak wyjdzie finalna wersja. Swoją drogą, też marzy mi się taka laweta, do tego ciągnik i kilka klasycznych MB na grzbiecie. Pamiętam, jak kiedyś (z 10-13 lat temu) stały te transportery w jakimś sklepie z zabawkami (nie wiem czy nie w Smyku) po około 100pln i nikt nie chciał tego kupić. Potem przecenili na około 80pln i chyba z czasem zeszły. Teraz żałuję, że nie kupiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
active Napisano 24 Lipca 2013 Autor Share Napisano 24 Lipca 2013 co do ciągnika będzie to też model który udało mi się upolować jako "złom" (Peterbilt) z tym że sklejona jest tylko rama i silnik reszta części albo w ramkach albo luzem ale liczyłem są wszystkie ;) przymierzone jakiś tydzień temu tak to wyglądało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
active Napisano 4 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 4 Sierpnia 2013 w ostatnim czasie stwierdziłem że elementy pneumatyki zastąpię metalowymi wstawkami i w wersji testowej wygląda to tak w dalszym ciągu poszukuję niestety bez skutku jakichkolwiek fotografii realnej takiej lawety o ile wogóle istnieje jeśli miał ktoś z taką do czynienia bądź ma swoją sklejoną mile widziane by były jakieś zdjęcia ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mors Napisano 4 Sierpnia 2013 Share Napisano 4 Sierpnia 2013 Nie szukaj konkretnie tej naczepy. Poszukaj wszelkich zdjęć Car Transporterów czy też naczep Lohra. One są wszystkie podobne w konstrukcji i to dostarczy Ci niezliczonej ilości zdjęć Pozdro Mors Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi