kowal76 Napisano 6 Grudnia 2013 Autor Napisano 6 Grudnia 2013 Cześć, Dzisiaj położyłem podkład Vallejo. Nie wygląda to za dobrze ale już nie zamierzam zmywać i malować raz jeszcze. W końcu muszę przerzucić się na farbki Tamiya bo Vallejo jakoś mi nie przypadły do gustu. Używam aerografu z dolnym doczepianym zbiorniczkiem i chyba żle wybrałem . Powinienem dołożyć 4 dychy i kupić z górnym zbiornikiem. Zbiorniczek ma tendencje do spadania i maluje się nim nie wygodnie. Może wypróbuje na tym modelu "preshading" . created by C.D.N Cytuj
kowal76 Napisano 6 Grudnia 2013 Autor Napisano 6 Grudnia 2013 I stało się , w trakcie maskowania przedniej części owiewki pękła po całości . Cytuj
kowal76 Napisano 6 Grudnia 2013 Autor Napisano 6 Grudnia 2013 Co Ty w imadle tą owiewkę maskowałeś ? nie w imadle w moich malutkich łapkach Cytuj
smialus Napisano 6 Grudnia 2013 Napisano 6 Grudnia 2013 To zostaje Ci tłoczenie. Akurat w suce nie ma jakiegoś wielkiego problemu, nie ma skomplikowanych kształtów. Osłona wydechu ma dwie części, możesz to jeszcze poprawić. Cytuj
Moses Napisano 6 Grudnia 2013 Napisano 6 Grudnia 2013 Ew napisać do Mastercrafta z prośbą o podesłanie nowej Cytuj
kowal76 Napisano 6 Grudnia 2013 Autor Napisano 6 Grudnia 2013 To zostaje Ci tłoczenie. Akurat w suce nie ma jakiegoś wielkiego problemu, nie ma skomplikowanych kształtów. Osłona wydechu ma dwie części, możesz to jeszcze poprawić. Cześć, co do tłoczenia to chyba nie wchodzi w grę ponieważ nie mam pojęcia jak to zrobić. Kupię zestaw Plastyka i już. Co do osłony wydechu to chodzi o dyszę ?. Cytuj
kowal76 Napisano 6 Grudnia 2013 Autor Napisano 6 Grudnia 2013 Ew napisać do Mastercrafta z prośbą o podesłanie nowej Z tym się zgodzę . Kiedyś potrzebowałem szkiełko do MiG 21 Plastyka i napisałem meila do Plastyka. Miła Pani odpisała że brakującą część wyślą do mnie za darmoszkę . Szkiełko przyszło ale niestety także pęknięte, pewnie uszkodziło się podczas wysyłki. Cytuj
smialus Napisano 6 Grudnia 2013 Napisano 6 Grudnia 2013 To zostaje Ci tłoczenie. Akurat w suce nie ma jakiegoś wielkiego problemu, nie ma skomplikowanych kształtów. Osłona wydechu ma dwie części, możesz to jeszcze poprawić. Cześć, co do tłoczenia to chyba nie wchodzi w grę ponieważ nie mam pojęcia jak to zrobić. Kupię zestaw Plastyka i już. Co do osłony wydechu to chodzi o dyszę ?. Jak najbardziej. Cytuj
kowal76 Napisano 7 Grudnia 2013 Autor Napisano 7 Grudnia 2013 To zostaje Ci tłoczenie. Akurat w suce nie ma jakiegoś wielkiego problemu, nie ma skomplikowanych kształtów. Osłona wydechu ma dwie części, możesz to jeszcze poprawić. Cześć, co do tłoczenia to chyba nie wchodzi w grę ponieważ nie mam pojęcia jak to zrobić. Kupię zestaw Plastyka i już. Co do osłony wydechu to chodzi o dyszę ?. Jak najbardziej. Jest jeszcze cała dysza do wklejenia. Nie montowałem jej żeby było łatwiej pomalować . Cytuj
Piotr_P Napisano 7 Grudnia 2013 Napisano 7 Grudnia 2013 (edytowane) ja jednak zainwestuję w osłonę pavli-5zł to nie majątek http://www.arcforums.com/forums/air/index.php?showtopic=209271 Edytowane 7 Grudnia 2013 przez Gość Cytuj
kowal76 Napisano 7 Grudnia 2013 Autor Napisano 7 Grudnia 2013 Dzisiaj pierwsze malunki . Jutro zamaskuję zieleń i psiknę miejsca gzie jest aluminium. Mam już nową owiewkę którą także już pomalowałem. Sory za fotki ale tak się robi przy sztucznym świetle a nie posiadam porządnej lampy. created by C.D.N Cytuj
kowal76 Napisano 7 Grudnia 2013 Autor Napisano 7 Grudnia 2013 A wiadomo jakie malowanie będzie?? Pudełkowe "9204" Cytuj
Piotr_P Napisano 7 Grudnia 2013 Napisano 7 Grudnia 2013 ładnie reflektory przy podwoziu przednim wyszły Cytuj
smialus Napisano 7 Grudnia 2013 Napisano 7 Grudnia 2013 To już muzealny eksponat i stoi w Malborku. Miło, że z koniem na stateczniku . I taniskoka ciekawostka, pierwsze lotnisko było w Świdwinie -> Powidz -> Świdwin. To był ostatni samolot który opuścił Powidzkie lotnisko. Cytuj
kowal76 Napisano 8 Grudnia 2013 Autor Napisano 8 Grudnia 2013 Trzeba obchodzić się jak z jajkiem z modelem pomalowanym farbkami Vallejo. Przy mocniejszych dotknięciach podkład odpada . created by C.D.N Cytuj
Moses Napisano 8 Grudnia 2013 Napisano 8 Grudnia 2013 Używałm podkładu Vallejo i po wykończeniu całej butli przerzuciłem się n Surfacera Gunze. Podkład w ogóle nie trzyma się tworzywa, odtłuszczanie, mycie nic nie pomaga. Ogólnie polecam zmycie podkładu, wywalenie puszki do śmieci, kupno surfacera. Inaczej czeka Cię odchodząca płatami farb wraz z bluetciem tudzież z taśmą maskującą :/ Cytuj
kowal76 Napisano 8 Grudnia 2013 Autor Napisano 8 Grudnia 2013 Używałm podkładu Vallejo i po wykończeniu całej butli przerzuciłem się n Surfacera Gunze. Podkład w ogóle nie trzyma się tworzywa, odtłuszczanie, mycie nic nie pomaga. Ogólnie polecam zmycie podkładu, wywalenie puszki do śmieci, kupno surfacera. Inaczej czeka Cię odchodząca płatami farb wraz z bluetciem tudzież z taśmą maskującą :/ Zobaczę co będzie dalej się działo. Jeśli podkład ma złazić pod wpływem taśmy itp, to po co go produkują i sprzedają ?. Cytuj
Moses Napisano 8 Grudnia 2013 Napisano 8 Grudnia 2013 To już pytanie do panów z Vallejo ;) Jak masz jakiś złom, odtłuść go dynksem pryśnij podkład bazowe kolory i zobacz jak się taśma odkleja. Szkoda aby Twoja praca przez takie coś skończyła na ścianie lub w koszu ;) Cytuj
kowal76 Napisano 8 Grudnia 2013 Autor Napisano 8 Grudnia 2013 To już pytanie do panów z Vallejo ;) Jak masz jakiś złom, odtłuść go dynksem pryśnij podkład bazowe kolory i zobacz jak się taśma odkleja. Szkoda aby Twoja praca przez takie coś skończyła na ścianie lub w koszu ;) Tak zrobię , dzięki Moses. Cytuj
Piotr_P Napisano 8 Grudnia 2013 Napisano 8 Grudnia 2013 ja też z vallejo nie mam dobrych wspomnień.Wgryzał się w plastik i inne takie. Już przeszedłem na podklad samochodowy motip. Lubię vallejo farbki ale przyczepnosć nie jest super. Raczej pactra lepsza była pod tym względem. Muszę gunze spróbować jeszcze. Cytuj
Moses Napisano 8 Grudnia 2013 Napisano 8 Grudnia 2013 Co ciekawe zauwżyłem jeszcze przy podkładach Vallejo, gryzie się z nałożonymi wcześniej emaliami. Jeżeli się wcześniej nimi malowało i na to pryśnie się podkład robi się piękna pajęczynka Cytuj
kowal76 Napisano 8 Grudnia 2013 Autor Napisano 8 Grudnia 2013 Pomalowałem aluminium oraz stożek żółtym. Teraz poczekam niech podeschnie po czym psiknę lakierem i dopiero zamaskuje. Zobaczymy jak się będzie farbka zachowywać. created by created by C.D.N Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi