fenek Napisano 28 Sierpnia 2013 Share Napisano 28 Sierpnia 2013 fajnie ci idzie a co do chamulca to morze poproś kolegę Mirek66 żeby ci zrobił za opłatą albo poinstruował jak to zrobić wyjdzie najtaniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 30 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2013 Jutro kolejne fotki. Kadłub został wzbogacony o kolejne elementy, wieża został złożona w całość i popracowałem nad plandeką, aby uzyskac bardziej realny wygląd, a nie plastikowy Zastanawiam się, czy nie zamówić żywicznych kanistrów, bo te zestawowe mają chyba nie właściwy wygląd. Co byście doradzili w tej kwestii ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisownia Napisano 30 Sierpnia 2013 Share Napisano 30 Sierpnia 2013 Ja mam trochę żydowskich canów z Academy, wyglądają elegancko jak ich wszystkie kanistry, mogę Ci podesłać za free. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 30 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2013 Fotki z przebiegu prac No i troszkę zmodyfikowana plandeka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 31 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2013 Na allegro udało mi się kupić pełny zestaw detali voyagera za 56 zł teraz skupie się na wózkach, a jak dojdzie zestawik, wezme się dalej za reszte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 1 Września 2013 Autor Share Napisano 1 Września 2013 Pora na wózki Części potrzebne gotowy wyrób Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 2 Września 2013 Share Napisano 2 Września 2013 zaczyna to wyglądać coraz ciekawiej, fajnie że kopiłeś ten zestaw teraz możesz śmiało działac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 3 Września 2013 Autor Share Napisano 3 Września 2013 Zawieszenie skończone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 7 Września 2013 Autor Share Napisano 7 Września 2013 Blaszkowanie Niektóre elementy zastąpiłem metalowymi, tak samo wymieniłem te poprzeczki na błotnikach, bo zestawowe były w moim przekonaniu za długie. Działam z uchwytami na narzędzia, potem wezme się za gniazda na kanistry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 8 Września 2013 Share Napisano 8 Września 2013 Dopiero co przechodziłem przez to samo... Dobra robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 8 Września 2013 Share Napisano 8 Września 2013 Szermaństwo to zupełnie nie moja bajka, ale oglądam z przyjemnością. Słuchaj, na zdjęciu z 3 IX widzę fajne szczypce - mógłbyś napisać, cóż to za firma? Swoje gdzieś zapodziałem, trzeba będzie nowe kupić :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 8 Września 2013 Autor Share Napisano 8 Września 2013 Jeśli się nie myle, to szczypce firmy Topex ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 8 Września 2013 Share Napisano 8 Września 2013 No to pas Jakoś sprzęty topexu mi się rozwalają przed upływem roku.... Ale może źle używam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 8 Września 2013 Autor Share Napisano 8 Września 2013 Te akurat wyglądają na dość solidne, a do modelingu więcej mi nie potrzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamilkar Napisano 11 Września 2013 Share Napisano 11 Września 2013 Jutro rozpoczynam prace Troszke poprzeglądałem inne warsztaty tych modeli i fotki prawdziwych pojazdów. Raczej skupie się na budowie z instrukcji z wykorzystaniem blaszek i zamiast jednej skrzynki na boku, wstawie osłone z gąsienicy. Niestety tej drugiej części hamulca nigdzie nie było, ale na szczęście jest druga opcja hamulca i ja wykorzystam Malowanie będzie pustynne i tu mam do was pytanie, który z podanych niżej kolorów będzie lepiej pasował jako baza ? Chce sobie ułatwić sprawę przy malowaniu tych delikatnych elemencików metalowych ;) http://www.humbrol.com/shop/paints/acrylic-spray-paints/ad6237-237-desert-tan-matt-150ml-acrylic-spray-paint/ - mój faworyt http://www.humbrol.com/shop/paints/acrylic-spray-paints/ad6093-93-desert-yellow-matt-150ml-acrylic-spray-paint/ Dodam jeszcze, ze zaopatrzyłem się w farbke - israeli sandgrey - firmy lifecolor, gdyby trzeba było cos przycieniować Czołem Wszystkim. Tomek, Lifecolor odpada, jest nie tyle zły, co bardzo zły, zupełnie nie ten kolor. Najbardziej odpowiedni, jako baza, jest 84 Mid Stone Humbrola. Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 11 Września 2013 Autor Share Napisano 11 Września 2013 Dzieki za podpowiedź, a co jeszcze sądzisz o tych dwóch sprayach co podałem w linku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamilkar Napisano 12 Września 2013 Share Napisano 12 Września 2013 Dzieki za podpowiedź, a co jeszcze sądzisz o tych dwóch sprayach co podałem w linku ? Tomek, żaden z nich jako kolor podstawowy ! 93ka to kolor pustynny z II Wojenki, ew. ten Tan jako rozjaśnienia. Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 12 Września 2013 Autor Share Napisano 12 Września 2013 No to troszkę mi to zmienia plany :P A znasz jakies firmy farb w sprayu, które dysponują kolorem mid stone lub podobnym ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamilkar Napisano 13 Września 2013 Share Napisano 13 Września 2013 Czołem Tomku. Mid Stone w sprayu ? ? Hmmm.. nie kojarzę, ale na upartego użyj tego co masz, tylko nie 93, ten pierwszy. Pokryj całego Shermanka czarnym matem, ( dobry jest Chaos Black z Cytadeli, jest w sprayu i to typowy podkład ) i potem Tanem, delikatnie. Jest jeszcze jedno wyjście : 84 Humbrola i ktoś w pobliżu, kto dysponuje aero i sprężarą ? Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 14 Września 2013 Autor Share Napisano 14 Września 2013 Ok Dzięki za porade Tych farb jeszcze nie posiadam, bo narazie zbieram informacje o nich ;) Albo pomysle o kombinacji lifecolora israeli sandgrey z bialym lub mat sand Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 16 Września 2013 Autor Share Napisano 16 Września 2013 Prace nad kadłubem w końcu zostały zakończone Ta dłubanina wystawiła mnie na sporą cierpliwośc hehe, ale mysle, że efekt końcowy był tego wart Dzięki wielkiej pomocy kolegi Mirka, hamulec, który wykonał dla mnie, uratował działo Jeszcze raz, wielkie wielkie dzięki Oslony z gąsienic i koła zapasowe zostały przyklejone plasteliną i po osobnym pomalowaniu zostaną dopiero na stałe zamontowane. Teraz powoli będę brał się za wieże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sever Napisano 16 Września 2013 Share Napisano 16 Września 2013 Fiu fiu panie ile blach bardzo fajnie on wygląda, podziwiam cierpliwość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 16 Września 2013 Share Napisano 16 Września 2013 super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 16 Września 2013 Share Napisano 16 Września 2013 No, no niezła robota. Świetnie że Mirek ci ten hamulec zorganizował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 26 Września 2013 Autor Share Napisano 26 Września 2013 Znalazłem troszkę czasu na wieże Zdjęcia nie najlepsze, bo robione w pośpiechu, ale myśle, że wystarczy ;) Jeśli chodzi o wieżyczke, to zostało mi w sumie do zmontowania gniazdo KM-u i sam karabin. Działo jest na razie na sucho włozone, tak samo kopuła dowódcy. Kopułe zamontuje na stałe dopiero po osobnym pomalowaniu jej i osadzeniu przeźroczystych peryskopów. Cały czas zastanawiam się nad montażem tej dużej lampy, bo szczerze mówiąc trochę psuje ona wygląd czołgu, ale to jeszcze zobaczę ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi