kowal76 Napisano 6 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2013 Cześć, Dzisiaj położyłem podkład Vallejo. Nie wygląda to za dobrze ale już nie zamierzam zmywać i malować raz jeszcze. W końcu muszę przerzucić się na farbki Tamiya bo Vallejo jakoś mi nie przypadły do gustu. Używam aerografu z dolnym doczepianym zbiorniczkiem i chyba żle wybrałem . Powinienem dołożyć 4 dychy i kupić z górnym zbiornikiem. Zbiorniczek ma tendencje do spadania i maluje się nim nie wygodnie. Może wypróbuje na tym modelu "preshading" . created by C.D.N Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 6 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2013 I stało się , w trakcie maskowania przedniej części owiewki pękła po całości . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 6 Grudnia 2013 Share Napisano 6 Grudnia 2013 Co Ty w imadle tą owiewkę maskowałeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 6 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2013 Co Ty w imadle tą owiewkę maskowałeś ? nie w imadle w moich malutkich łapkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 6 Grudnia 2013 Share Napisano 6 Grudnia 2013 To zostaje Ci tłoczenie. Akurat w suce nie ma jakiegoś wielkiego problemu, nie ma skomplikowanych kształtów. Osłona wydechu ma dwie części, możesz to jeszcze poprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 6 Grudnia 2013 Share Napisano 6 Grudnia 2013 Ew napisać do Mastercrafta z prośbą o podesłanie nowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 6 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2013 To zostaje Ci tłoczenie. Akurat w suce nie ma jakiegoś wielkiego problemu, nie ma skomplikowanych kształtów. Osłona wydechu ma dwie części, możesz to jeszcze poprawić. Cześć, co do tłoczenia to chyba nie wchodzi w grę ponieważ nie mam pojęcia jak to zrobić. Kupię zestaw Plastyka i już. Co do osłony wydechu to chodzi o dyszę ?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 6 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2013 Ew napisać do Mastercrafta z prośbą o podesłanie nowej Z tym się zgodzę . Kiedyś potrzebowałem szkiełko do MiG 21 Plastyka i napisałem meila do Plastyka. Miła Pani odpisała że brakującą część wyślą do mnie za darmoszkę . Szkiełko przyszło ale niestety także pęknięte, pewnie uszkodziło się podczas wysyłki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 6 Grudnia 2013 Share Napisano 6 Grudnia 2013 To zostaje Ci tłoczenie. Akurat w suce nie ma jakiegoś wielkiego problemu, nie ma skomplikowanych kształtów. Osłona wydechu ma dwie części, możesz to jeszcze poprawić. Cześć, co do tłoczenia to chyba nie wchodzi w grę ponieważ nie mam pojęcia jak to zrobić. Kupię zestaw Plastyka i już. Co do osłony wydechu to chodzi o dyszę ?. Jak najbardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 7 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2013 To zostaje Ci tłoczenie. Akurat w suce nie ma jakiegoś wielkiego problemu, nie ma skomplikowanych kształtów. Osłona wydechu ma dwie części, możesz to jeszcze poprawić. Cześć, co do tłoczenia to chyba nie wchodzi w grę ponieważ nie mam pojęcia jak to zrobić. Kupię zestaw Plastyka i już. Co do osłony wydechu to chodzi o dyszę ?. Jak najbardziej. Jest jeszcze cała dysza do wklejenia. Nie montowałem jej żeby było łatwiej pomalować . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 7 Grudnia 2013 Share Napisano 7 Grudnia 2013 (edytowane) ja jednak zainwestuję w osłonę pavli-5zł to nie majątek http://www.arcforums.com/forums/air/index.php?showtopic=209271 Edytowane 7 Grudnia 2013 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 7 Grudnia 2013 Share Napisano 7 Grudnia 2013 I jakość o wiele lepsza ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 7 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2013 Dzisiaj pierwsze malunki . Jutro zamaskuję zieleń i psiknę miejsca gzie jest aluminium. Mam już nową owiewkę którą także już pomalowałem. Sory za fotki ale tak się robi przy sztucznym świetle a nie posiadam porządnej lampy. created by C.D.N Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 7 Grudnia 2013 Share Napisano 7 Grudnia 2013 A wiadomo jakie malowanie będzie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 7 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2013 A wiadomo jakie malowanie będzie?? Pudełkowe "9204" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 7 Grudnia 2013 Share Napisano 7 Grudnia 2013 ładnie reflektory przy podwoziu przednim wyszły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 7 Grudnia 2013 Share Napisano 7 Grudnia 2013 To już muzealny eksponat i stoi w Malborku. Miło, że z koniem na stateczniku . I taniskoka ciekawostka, pierwsze lotnisko było w Świdwinie -> Powidz -> Świdwin. To był ostatni samolot który opuścił Powidzkie lotnisko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 8 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2013 Trzeba obchodzić się jak z jajkiem z modelem pomalowanym farbkami Vallejo. Przy mocniejszych dotknięciach podkład odpada . created by C.D.N Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 8 Grudnia 2013 Share Napisano 8 Grudnia 2013 Używałm podkładu Vallejo i po wykończeniu całej butli przerzuciłem się n Surfacera Gunze. Podkład w ogóle nie trzyma się tworzywa, odtłuszczanie, mycie nic nie pomaga. Ogólnie polecam zmycie podkładu, wywalenie puszki do śmieci, kupno surfacera. Inaczej czeka Cię odchodząca płatami farb wraz z bluetciem tudzież z taśmą maskującą :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 8 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2013 Używałm podkładu Vallejo i po wykończeniu całej butli przerzuciłem się n Surfacera Gunze. Podkład w ogóle nie trzyma się tworzywa, odtłuszczanie, mycie nic nie pomaga. Ogólnie polecam zmycie podkładu, wywalenie puszki do śmieci, kupno surfacera. Inaczej czeka Cię odchodząca płatami farb wraz z bluetciem tudzież z taśmą maskującą :/ Zobaczę co będzie dalej się działo. Jeśli podkład ma złazić pod wpływem taśmy itp, to po co go produkują i sprzedają ?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 8 Grudnia 2013 Share Napisano 8 Grudnia 2013 To już pytanie do panów z Vallejo ;) Jak masz jakiś złom, odtłuść go dynksem pryśnij podkład bazowe kolory i zobacz jak się taśma odkleja. Szkoda aby Twoja praca przez takie coś skończyła na ścianie lub w koszu ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 8 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2013 To już pytanie do panów z Vallejo ;) Jak masz jakiś złom, odtłuść go dynksem pryśnij podkład bazowe kolory i zobacz jak się taśma odkleja. Szkoda aby Twoja praca przez takie coś skończyła na ścianie lub w koszu ;) Tak zrobię , dzięki Moses. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 8 Grudnia 2013 Share Napisano 8 Grudnia 2013 ja też z vallejo nie mam dobrych wspomnień.Wgryzał się w plastik i inne takie. Już przeszedłem na podklad samochodowy motip. Lubię vallejo farbki ale przyczepnosć nie jest super. Raczej pactra lepsza była pod tym względem. Muszę gunze spróbować jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 8 Grudnia 2013 Share Napisano 8 Grudnia 2013 Co ciekawe zauwżyłem jeszcze przy podkładach Vallejo, gryzie się z nałożonymi wcześniej emaliami. Jeżeli się wcześniej nimi malowało i na to pryśnie się podkład robi się piękna pajęczynka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 8 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2013 Pomalowałem aluminium oraz stożek żółtym. Teraz poczekam niech podeschnie po czym psiknę lakierem i dopiero zamaskuje. Zobaczymy jak się będzie farbka zachowywać. created by created by C.D.N Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi