Desaxe Napisano 6 Marca 2014 Autor Share Napisano 6 Marca 2014 Idąc dalej z uzupełnianiem szeregów Mrocznych Pretorian (fotki dość duże wyszły, ale trudno): Na początek dwa Kosmiczne Wilczki (armia sojusznicza mojego zakonu) z XIII Kompanii z ekipy przygarniętej podczas karnej krucjaty w Oku Grozy. Chaośnickie elementy szpeju pasowały mi kolorami z Black Legionu i Legionu Alpha, a co do oznaczeń to uważam za tzw. XIII Kompanię wszelkie oddziały Wilków zaginione w Immaterium, stąd różne oznaczenia Wielkich Kompanii na naramiennikach : No jako urozmaicenie Tactical Squadu dorzuciłem czołgistę z rozwalonego własnie rhino, który radośnie biegnie sobie z nieco przerobionym bolterem popularnego w moim zakonie Volos Pattern (wymyśliłem sobie tę wersję z magazynkiem na boczku a'la Sten oraz lufą i luneta z pistoletu scoutów). Główka z zestawu czołgistów z FW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 9 Marca 2014 Autor Share Napisano 9 Marca 2014 Dokończyłem sztandarowego IV Kompanii Mrocznych Pretorian - moje chłopaki dorobiły się sztandaru po pierwszych bitwach (zasłuzyli: 2 razy wygrali z Orkami i Eldarami, raz był remis z Orkami) Freehand na sztandarze może i nie najwyższych lotów, ale wpisuje się w rustykalną symbolikę mojego zakonu (mają uraz po krucjacie karnej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 11 Marca 2014 Share Napisano 11 Marca 2014 Desaxe, czemuż nie malujesz orków? Toż takie przyjemne, w zasadzie własnie orki i gobliny mię do malowania figurantów wciągnęły... Co do sztandaru- front bardzo fajowy, ale druga strona to wygląda jak nieszczęście. Nie myślałeś o wykonywaniu flag z cienkiej blaszki? Nawet najgorsza tacka grillowa będzie subtelniejsza.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 12 Marca 2014 Autor Share Napisano 12 Marca 2014 Lord Disneyland - sztandar taki jak w pudełku wiadomo - brzydki, ale w klimacie gry i zostawiłem go takim. Co do orków to mój kumpel ma świetną orkową armię w brytyjskim stylu, w tym samodzielnie robione pojazdy oparte o londyńskie autobusy, carriery itp tu masz link, sporo stron ale warto przejrzeć foty: http://www.wh40k.pl/index.php?name=Forums&file=viewtopic&t=5650 Dzięki PaRazo, miło słyszeć - a ryjki da się łatwo pocieniować z użyciem washy ;) A zakonik Dark Praetorians dorobił się Land Speedera. Kupiony na Allegro w dość poprawnym malowaniu i tak jak widać na fotkach ma uzbrojenie doczepiane na magnesach neodymowych by do gier go można używać bardziej elastycznie. Nie rozklejałem nic do przemalowania, ale nie przeszkadzało to specjalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 10 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2014 Tak oto prezentuje się Razorback w używanej przez mój zakon Dark Praetorians wersji Volos Pattern. Konwersję zrobiłem, bo nigdy nie kumałem jak bojowo ma się sprawdzać wieżyczka zamontowana z tyłu pojazdu (znacznie niżej niż np w Strykerze lub Centauro) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KędzioR_vo Napisano 10 Kwietnia 2014 Share Napisano 10 Kwietnia 2014 Fajne malowanie, ładnie się prezentuje całość Twej armii. Co do Razorbacka, to mam wrażenie, że czerń w porównaniu z niebieskim jest zbyt jednolita. No i szczerze zbyt równo zrobiłeś te kreski kurzu na pojeździe, nienaturalnie to wygląda ;) PozdRawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 10 Kwietnia 2014 Share Napisano 10 Kwietnia 2014 A zapodaj fotkę od góry tego pojazda-tak z ciekwości.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 10 Kwietnia 2014 Share Napisano 10 Kwietnia 2014 Wieża z przodu a gdzie miejsce dla załogi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 29 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 29 Kwietnia 2014 Dzięki Panowie za dobre słowa ;) Wieża z przodu a gdzie miejsce dla załogi? z tyłu, tylnym włazem dachowym i bocznymii wyłażą (o ile można mówić o realiach w modelach do bitewniaków ) A zapodaj fotkę od góry tego pojazda-tak z ciekwości.. Proszę Postanowiłem odświezyć kilka figurek robionych przeze mnie kilka lat temu i już nieco styranych grami itp. Na pierwszy ogień poszedł kapelan IV Kompanii Constantinus po dodaniu paru bajerów i przemalowaniu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 2 Maja 2014 Autor Share Napisano 2 Maja 2014 Oto zaczęty w 2008 roku (!) sierżant Varus z IV Devastator Squadu moich Pretorian, z typową dla moich weteranów piką na plecaczku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 2 Maja 2014 Share Napisano 2 Maja 2014 chyba sobie przytroczę takiego z piką do mojego Banebleda schaosowanego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 7 Maja 2014 Autor Share Napisano 7 Maja 2014 chyba sobie przytroczę takiego z piką do mojego Banebleda schaosowanego Skończyłem wreszcie cały mały detachment 13 Kompanii Kosmicznych Wilków, których zgodnie z historią mojego zakonu Mroczni Pretorianie znaleźli i przygarnęli w czasie karnej krucjaty - starałem się oddać klimat zagubionych wilczków z różnych kompanii, którzy zdobywli części zamienne na nieprzyjacielu na ostatnim foto cała banda w komplecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 11 Czerwca 2014 Share Napisano 11 Czerwca 2014 Przy okazji Twojego komentarza w moim wątku, przypomniałem sobie o tym temacie. Fajnie wychodzą, dobrze, starannie i dokładnie pomalowane. Nie miałem jeszcze przyjemności malować czegokolwiek z "40tki", ale chyba mnogość detali sprawia przyjemność? ;-) Jak będziesz miał chwilę, to zrób zdjęcie wszystkiego co masz, postaramy się ogarnąć ogrom armii, jestem ciekaw jak wygląda ;-) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 11 Czerwca 2014 Share Napisano 11 Czerwca 2014 Świetnie wyglądają ! A może by tak nowych Tempestus wymalować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 12 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 12 Czerwca 2014 Jak będziesz miał chwilę, to zrób zdjęcie wszystkiego co masz, postaramy się ogarnąć ogrom armii, jestem ciekaw jak wygląda ;-) Pozdrawiam Mówisz - masz : tu w dużej rozdzielce półka z figurkami ;) http://i30.photobucket.com/albums/c309/desaxe84/IMG_9847j_zps9087c613.jpg~original A może by tak nowych Tempestus wymalować? Mówisz - masz - robią się powoli: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 12 Czerwca 2014 Share Napisano 12 Czerwca 2014 czekam z niecierpliwością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 13 Czerwca 2014 Share Napisano 13 Czerwca 2014 Dzięki za zdjęcie! Ładna kolekcja! Zbieraj dalej. Kupuj już nową gablotkę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 8 Marca 2015 Autor Share Napisano 8 Marca 2015 No OK, po dłuższej niebytności tutaj pokażę co robiłem w tym czasie, żeby nie było, że się obijałem modelarsko: Tu dokończona jednostka imperialnej Policji z Volos wraz z Chimerą: Tutaj z kolei szef bandy Władców Nocy z tej złej ekipy Marinsów Chaosu ;) Marine z czasów Herezji Horusa, legion Wilków Luny, figurka na prezent dla kumpla: No i kilku marinsów do mojego zakonu Mrocznych Pretorian: Kapitan na jump packu i kilku weteranów: Librarianów dwóch: zwiadowcy: a tu pokazówka 80% figurek i pojazdów mojej armii na konkursie w Koszalinie (była na podium ;) ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skell Napisano 8 Marca 2015 Share Napisano 8 Marca 2015 Swietna kolekcja - gratuluję podium! Widać, że nie próżnowałeś pod nieobecność. Kapitan na j.packu wymiata - super obicia Ci wyszły. BTW - nie masz w planach czegoś extra z preheresy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 8 Marca 2015 Autor Share Napisano 8 Marca 2015 BTW - nie masz w planach czegoś extra z preheresy? mam z bohaterów Loken i Tarvitz, a z bajerów kilku Night Lordów w pancerzach Mk.III ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 21 Marca 2015 Autor Share Napisano 21 Marca 2015 Ciąg dalszy pokazanych powyżej wojaków IG/AM w wersji policyjnej z planety Volos: Oficer i ranny glina: Snajperzy: HB na większą liczbę gangsterów lub demonstrantów ;) : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 21 Marca 2015 Share Napisano 21 Marca 2015 bardzo przyjacielska policja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 22 Marca 2015 Share Napisano 22 Marca 2015 Desaxe, tak z ciekawości, jest jakaś, którą nie grasz? ;) SM, AM, CSM, masz tego trochę Swoją drogą, dobrze, ze tu zajrzałem. Aż się chce własne pacynki malować Między innymi coś na twojego Kapitana Kozaka - Lord Morderca Tak z ciekawości, na jakich podstawkach ich stawiasz? Jeszcze 25mm, czy już 32mm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 20 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 20 Czerwca 2015 Desaxe, tak z ciekawości, jest jakaś, którą nie grasz? ;) SM, AM, CSM, masz tego trochę Tak z ciekawości, na jakich podstawkach ich stawiasz? Jeszcze 25mm, czy już 32mm? gram tylko SM Planuję pobawić się IG i CSM a podstawki póki co 25, na 32 przełożę tylko dowódców kilku Tymczasem kilka figurek i Sentinel do policyjnego Astra Militarum Sentinel nr 29: Inspektor Ubaldus, szef policjantów: medyk: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
walkingdead Napisano 31 Lipca 2015 Share Napisano 31 Lipca 2015 Dopiero zaczęłam przygodę z figurkami Warhammera, ale Twój wątek to źródło inspiracji! Po prostu wielkie WOW! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi