push-up78 Napisano 30 Lipca 2013 Share Napisano 30 Lipca 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisownia Napisano 30 Lipca 2013 Share Napisano 30 Lipca 2013 Piękna praca! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 30 Lipca 2013 Share Napisano 30 Lipca 2013 Wygląda cudnie. Mógłbyś podać jakich farbek użyłeś i jak malowałeś krok po kroku. (Oczywiście chodzi mi o kolor ciała) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziolek Napisano 30 Lipca 2013 Share Napisano 30 Lipca 2013 Figurka cudo (póki co poziom nieosiągalny dla mnie), zwłaszcza ładnie wyszedł płaszcz i cieniowanie koloru czarnego. Tylko mam odczucie, że pies wygląda jakby był pokryty jakimś pomarszczonym papierem - może to kwestia rzeźby figury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pixelfactory Napisano 30 Lipca 2013 Share Napisano 30 Lipca 2013 Brawo ,Brawooo przyjacielu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
push-up78 Napisano 30 Lipca 2013 Autor Share Napisano 30 Lipca 2013 Co do malowania ciałka stosuje standardowe kolorki a są to żółta ochra oraz no właśnie ja mam kolor light red.Jest to kolor który ma paleta winsor and newton ale inne marki mają podobny odcień jako Mars red.Proponuje też użyć Burnt Sienny czyli siena palona.Mieszam tak pół na pół żółtą ochrę ze sieną palona lub ja używam właśnie light red.Nakładam na ręce ,głowę a następnie nadmiar ściągam suchym płaskim pędzelkiem.Na to napsikuję z aerografu werniks matowy np.humbrola.Odczekuje dzień i powtarzam ten sam zabieg.Ma to na celu dokładne pokrycie elementu.Po powtórzeniu nałożenia żółtej ochry i czerwieni razem zmieszanej nie pryskam już lakierem ale przystępuje po uprzednim ściągnięciu nadmiaru farby do rozjaśniania bielą tytanową wypukłości na rękach czy twarzy.Robi się to do momentu aż uzyskamy zadowalający efekt rozjaśnienia.Nie ma jakiejś świętej zasady w jakim momencie to ma nastąpić bo robi się to na wyczucie.A kolorki można łamać innymi odcieniami uzyskując zupełnie inny odcień niż klasyczny kolor skóry.Dodaje się odrobinkę umbry palonej czy oliwkowego koloru czy czerwonej zwykłej.Jest to wszystko kwestią doświadczenia i umiejętności .Także trzeba próbować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 30 Lipca 2013 Share Napisano 30 Lipca 2013 Wielkie dzięki za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 30 Lipca 2013 Share Napisano 30 Lipca 2013 Figurka znakomitam kapitalne malowanie Trochę gość wygląda jak Amon Goeth, którego w "Liście Schindlera" grał Ralph Finnes piesek też klasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apache Napisano 30 Lipca 2013 Share Napisano 30 Lipca 2013 Nie moje tematy ale Super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 31 Lipca 2013 Share Napisano 31 Lipca 2013 Świetna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Watson Napisano 4 Sierpnia 2013 Share Napisano 4 Sierpnia 2013 Świetna Figurka, brak słów by pochwalić. Nie podoba mi się jedynie Owczarek, kolory jakie dobrałeś do niego mi nie pasują, moim zdaniem powinien być bardziej wyrazisty, I w ogóle sam Pies, wygląda bardziej jak Niedźwiedź na smyczy, niż pies, ale to już wina producenta A figurka jak już mówiłem tylko do pozazdroszczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
push-up78 Napisano 4 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 4 Sierpnia 2013 No dzięki za miłe komenty.Dr watson a jak powinien wyglądać owczarek jak nie tak? Wiesz chodząc sobie na spacerki często widuje różniste pieski owczarki i wilczurki.Uwierz każdy ma praktycznie różne umaszczenie.Tak się śmieje z tego bo ja naprawdę jestem z malowania pieska zadowolony.A w ogóle co to jest bardziej wyrazisty?To już do psa niepodobne? Dzięki pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Watson Napisano 4 Sierpnia 2013 Share Napisano 4 Sierpnia 2013 Nie wiem, może to wina fotek.... No mnie się osobiście nie podoba piesek, nie chodzi tylko o malowanie, ale o ten"maślany" wyraz pyska Może się czepiam bzdur, ale Taki Piesek rasowy jest u mnie w rodzinie, i może dlatego tak postrzegam a nie inaczej. To tylko moje skromne zdanie. A to że jesteś zadowolony ze swojej pracy, to bardzo dobrze, bo jest z czego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1212 Napisano 8 Sierpnia 2013 Share Napisano 8 Sierpnia 2013 rewelacja Gratuluję piękna praca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadzior Napisano 20 Października 2013 Share Napisano 20 Października 2013 Przeglądam sobie forum, nigdy mnie nie fascynowały figurki itp, ale ta jest naprawdę świetna. Pokazałem to żonie która dość sporo maluje (nie modele) i stwierdziła że musisz mieć świetnie wyćwiczoną rękę do malowania. Duża dbałość o szczegóły i bardzo realistycznie pomalowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 15 Stycznia 2014 Share Napisano 15 Stycznia 2014 Na pierwszy rzut oka wygląda super, ale .. no właśnie. Czy nie za bardzo posunąłeś się z cieniowaniem, moim zdaniem jest za bardzo rozjaśniony. Co do psa, to widać płaskie powierzchnie (brak sierści), ale to już wina rzeźby (chyba). Pewnie, to też częściowo wina zdjęć, które potrafią rewelacyjnie wprowadzić w błąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi