Piotr_P Napisano 12 Listopada 2013 Share Napisano 12 Listopada 2013 dużo lepiej. ja ten patent zastosowałem w swoim warsztacie Mig-19. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 12 Listopada 2013 Share Napisano 12 Listopada 2013 dużo lepiej. ja ten patent zastosowałem w swoim warsztacie Mig-19. widzę że tobie się trafiła Su-7 z wyrazniejszym rysunkiem wnęk... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 14 Listopada 2013 Autor Share Napisano 14 Listopada 2013 Cześć, Przykleiłem wnęki odciśnięte w folii aluminiowej z zestawu Su 7. To napaćkane świecące to lakier gloss którego użyłem jako kleju. Zobaczymy po wyschnięciu czy będzie trzymać . ?. created by C.D.N Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 14 Listopada 2013 Share Napisano 14 Listopada 2013 Zdecydowanie lepiej, co do lakieru to aż tak dużo nie trzeba żeby trzymało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 14 Listopada 2013 Autor Share Napisano 14 Listopada 2013 Zdecydowanie lepiej, co do lakieru to aż tak dużo nie trzeba żeby trzymało. Mam jakąś dziwną manię żeby wszystkiego używać z nadmiarem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 14 Listopada 2013 Autor Share Napisano 14 Listopada 2013 Podjąłem decyzję że malowanie będzie pudełkowe z nr bocznym 9204. Teraz powoli będę kompletował farby. Szaroniebieski na spód już mam i potrzebuje Waszych wskazówek co do kolorów farb jakie mam wybrać jeżeli chodzi o górne powierzchnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 16 Listopada 2013 Autor Share Napisano 16 Listopada 2013 Cześć, Powoli prace przy "suczce" idą do przodu. Dzisiaj pomalowałem część skrzydeł na kolor aluminium. Psiknąłem także kolorem dól zbiorników i elementy podwozia oraz rakiety na biało. Dokonałem także wstępnej przymiarki połówek skrzydeł z wnękami. Na zdjęciu wnęk widać włoski które już usunąłem , zobaczyłem dopiero je na fotce. Do malowania użyłem farb Vallejo i Pactra (wnęki). W następnej kolejności planuję zabrać się za montaż skrzydeł oraz porzeżbić przy przedniej goleni . created by C.D.N Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 16 Listopada 2013 Share Napisano 16 Listopada 2013 Wnęki z folii zupełnie inne niż z drucików, zdecydowanie folia górą. A teraz mi powiedz jak zamierzasz jeszcze dać przewody?? Ścianki musisz wypełnić HIPS'em. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 16 Listopada 2013 Autor Share Napisano 16 Listopada 2013 Wnęki z folii zupełnie inne niż z drucików, zdecydowanie folia górą. A teraz mi powiedz jak zamierzasz jeszcze dać przewody?? Ścianki musisz wypełnić HIPS'em. Też ni się wydaje że folia lepiej wygląda . Co do ścianek we wnękach to takowe będą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 17 Listopada 2013 Autor Share Napisano 17 Listopada 2013 Mała aktualizacja. Zamaskowałem aluminiowe części skrzydeł. created by Poprawiłem także trochę zestawową przednią goleń podwozia. Wygląda chyba troszkę lepiej niż wcześniej. created by I przymiarka z nowym kółkiem . created by C.D.N Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 22 Listopada 2013 Autor Share Napisano 22 Listopada 2013 Skrzydła już sklejone , jutro szpachlowanie . created by C.D.N Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 23 Listopada 2013 Autor Share Napisano 23 Listopada 2013 Cześć, Postanowiłem zrobić celownik . Użyłem kawałków plastiku oraz kawałków blaszki fototrawionej. Szkiełko jest z cieniutkiej okładki. Nie za bardzo mi wyszedł ale nie posiadam odpowiedniej lupy do robienia tak małych elementów. created by C.D.N Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 23 Listopada 2013 Share Napisano 23 Listopada 2013 Kółko rewelacja. Osadź je na igle lekarskiej. Celownika sam bym takiego nie wydłubał. A mam takie pytanie aluminium okleiłeś, a nie uszkodzi taśma powłoki?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 24 Listopada 2013 Autor Share Napisano 24 Listopada 2013 Kółko rewelacja. Osadź je na igle lekarskiej. Celownika sam bym takiego nie wydłubał. A mam takie pytanie aluminium okleiłeś, a nie uszkodzi taśma powłoki?? Dzięki . Co do celownika to na pewno byś zrobił lepszy. Moje umiejętności daleko odstają od Waszych. Do budowy tak małych elementów muszę zainwestować w jakąś porządną lupę i oświetlenie. Aluminium na skrzydłach psiknąłem lakierem więc mam nadzieję że nic się nie stanie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 24 Listopada 2013 Autor Share Napisano 24 Listopada 2013 muszę zainwestować w jakąś porządną lupę i oświetlenie. i pęsetę z ostrymi końcówkami ogólnie to oglądam od dawna Twój temat, trzymam kciuki za dalszy rozwój prac. Celownik bardzo fajnie wyszedł Pozdrawiam Dzięki , ja też oglądam Twoje zmagania z Bf 110 i jestem pod wielkim wrażeniem Twoich umiejętności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 24 Listopada 2013 Autor Share Napisano 24 Listopada 2013 Mała aktualizacja warsztatu. Model nabiera kształtów, połączyłem skrzydła z kadłubem. Na dole powstały duże szpary do zaszpachlowania. Powoli zbliża się malowanie czego się trochę obawiam ponieważ będę robił po raz pierwszy kamo aerografem. created by C.D.N Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 1 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2013 Dzisiaj jak wróciłem z roboty miałem położyć podkład. Niestety na spodzie kadłuba szpachla trochę się zapadła i musiałem zaszpachlować raz jeszcze . Myślę że z powodu natłoku pracy do końca roku go nie skończę. created by C.D.N Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 1 Grudnia 2013 Share Napisano 1 Grudnia 2013 Zapadanie się szpachli, najgorsze co może być. Jakoś przegapiłem jeden post. Takie szpary najlepiej uzupełniać HIPS'em i zalewać CA niż szpachlować. Ale dałeś rade, jedna jeszcze warstwa i będzie gicior Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 2 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 2 Grudnia 2013 Zapadanie się szpachli, najgorsze co może być. Jakoś przegapiłem jeden post. Takie szpary najlepiej uzupełniać HIPS'em i zalewać CA niż szpachlować. Ale dałeś rade, jedna jeszcze warstwa i będzie gicior Dzięki za radę. Myślę że raz jeszcze i wystarczy , a może i nie trzeba już będzie szpachlować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 3 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 3 Grudnia 2013 Myślę że już wystarczy tej szpachli . W niedzielę mycie , maskowanie i podkład. created by C.D.N Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 3 Grudnia 2013 Share Napisano 3 Grudnia 2013 To czekam na pierwsze barwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcinej Napisano 3 Grudnia 2013 Share Napisano 3 Grudnia 2013 Lini podziału/nitowania nie próbujesz odtworzyć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 5 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2013 Lini podziału/nitowania nie próbujesz odtworzyć ? Myślałem nad tym ale postanowiłem że zostawię tak jak jest. Muszę się zaopatrzyć w odpowiednie taśmy i rysiki do odtwarzania linii. Wypróbuję odtwarzanie na jakimś złomie. Nie chciałbym też zepsuć tej suczki nieumiejętnym odtworzeniem linii podziału. W sumie to jest mój pierwszy model w którym dokonuje jakiś przeróbek typu wnęki, goleń podwozia czy np celownik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 5 Grudnia 2013 Share Napisano 5 Grudnia 2013 Raczej ją zepsujesz zostawiając zatarte linie. Nie ma problemu w tym, żebyś nauczył się na złomie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 5 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2013 Raczej ją zepsujesz zostawiając zatarte linie. Nie ma problemu w tym, żebyś nauczył się na złomie. Zatarte linie odtworzyłem w miarę swoich możliwości . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi